Емітент цінних паперів: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Drrodolit (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Goritto (обговорення | внесок)
дополнение
Рядок 1: Рядок 1:
'''Емітент цінних паперів''' — особа ([[юридична особа]], [[фізична особа]], [[держава]], [[орган місцевого самоврядування]]), яка від свого імені випускає [[цінні папери]] і зобов'язується виконувати обов'язки, що випливають з умов їх випуску.
'''Емітент цінних паперів''' — особа ([[юридична особа]], [[фізична особа]], [[держава]], [[орган місцевого самоврядування]]), яка від свого імені випускає [[цінні папери]] і зобов'язується виконувати обов'язки, що випливають з умов їх випуску. Скориставшись правом [[Емісія цінних паперів|емісії]] (надається на певних умовах), емітент бере на себе зобов'язання по наданню прав, закріплених випущеними [[цінні папери|цінними паперами]], їх власникам. У числі цінних паперів, що випускаються по емісії: дорожні чеки, [[акція|акції]], [[облігація|облігації]], [[кредитна картка|кредитні картки]].


Діяльність емітента з випуску цінних паперів називається '''[[Емісія цінних паперів]]'''.
== Див. також ==
== Див. також ==
* [[Цінні папери]]
* [[Цінні папери]]

Версія за 14:15, 3 травня 2014

Емітент цінних паперів — особа (юридична особа, фізична особа, держава, орган місцевого самоврядування), яка від свого імені випускає цінні папери і зобов'язується виконувати обов'язки, що випливають з умов їх випуску. Скориставшись правом емісії (надається на певних умовах), емітент бере на себе зобов'язання по наданню прав, закріплених випущеними цінними паперами, їх власникам. У числі цінних паперів, що випускаються по емісії: дорожні чеки, акції, облігації, кредитні картки.

Див. також