HK P8: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
мНемає опису редагування
Bearboar (обговорення | внесок)
додав більше інформації
Рядок 39: Рядок 39:


'''Heckler & Koch USP/P8''' — німецький [[пістолет]], розроблений фірмою [[Heckler & Koch]] у [[1993]] році у рамках програми Universal Selbstlade Pistole (Універсальний самозарядний пістолет).
'''Heckler & Koch USP/P8''' — німецький [[пістолет]], розроблений фірмою [[Heckler & Koch]] у [[1993]] році у рамках програми Universal Selbstlade Pistole (Універсальний самозарядний пістолет).
Heckler & Koch USP був розроблений для американського ринку під набій 40 S&W. У [[1996]] дещо модернізований зразок калібру [[9×19 мм Парабелум]] було взято озброєння [[Бундесвер|німецькою армією]] як Р8.
Heckler & Koch USP був розроблений для американського ринку під набій .40 S&W. У [[1996]] дещо модернізований зразок калібру [[9×19 мм Парабелум]] було взято озброєння [[Бундесвер|німецькою армією]] як '''Р8'''.


== Варіанти ==
Крім базового варіанту, також проводився компактний та подовжений варіанти USP.

Пістолет USP спершу проектувався під набій .40 S&W, але на момент виходу з'явився також варіант для [[9×19 мм Парабелум]]. У травні 1995 було запропоновано варіант для [[.45 ACP]].

В 1996 році презентовано серію ''USP Compact'', що включала варіанти під набої 9 mm Parabellum, .40 S&W, .45 ACP, та .357 SIG. Пізніше були додані інші серії — ''USP Tactical'', ''USP Expert'', ''USP Match'', ''USP Elite'', а також P8 — стандартний пістолет [[Збройні сили Німеччини|армії Німеччини]].

Однією з унікальних особливостей USP є велика кількість можливих варіантів виконнання [[Ударно-спусковий_механізм|ударно-спускового механізму]]. Компанія пропонує до десяти<ref>http://www.heckler-koch.com/en/products/military/pistols/usp/usp/overview.html</ref> модифікацій, які можуть бути легко змінені.

== Використання ==
[[Файл:Km2000.jpg|thumb|right| Ніж [[KM2000]] та пістолет '''P8''' німецької армії.]]

У 1994 році пістолет USP з незначними модифікаціями було прийнято у якості стандартної зброї [[Збройні сили Німеччини|армії Німеччини]] під назвою P8. Було змінено тип нарізки ствола та інвертовано положення запобіжника.

Під назвою P10 цей пістолет використовується німецькою поліцією.

З 1998 різні варіанти USP почали використовуватись американськими спецслужбами.


== Посилання ==
== Посилання ==
* [http://world.guns.ru/handguns/hg/de/hk-usp-r.html''world.guns.ru'']
* [http://world.guns.ru/handguns/hg/de/hk-usp-r.html''world.guns.ru'']

== Примітки ==
{{reflist}}


{{firearms-stub}}
{{firearms-stub}}

Версія за 12:46, 9 грудня 2015

Heckler-Koch USP/P8
Тип самозарядний пістолет
Походження ФРН
Історія використання
Оператори поліція ФРН, поліція США, спеціальні служби США
Історія виробництва
Розроблено 1993
Виробник Heckler & Koch
Характеристики
Вага 720 г
Довжина 194 мм

Набій 9×19 мм Парабелум; 40 S&W, .45 Auto, .357SIG
Дія короткий хід ствола
Система живлення магазин на 8-15 набоїв

HK P8 у Вікісховищі

Heckler & Koch USP/P8 — німецький пістолет, розроблений фірмою Heckler & Koch у 1993 році у рамках програми Universal Selbstlade Pistole (Універсальний самозарядний пістолет). Heckler & Koch USP був розроблений для американського ринку під набій .40 S&W. У 1996 дещо модернізований зразок калібру 9×19 мм Парабелум було взято озброєння німецькою армією як Р8.

Варіанти

Пістолет USP спершу проектувався під набій .40 S&W, але на момент виходу з'явився також варіант для 9×19 мм Парабелум. У травні 1995 було запропоновано варіант для .45 ACP.

В 1996 році презентовано серію USP Compact, що включала варіанти під набої 9 mm Parabellum, .40 S&W, .45 ACP, та .357 SIG. Пізніше були додані інші серії — USP Tactical, USP Expert, USP Match, USP Elite, а також P8 — стандартний пістолет армії Німеччини.

Однією з унікальних особливостей USP є велика кількість можливих варіантів виконнання ударно-спускового механізму. Компанія пропонує до десяти[1] модифікацій, які можуть бути легко змінені.

Використання

Ніж KM2000 та пістолет P8 німецької армії.

У 1994 році пістолет USP з незначними модифікаціями було прийнято у якості стандартної зброї армії Німеччини під назвою P8. Було змінено тип нарізки ствола та інвертовано положення запобіжника.

Під назвою P10 цей пістолет використовується німецькою поліцією.

З 1998 різні варіанти USP почали використовуватись американськими спецслужбами.

Посилання

Примітки