Чорно-бурий кріль: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
G13kpower (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
G13kpower (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
== Кріль чорнобурка ==
== Кріль чорнобурка ==


Кріль чорнобурка - рідкісна [[Порода тварин|порода]] домашнього кролика, виведена Вальтером Б. Гарландом з [[:en:North_Canton,_Ohio|Північного Кантона, штат Огайо]]. Порода розводиться для м'яса, хутра та для показу на виставках.
Кріль чорнобурка - рідкісна [[Порода тварин|порода]] домашнього кролика, виведена Вальтером Б. Гарландом з [[:en:North_Canton,_Ohio|Північного Кантона, штат Огайо]]. Порода розводиться для м'яса, хутра та для показу на виставках<ref>"Silver Fox Rabbit". The American Livestock Breeds Conservancy. Retrieved 5 March 2010.</ref>.


Ця порода є офіційно визнаною [[:en:American_Rabbit_Breeders_Association|Американською асоціацією по виведенню кролів]].
Ця порода є офіційно визнаною [[:en:American_Rabbit_Breeders_Association|Американською асоціацією по виведенню кролів]].

Версія за 19:30, 14 листопада 2014

Кріль чорнобурка

Кріль чорнобурка - рідкісна порода домашнього кролика, виведена Вальтером Б. Гарландом з Північного Кантона, штат Огайо. Порода розводиться для м'яса, хутра та для показу на виставках[1].

Ця порода є офіційно визнаною Американською асоціацією по виведенню кролів.

Історія

Кріль-чорнобурка була виведена після 14 років селекції, Вальтером Гарландом з Північного Кантона, Огайо, та є третьою породою виведеною в США. Це трапилось тоді, коли Чорна Картата самиця була зведена з Англійським сірим незрозумілого походження. У 1925 році порода була прийнята асоціацією на з'їзді в Колорадо-Спрінгс. Кріль чорнобурка спочатку носив назву Американський сірий важковаговик, але згодом, у 1929 ім'я було змінено. У 1971 був заснований Національний Клуб Кролів Чорнобурок, що складався з 18 кролів чорнобурок. Сьогодні Кріль чорнобурка вважається одним з найрідкісніших видів в Америці, та перебуває під загрозою зникнення. Кріль чорнобурка визнаний рухом Слоу Фуд США та Ковчегом Смаку, каталогом американських продуктів, які перебувають у небезпеці зникнення.

Зовнішній вигляд і особистість

Це велика, слухняна порода. Дорослі самці важать 4-6 кілограм, дорослі самки 5-7 кілограм. Він названий чорнобуркою, через своє щільне хутро та шкуру яка схожа на шкуру чорнобурки. Хутро кроля чорнобурки унікальне тим, що воно довше, ніж те, що зазвичай спостерігається у домашніх порід кроликів. Згідно стандарту Асоціації хутро не повинен бути менше, ніж 1.5 дюйма в довжину. В даний час тільки чорні Кролі чорнобурки відповідають цим стандартам, однак існує багато кольорів таких як синій, шоколадний, бузковий, та багато незвичайних білих відтінків. Синій був в стандарті породи, але був вилучений у 1970-х роках через зменшення кількості блакитних Кролів чорнобурок. Кролі чорнобурки як відомо, є доброзичливим, насолоджуйся увагою, і залюбки позують.

  1. "Silver Fox Rabbit". The American Livestock Breeds Conservancy. Retrieved 5 March 2010.