Платоспроможність: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Платоспроможність''' - здатність [[Суб'єкт господарювання|суб'єкт]]а економічної діяльності погашати свої [[довготермінові зобов'язання]]. Часто характеризується [[коефіцієнт заборгованості|коефіцієнтом заборгованості]].
'''Платоспроможність''' - здатність [[Суб'єкт господарювання|суб'єкт]]а економічної діяльності погашати свої [[довготермінові зобов'язання]]. Часто характеризується [[коефіцієнт заборгованості|коефіцієнтом заборгованості]]. [[Категорія:Економічний аналіз]](Постанова Правління НБУ №279 від 06.07.2000 р.)
[[Категорія:Економічний аналіз]]


(Постанова Правління НБУ №279 від 06.07.2000 р.) '''Платоспроможність''' - здатність позичальника (контрагента [[банку|банк]]) своєчасно здійснювати розрахунки за всіма видами своїх [[зобов'язань|зобов'язань]].
'''Платоспроможність''' - здатність позичальника своєчасно здійснювати розрахунки за всіма видами своїх [[зобов'язань|зобов'язань]].


'''Платоспроможність банку''' – спроможність банку виконати законні вимоги [[кредитор|кредиторів]]. Платоспроможність характеризується рівнем забезпеченості фінансових зобов’язань банку власним капіталом. Коефіцієнт платоспроможності банку розраховується як відношення власного капіталу банку до активів, зважених на ризик. Неплатоспроможність банку визначається як його неспроможність протягом одного місяця в повному обсязі виконати законні вимоги кредиторів через відсутність коштів або зменшення розміру капіталу банку до суми, що становить менше третини суми, встановленої Національним банком як мінімально необхідної.
* Протилежне - [[неплатоспроможність]]


'''Платоспроможність страховика''' ([[Платоспроможність страхової компанії|страхової компанії]])– це об’єктивний показник його поточного [[фінансовий стан|фінансового стану]] шляхом його прогнозування в осяжному майбутньому. Інакше, це можливість виконання в осяжному майбутньому його зобов’язань завдяки тим активам, які є в розпорядженні [[страховик|страховика]], являють собою реальні цінності, а тому є ліквідними.
==Джерела==


* Протилежне - [[неплатоспроможність]].
[[en:Solvency]]
[[en:Solvency]]

Версія за 22:41, 2 грудня 2013

Платоспроможність - здатність суб'єкта економічної діяльності погашати свої довготермінові зобов'язання. Часто характеризується коефіцієнтом заборгованості.(Постанова Правління НБУ №279 від 06.07.2000 р.)

Платоспроможність - здатність позичальника своєчасно здійснювати розрахунки за всіма видами своїх зобов'язань.

Платоспроможність банку – спроможність банку виконати законні вимоги кредиторів. Платоспроможність характеризується рівнем забезпеченості фінансових зобов’язань банку власним капіталом. Коефіцієнт платоспроможності банку розраховується як відношення власного капіталу банку до активів, зважених на ризик. Неплатоспроможність банку визначається як його неспроможність протягом одного місяця в повному обсязі виконати законні вимоги кредиторів через відсутність коштів або зменшення розміру капіталу банку до суми, що становить менше третини суми, встановленої Національним банком як мінімально необхідної.

Платоспроможність страховика (страхової компанії)– це об’єктивний показник його поточного фінансового стану шляхом його прогнозування в осяжному майбутньому. Інакше, це можливість виконання в осяжному майбутньому його зобов’язань завдяки тим активам, які є в розпорядженні страховика, являють собою реальні цінності, а тому є ліквідними.