Мельничук Ігор Юрійович: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Nestorivan (обговорення | внесок)
доповнення
Рядок 1: Рядок 1:
{{Однофамільці|Мельничук}}
{{Однофамільці|Мельничук}}
'''Ігор («Ковбаса», «Кабасик») Мельничук''' (народився [[1965]] року) — український [[рок-музикант]], [[композитор]].
'''Ігор («Ковбаса», «Кабасик») Мельничук''' (нар. [[25 жовтня]] [[1965]] року) — український [[рок-музикант]], [[композитор]].


== Життєпис ==
== Життєпис ==

Версія за 19:56, 25 жовтня 2015

Ігор («Ковбаса», «Кабасик») Мельничук (нар. 25 жовтня 1965 року) — український рок-музикант, композитор.

Життєпис

... розкажу, як мене занесло на сцену. Батько звідкись привезли платівку «Кріденс». Синю таку, на чотири пісні. Мені було років вісім, і я слухав ту небесну музику, роззявивши рота. До того часу нічого подібного чути не доводилось (житіє в СеРуСеРу). І в той самий момент ніби якась сила зайшла в мене. Або «Кріденс» просто розбудив її? І все, після того я вже нічого не хотів. Тільки грати на гітарі. Причому неодмінно на бас-гітарі. Так все пішло і поїхало. Тому, думаю, поштовх (точніше, копняк) дала та сама сила, з якою я живу вже років сорок.

Почав грати ще із 13 років на весіллях.

У 18 років мені і багатьом моїм друзям, як годиться, прийшла повістка в армію. Мене визначили служити в ВДВ.

У той час СРСР воював в Афганістані, а значить, мене неодмінно відправили б на війну. Я вже тоді був хіпі і не хотів йти вбивати. Зараз я трохи шкодую — якби пішов, то був би навченим солдатом. Вмів би тримати зброю в руках.

Ігор Мельничук був учасником гуртів «Аверс»; «Рокіровка» (1984–1985); «КооП» (1985-1987); «Діти Тяжкого Року», або «ДТР» (бас-гітара, 1987–1988); «Брати Гадюкіни» (1989-1991 — клавішні; 1991–1996, з 2006 — бас-гітара, бек-вокал; зараз — спів, бас-гітара).

Також грав на бас-гітарі у гурті «Лесик Band».

1989 року Ігор Мельничук прийшов у гурт Брати Гадюкіни клавішником (за початковою освітою він акордеоніст), замінивши засновника гурту Олександра «Шулю» Ємця.

1991 року з гурту пішов Олександр Гамбург, тому Ігор Мельничук став бас-гітаристом і привів до гурту клавішника випускника консерваторії Павла Крахмальова.

На початку 1996 року Брати Гадюкіни припиняють діяльність.

З початку 1997 року Ігор Мельничук та Павло Крахмальов допомагали Олександрові Тищенку відроджувати його «Зимовий сад», заснували у Києві власну студію звукозапису «Гадюкіни Рекордс» та акомпанували Наталії Гурі в її формації «Джинсові поля». На студії «Гадюкіни Records» вони записують музику в різних жанрах для кіно і телебачення, роблять музику для каналу «1+1», деякі проекти для каналів «Інтер», «Україна», пишуть музику для телесеріалів, повнометражок, реклами.

Після смерті Сергія «Кузі» Кузьминського, «Ковбаса» фактично став фронтменом Братів Гадюкіних.

У 2013 році Ігор Мельничук і Павло Крахмальов засіли за новий альбом і записали 20 «демок». До нового альбому Братів Гадюкіних — «Made in Ukraine» (2014) увійшли 16 пісень, слова і музику до яких написав Ігор Мельничук. Він співає майже всі нові пісні, а старі — переважно Михайло Лундін та Павло Крахмальов.

Посилання