Воля-Гомулецька: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
VB (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
VB (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
Рядок 20: Рядок 20:


== Історія ==
== Історія ==
=== Джерела ===


[[Географічний словник Королівства Польського|"Географічний словник Королівства Польського та інших земель слов'янських"]] так описує село Забір'я:
'''Воля-Гомулецька''' ({{lang-pl|Wólka Hamulec}}) - село, належало до Львівського повіту, 10 км. на північний-захід від Львова. На північ і схід лежить Гряда, на південь Грибовичі, на захід Брюховичі. Води з території села пливуть струмками на південь, до так званого урядового каналу, який в нижній течії називається Яричівкою. Село складалось з двох частин: на сході була Воля і на заході Гомулець. В 1890 році було 61 будинок, 334 жителі в гміні, 1 будинок і 6 жителів на території двору. (130 римо-католиків, 202 греко-католики, 10 ізраелітів; 283 русини, 51 поляк). Парафія римо-католицька була в Малехові, греко-католицька в Гряді.

{{цитата|'''Воля-Гомулецька''' ({{lang-pl|Wólka Hamulec}}) - село у Львівському повіті, 10 км. на північний-захід від повітового суду у Львові, 7 км. на північний-захід від пошти в Замарстинові. На північ і схід лежить Гряда, на південь Грибовичі, на захід Брюховичі. Води з території села пливуть струмками на південь, до так званого урядового каналу, який в нижній течії називається Яричівкою. Село складається з двох частин: на сході Вілька і на заході Гамулець. В 1890 році було 61 будинок, 334 жителі в гміні, 1 будинок і 6 жителів на території двору. (130 римо-католиків, 202 греко-католики, 10 ізраелітів; 283 русини, 51 поляк). Парафія римо-католицька в Малехові, греко-католицька в Гряді.}}


== Бібліографія ==
== Бібліографія ==
Рядок 28: Рядок 31:


{{Жовківський район}}
{{Жовківський район}}



[[Категорія:Села України]]
[[Категорія:Села України]]

Версія за 22:17, 6 вересня 2008

село Воля-Гомулецька
Країна Україна Україна
Область Львівська область
Район Жовківський район
Рада Грядівська сільська рада
Основні дані
Населення 406
Площа 11,70 км²
Густота населення 34,70 осіб/км²
Поштовий індекс 80380
Телефонний код +380 3252
Географічні дані
Географічні координати 49°55′47″ пн. ш. 24°00′15″ сх. д.H G O
Місцева влада
Адреса ради 80380, Львівська обл., Жовківський р-н, с. Гряда
Карта
Воля-Гомулецька. Карта розташування: Україна
Воля-Гомулецька
Воля-Гомулецька
Воля-Гомулецька. Карта розташування: Львівська область
Воля-Гомулецька
Воля-Гомулецька
Мапа
Мапа

CMNS: Воля-Гомулецька у Вікісховищі

Воля-Гомулецька - село у Жовківському районі Львівської області. Належить до Грядівської сільської ради. Інколи в історичних джерелах згадується як Вілька Грядецька.

Історія

Джерела

"Географічний словник Королівства Польського та інших земель слов'янських" так описує село Забір'я:

Воля-Гомулецька (пол. Wólka Hamulec) - село у Львівському повіті, 10 км. на північний-захід від повітового суду у Львові, 7 км. на північний-захід від пошти в Замарстинові. На північ і схід лежить Гряда, на південь Грибовичі, на захід Брюховичі. Води з території села пливуть струмками на південь, до так званого урядового каналу, який в нижній течії називається Яричівкою. Село складається з двох частин: на сході Вілька і на заході Гамулець. В 1890 році було 61 будинок, 334 жителі в гміні, 1 будинок і 6 жителів на території двору. (130 римо-католиків, 202 греко-католики, 10 ізраелітів; 283 русини, 51 поляк). Парафія римо-католицька в Малехові, греко-католицька в Гряді.

Бібліографія

  • Słownik geograficzny Królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich, wyd. pod red. F. Sulimierskiego, B. Chlebowskiego, J. Krzywickiego i W. Walewskiego, Warszawa 1880-1902, t. 1-15.