Кубок німецької ліги з футболу: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 18: Рядок 18:


==Формат турніру==
==Формат турніру==
Кубок ліги розігрувався між шістьма командами: першою четвіркою минулого розіграшу Бундесліги, володарем [[Кубок Німеччини з футболу|Кубка Німеччини]] та переможцем [[Друга Бундесліга|Другої Бундесліги]].
Кубок ліги розігрувався між шістьма командами: першою четвіркою минулого розіграшу Бундесліги, володарем [[Кубок Німеччини з футболу|Кубка Німеччини]] та переможцем [[Друга Бундесліга|Другої Бундесліги]]. В разі коли чемпіон Німеччини водночас є володарем кубку країни, число команд з Бундесліги зростає до п'яти.


{{Національні футбольні кубки ліги Європи (УЄФА)}}
{{Національні футбольні кубки ліги Європи (УЄФА)}}

Версія за 11:14, 9 листопада 2014

Кубок німецької ліги
Засновано 1972
Реорганізовано 1996
Скасовано 2007
Регіон Німеччина Німеччина
Конфедерація УЄФА
Кількість команд 6
Найбільше перемог «Баварія» (6)

Кубок німецької ліги (нім. DFL-Ligapokal) - змагання за системою на вибування для німецьких футбольних клубів, яке розігрувалося в 1972-73 та 1996-2007 роках, і передував сезону Бундесліги. За початковим форматом в змаганні брали участь перші п'ять команд минулого розіграшу чемпіонату Німеччини та володар Кубка Німеччини минулого сезону. Кубок став називатися «Premiere-Ligapokal» в 2005 році, коли телевізійна компанія «Premiere» викупила права на показ матчів і стала офіційним спонсором змагання. В 2008 році Кубок ліги не проводився , через зміщення графіку у зв'язку з іграми чемпіонату Європи. На заміну йому 23 червня було зіграно матч за Суперкубок. 2009 року футбольна асоціація Німеччини прийняла рішення скасувати це змагання.

Формат турніру

Кубок ліги розігрувався між шістьма командами: першою четвіркою минулого розіграшу Бундесліги, володарем Кубка Німеччини та переможцем Другої Бундесліги. В разі коли чемпіон Німеччини водночас є володарем кубку країни, число команд з Бундесліги зростає до п'яти.

Шаблон:Національні футбольні кубки ліги Європи (УЄФА)