Би-2: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
мНемає опису редагування
Рядок 19: Рядок 19:
== Історія ==
== Історія ==


Історія гурту Бі-2 розпочалася в [[1985]], коли двоє підлітків Льова та Шура зустрілися в мінській театральній студії «Ронд». Дядько Шури, учасник гурту «Сонячна сторона» Михайло Карасьов усіляко допомагав хлопцям у всіх їхніх музичних справах: Льова та Шура навіть допомагали записувати пісні «Сонячній стороні». Згодом Шура пішов у музичну школу по класу [[контрабас]]у. У [[1988]] на світ з'явився колектив із назвою «Брати по зброї»({{lang-ru|Братья по оружию}}). Але через кілька місяців назву замінили на «Берег істини». Протягом [[1988]][[1990]] рр. гурт(уже з назвою «Бі-2») гастролював територією [[Білорусія|Білорусі]].
Історія гурту Бі-2 розпочалася в [[1985]], коли двоє підлітків Льова та Шура зустрілися в мінській театральній студії «Ронд». Дядько Шури, учасник гурту «Сонячна сторона» Михайло Карасьов усіляко допомагав хлопцям у всіх їхніх музичних справах: Льова та Шура навіть допомагали записувати пісні «Сонячній стороні». Згодом Шура пішов у музичну школу по класу [[контрабас]]у. У [[1988]] на світ з'явився колектив із назвою «Брати по зброї»({{lang-ru|Братья по оружию}}). Але через кілька місяців назву замінили на «Берег істини». Протягом [[1988]][[1990]] рр. гурт(уже з назвою «Бі-2») гастролював територією [[Білорусія|Білорусі]].


Після розпаду [[СРСР]] у [[1991]] Шура, а згодом і Льова, емігрують в [[Ізраїль]]. Діяльність гурту частково припиняється. Лише іноді Бі-2 виступає на незначних фестивалях. Наприкінці [[1993]] Шура виїжджає в [[Австралія|Австралію]], а Льова залишається в [[Єрусалим]]і, де служить у [[Армія оборони Ізраїлю|ізраїльській армії]]. Але діяльність гурту не припиналася: хлопці створюють пісні по [[телефон]]у, а також аудіолистами. У [[1998]] Льова переїздить до Шури в Австралію, де Бі-2 знову об'єднуються в один гурт. А у вересні [[1999]] Шура та Льова повертаються в [[Росія|Росію]], а саме в [[Москва|Москву]].
Після розпаду [[СРСР]] у [[1991]] Шура, а згодом і Льова, емігрують в [[Ізраїль]]. Діяльність гурту частково припиняється. Лише іноді Бі-2 виступає на незначних фестивалях. Наприкінці [[1993]] Шура виїжджає в [[Австралія|Австралію]], а Льова залишається в [[Єрусалим]]і, де служить у [[Армія оборони Ізраїлю|ізраїльській армії]]. Але діяльність гурту не припиналася: хлопці створюють пісні по [[телефон]]у, а також аудіолистами. У [[1998]] Льова переїздить до Шури в Австралію, де Бі-2 знову об'єднуються в один гурт. А у вересні [[1999]] Шура та Льова повертаються в [[Росія|Росію]], а саме в [[Москва|Москву]].


У грудні [[1999]] Бі-2 виступають на відомому російському рок-фестивалі «Нашествие». Всеросійська слава до гурту приходить у [[2000]], після виходу фільму Олексія Балабанова «[[Брат-2]]». До цього фільму група записала [[саундтрек]] «Полковнику никто не пишет». Згодом, у квітні того ж року гурт випустив перший альбом «И корабль плывет...». Презентація альбому відбувалася в травні на свято останнього дзвоника в школі №600 Москви. У [[2000]][[2001]] виходять такі хіти як «Серебро», «Феллини»(разом із гуртом «[[Сплин|Сплін]]»). Згодом група записує сингл до нового [[реаліті-шоу]] — «[[Останній герой (шоу)|Останній герой]]». Після цього, [[3 грудня]] [[2001]] група випускає альбом «Мяу кисс ми», з яким їде в тур країнами. Згодом виходять хіти «Мой рок-н-ролл»(з Ю. Чичеріною), «Достучаться до небес»(з гуртом «[[Чайф]]»). Паралельно з цим команда виступає на найвідоміших російських фестивалях.
У грудні [[1999]] Бі-2 виступають на відомому російському рок-фестивалі «Нашествие». Всеросійська слава до гурту приходить у [[2000]], після виходу фільму Олексія Балабанова «[[Брат-2]]». До цього фільму група записала [[саундтрек]] «Полковнику никто не пишет». Згодом, у квітні того ж року гурт випустив перший альбом «И корабль плывет…». Презентація альбому відбувалася в травні на свято останнього дзвоника в школі № 600 Москви. У [[2000]][[2001]] виходять такі хіти як «Серебро», «Феллини»(разом із гуртом «[[Сплин|Сплін]]»). Згодом група записує сингл до нового [[реаліті-шоу]] — «[[Останній герой (шоу)|Останній герой]]». Після цього, [[3 грудня]] [[2001]] група випускає альбом «Мяу кисс ми», з яким їде в тур країнами. Згодом виходять хіти «Мой рок-н-ролл»(з Ю. Чичеріною), «Достучаться до небес»(з гуртом «[[Чайф]]»). Паралельно з цим команда виступає на найвідоміших російських фестивалях. У [[2005]] році гурт взяв участь у благодійному концерті на [[Красна площа|Красній площі]] у Москві, в рамках міжнародного фестивалю «[[Live 8]]».


== Склад гурту ==
== Склад гурту ==

Версія за 12:15, 7 жовтня 2014

БІ-2
(рос. БИ-2)
фотографія
Основна інформація
Жанр Альтернативний рок, пост-панк
Роки 1985 - 1991, з 1998 до сьогодні
Країна Білорусь Білорусь, Росія Росія
Місто Бобруйськ
Мова Російська
Склад Льова Бі-2
Шура Бі-2
Андрій Звонков
Максим Андрющенко
Борис Ліфшиц
Ян Ніколенко
www.bdva.ru/

Би-2 у Вікісховищі

БІ-2 (рос. БИ-2) — білоруський і російський рок-гурт. Створений у 1985 році Льовою (Єгор Бортнік) і Шурою (Олександр Уман). У 2007 одержали нагороду «MTV Russia Music Awards» як найкращий рок-проект. У 2010 — премію МУЗ-ТВ, як найкращий рок-гурт.

Історія

Історія гурту Бі-2 розпочалася в 1985, коли двоє підлітків Льова та Шура зустрілися в мінській театральній студії «Ронд». Дядько Шури, учасник гурту «Сонячна сторона» Михайло Карасьов усіляко допомагав хлопцям у всіх їхніх музичних справах: Льова та Шура навіть допомагали записувати пісні «Сонячній стороні». Згодом Шура пішов у музичну школу по класу контрабасу. У 1988 на світ з'явився колектив із назвою «Брати по зброї»(рос. Братья по оружию). Але через кілька місяців назву замінили на «Берег істини». Протягом 19881990 рр. гурт(уже з назвою «Бі-2») гастролював територією Білорусі.

Після розпаду СРСР у 1991 Шура, а згодом і Льова, емігрують в Ізраїль. Діяльність гурту частково припиняється. Лише іноді Бі-2 виступає на незначних фестивалях. Наприкінці 1993 Шура виїжджає в Австралію, а Льова залишається в Єрусалимі, де служить у ізраїльській армії. Але діяльність гурту не припиналася: хлопці створюють пісні по телефону, а також аудіолистами. У 1998 Льова переїздить до Шури в Австралію, де Бі-2 знову об'єднуються в один гурт. А у вересні 1999 Шура та Льова повертаються в Росію, а саме в Москву.

У грудні 1999 Бі-2 виступають на відомому російському рок-фестивалі «Нашествие». Всеросійська слава до гурту приходить у 2000, після виходу фільму Олексія Балабанова «Брат-2». До цього фільму група записала саундтрек «Полковнику никто не пишет». Згодом, у квітні того ж року гурт випустив перший альбом «И корабль плывет…». Презентація альбому відбувалася в травні на свято останнього дзвоника в школі № 600 Москви. У 20002001 виходять такі хіти як «Серебро», «Феллини»(разом із гуртом «Сплін»). Згодом група записує сингл до нового реаліті-шоу — «Останній герой». Після цього, 3 грудня 2001 група випускає альбом «Мяу кисс ми», з яким їде в тур країнами. Згодом виходять хіти «Мой рок-н-ролл»(з Ю. Чичеріною), «Достучаться до небес»(з гуртом «Чайф»). Паралельно з цим команда виступає на найвідоміших російських фестивалях. У 2005 році гурт взяв участь у благодійному концерті на Красній площі у Москві, в рамках міжнародного фестивалю «Live 8».

Склад гурту

Дискографія

  • 1998 — Бесполая и грустная любовь
  • 2000 — БИ-2
  • 2001 — Мяу кисс ми
  • 2004 — Иnомарки
  • 2006 — Moloko
  • 2009 — Лунапарк
  • 2010 — О чем говорят мужчины (саундтрек до однойменного фільму)
  • 2011 — Spirit

Посилання