Раху (місячний вузол): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 26: Рядок 26:
Зображення Раху в храмах прикрашає половинка місяця на відсіченою від тіла голові. Образ Кету тримає в руках меч і світильник.
Зображення Раху в храмах прикрашає половинка місяця на відсіченою від тіла голові. Образ Кету тримає в руках меч і світильник.
Метал Раху - свинець , а камінь - агат . Кету ж керує землею , і камінь його - бірюза . Обидва вони - владики північно- західного напрямку .
Метал Раху - свинець , а камінь - агат . Кету ж керує землею , і камінь його - бірюза . Обидва вони - владики північно- західного напрямку .
Раху називають також Сварбхану , Радником асуров , Полутелим , Вічно гнівним , Змієм , гонителя небесних світил , Жахливим , навідні страх , Чорним , Владикою жаху , Могутнім , ікластими , Кровавоокім , святкують і толстобрюхого .
Раху називають також Сварбхану , Радником асурів , напівтілим , Вічно гнівним , Змієм , гонителем небесних світил , жахливим , який наводить страх , Чорним , Владикою жаху , Могутнім , ікластим , кривавооким і товстопузим .
Кету також носить багато імен : Прикрашений гребенем , Прапороносець , Що стоїть на чолі , Димноглавий і Огидний .
Кету також носить багато імен : Прикрашений гребенем , Прапороносець , Що стоїть на чолі , Димноглавий і Огидний .


Рядок 33: Рядок 33:
Дружні планети - Марс , Сатурн і Венера.
Дружні планети - Марс , Сатурн і Венера.
Ворожі - Сонце і Місяць , нейтральні - Меркурій.
Ворожі - Сонце і Місяць , нейтральні - Меркурій.
Дорогоцінний камінь - гессонит .
Дорогоцінний камінь - гессоніт .
Раху відповідають світло - жовтий і золотистий кольори .Раху більше характеризує мирські задоволення.
Раху відповідають світло - жовтий і золотистий кольори .Раху більше характеризує мирські задоволення.

==Раху мантри==
==Раху мантри==
*"Om Bhram Bhreem Bhroum Sah Rahave Namah", 18000 раз 40 днів.
*"Om Bhram Bhreem Bhroum Sah Rahave Namah", 18000 раз 40 днів.

Версія за 17:38, 1 грудня 2013

Індуїзм
Категорія КатегоріяПортал Портал
Рагу
Символ півн. місячного вузла
Раху із спутницею Каралі. Храм Наваграх в Сурендрапурі

Ра́гу (санскр. ग्रह, Rahu IAST) — одна з наваграх в джйотиші. Рагу — північний "місячний вузол"рос., що сходить, в якому Місяць, перетинаючи екліптику, йде вверх, в бік Північного полюса Землі.

Зображення

Рагу — демон , який періодично ковтає Сонце або Місяць, викликаючи затемнення. Зображуєтся як вогняний змій без тіла, верхи на колісниці, з 8 чорними кіньми. Рагу керує обманом і асоціюється з шахраями, які шукають матеріальних задоволень, торговцями наркотиками, отруйниками, лицемірством та аморальними вчинками тощо. Рагу відіграє вирішальну роль в посиленні влади, перетворенні ворогів в друзів. Також вважається, що по милості Рагу можна вилікуватись від укусів отруйних змій.

За пуранічними переказами, під час Збовтання Молочного океануангл. між девами і асурами завязалась битва за володіння одержаною при збитті океану амритою. Коли асури заволоділи амритою, деви звернулись до Вішну, який взяв подобу Могіні — дівчини надзвичайної краси. Асури були зачаровані її красою, і Могіні забрала в них амриту і роздала її девам, які змогли випити небесний напій. Один з асурів за іменем Рагу прийняв образ дева, щоб випити нектар нектара. Але Сур'я і Чандра впізнали самозванця і повідомили Могіні. Рагу почав пити амріту, але перед тим, як він проковтнув її, Могіні відрубала йому голову божественним диском сударшана-чакрою. І голова демона стала бессмертною і перетворилась в ґрагу Рагу, який, бажаючи помститись Сонцю і Місяцю, іноді ковтає їх, викликаючи сонячні і Місячні затемнення. Тіло демона перетворилось в Кету.

У гороскопі Раху і кету будуть діяти як господарі того знака , в якому вони розташовуються . Багато текстів стверджують , що Раху може діяти подібно Сатурну , а Кету - Марсу . Коли вплив Раху значно , вона може дати владу людині . Кету створює перешкоди і робить стримуючий вплив .У священній книзі сказано " Шані вад Раху ", що означає , що Раху має ті ж властивості , що й Сатурн і може викликати ті ж види порушень. Негативний вплив Раху на Місяць може привести до психічних і фізичних порушень . Зокрема Раху відповідає за отруєння , інтоксикацію , залежність , імпульсивна поведінка , занепокоєння , страхи , фобії , більшість психологічних і психіатричних порушень , кишкових глистів і укуси змій.

" Куджо вад Кету " означає , що Кету поводиться як Марс і може викликати тілесні ушкодження , нещасні випадки , порізи , рани , хірургічне втручання , жар , вірусні інфекції , кишкових глистів або хвороби , які важко розпізнати. Він також є основним покажчиком хвороб. Ці Грахи не мають фізичної прояви (не існують у фізичному світі) , є тільки математичні розрахунки їх досить сильного впливу на життя людей на нашій планеті. Рухаючись по своїй орбіті в північному напрямку ( з півдня на північ) Місяць перетинає площину екліптики. Ця точка називається Раху або Голова дракона. Через 180° свого руху по орбіті , вже в південному напрямку Місяць знову перетинає екліптику . Ця точка - Хвіст дракона або Кету . Причина того , що цим унікальним точкам - Раху і Кету , - в яких відбувається перетин екліптики , приділяється так багато уваги в астрології в тому , що якщо Сонце це тіло , а Місяць - розум , то перетин цих двох точок просто не може не робити величезного впливу . Раху і Кету щороку рухаються приблизно на 19,5 градусів. Тобто вони здійснюють один повний оборот навколо землі приблизно за 18 років і 6 місяців. Рух цих точок носить ретроградний характер.

Міфологія

Раху і кету , два Місячних вузла , - два найбільш грізних небесних тіла , родом з племені асурів . Раху особливо шкідливий для Місяця , а Кету - для Сонця. Серед планет вони особливо жорстокі, а тому дуже важливо поклонятися їм постійно . Беручи жертвопринесення , Раху стає милостивим , наповнює душу співчуттям і співчуттям , позбавляє від хвороб і страху перед зміями. Кету дарує відданим вищу мудрість . Велемудрий Раху володіє конституцією вата. Він - відокремлена від тіла голова сина могутнього Вікпрачітті і його дружини Сімхікі , сестри Прахлада . Кету ж - це обезголовлене і розчленоване тіло , чиєю головою був Раху . Зображення Раху в храмах прикрашає половинка місяця на відсіченою від тіла голові. Образ Кету тримає в руках меч і світильник. Метал Раху - свинець , а камінь - агат . Кету ж керує землею , і камінь його - бірюза . Обидва вони - владики північно- західного напрямку . Раху називають також Сварбхану , Радником асурів , напівтілим , Вічно гнівним , Змієм , гонителем небесних світил , жахливим , який наводить страх , Чорним , Владикою жаху , Могутнім , ікластим , кривавооким і товстопузим . Кету також носить багато імен : Прикрашений гребенем , Прапороносець , Що стоїть на чолі , Димноглавий і Огидний .

Раху вважається хорошою планетою , що сприяє спокою у світі. Зазвичай вважають , що при сприятливому вплив він сприяє досягненню дуже хороших результатів . Але також Раху володіє безліччю характеристик Майї (ілюзії ) . У сучасному світі Раху представляє комп'ютери і мас -медіа. Дружні планети - Марс , Сатурн і Венера. Ворожі - Сонце і Місяць , нейтральні - Меркурій. Дорогоцінний камінь - гессоніт . Раху відповідають світло - жовтий і золотистий кольори .Раху більше характеризує мирські задоволення.

Раху мантри

  • "Om Bhram Bhreem Bhroum Sah Rahave Namah", 18000 раз 40 днів.
  • "Om Rang Rahuve Namah Om", 270 раз 40 днів.
  • "Ardakayam mahaviryam chandraditya vimardanam singhika garba sambootam tam rahum pranamamyaham."
  • "Aum rahave namah"
  • "Aum rang rahave namah aum"
  • "Om dhum ram rahave namah"
  • "Om raam rahve namah"
  • Rahu Gayatri Mantra
  • 1.“Om Sookdantaya vidmahe, Ugraroopaya dhimahi, tanno Rahu Prachodayat"
  • 2."Om naakadhwajaaya vidmahae

padma hastaaya dheemahi tanno raahu: prachodayaat"

Див. також