Користувач:Vlasenko D: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Скасування редагування № 13598900 користувача Vlasenko D (обговорення)
Рядок 12: Рядок 12:


== Пісочниця ==
== Пісочниця ==

На сьогодні актуальними є проблеми застосування математичних методів до розв'язання технічних задач. За допомогою математичних методів вдавалося отримати рішення багатьох задач, які виникли на практиці. Математичний апарат використовується і в фізиці, і в розрахунках потрібних для здійснення космічних польотів, і в суднобудуванні, будівництві та інших галузях.

В повсякденному житті люди часто зустрічаються з вирішенням технічних завдань. Без цього вміння вирішувати технічні задачі математичними методами не можуть обійтися і майбутні лікарі, інженери, архітектори, військові. Крім того, що математичною мовою описуються різні процеси, задачі з математики ще й розвивають логічне мислення. А таке вміння в нагоді і в звичайному житті, в різних життєвих ситуаціях.

В роботі досліджена необхідність математичних розрахунків в техніці, розглянуті технічні завдання, які найбільш часто зустрічаються на практиці, та розглянуті методи їх вирішення. Зокрема, розглянуті приклади використання математичного апарату в літакобудуванні, креслені, машинобудуванні, суднобудуванні та в інформаційних технологіях. Частину, присвячену інформаційним технологіям, можна було б зробити більшою.
Практичне значення даної роботи, полягає в тому, що запропоновані рішення задач можуть бути цікавими не тільки школярам, які цікавляться математикою, а також випускникам шкіл, і абітурієнтам при підготовці до випускних іспитів та здачі ЗНО.

Робота виконана на достатньо високому науково-теоретичному рівні та має практичне застосування. Може бути рекомендована, як посібник для тих, кому цікаві математичні методи та їх використання на практиці.


В житті людини математика займає особливе місце. Ми настільки тісно пов'язані з нею, що просто не помічаємо її. Але з математики починається все. Сучасні будівлі і космічні станції, авіалайнери і підводні човни, інтер'єри квартир і побутова техніка - все має геометричну форму. А говорячи про геометричні форми і фігури, ми приходимо до поняття «площа». Вміння розв'язувати завдання на обчислення площі дуже важливо. Навички розв'язування геометричних задач на знаходження площі використовуються в багатьох професіях.
Актуальність даної роботи полягає в тому, що в житті для отримання багатьох професій потрібні знання різноманітних шляхів розв'язання геометричних задач на знаходження площ. Також з безліччю таких завдань зустрічаються учні, які здають ЗНО та ДПА з математики.
В роботі представлені задачі на знаходження площ многокутників, які можуть допомогти ефективно підготуватися до вступних випробувань в провідні профільні вузи, а в подальшому дають змогу застосовувати навички з рішенням таких задач у багатьох професіях. В роботі детально і структуровано розглянуті і досліджені методи розв'язування геометричних задач на знаходження площі, наведено відповідні визначення, теореми та формули.
Практичне значення даної роботи, полягає в тому, що запропоновані рішення задач будуть цікаві не тільки школярам, яким цікава математика, а й знайдуть багато корисного і випускники шкіл, і абітурієнти при підготовці до випускних іспитів та здачі ЗНО.
Робота виконана на достатньо високому науково-теоретичному рівні та має практичне застосування. Може бути використана для занять шкільних математичних гуртків.

Версія за 09:05, 22 листопада 2013

Про мене

Цей користувач з України.
|
Герб Харкова
Герб Харкова
Цей користувач із Харкова
Математика Цей користувач цікавиться математикою
Комп'ютер Цей користувач цікавиться комп'ютерами

Статті, які потрібно створити або доповнити

Перелік статей, які потрібно створити або доповнити знаходиться тут.

Пісочниця