Remington Arms Company: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
пряме посилання
Рядок 191: Рядок 191:
{{reflist}}
{{reflist}}


== Джерела ==
== Література ==


* Henning, Robert A.; Terrence H. Witkowski (November 2013). «The Advertising of E. Remington & Sons: The Creation of a National Brand, 1854—1888». Journal of Historical Research in Marketing 5: 418—438.
* Henning, Robert A.; Terrence H. Witkowski (November 2013). «The Advertising of E. Remington & Sons: The Creation of a National Brand, 1854—1888». Journal of Historical Research in Marketing 5: 418—438.

Версія за 18:20, 14 серпня 2016

Remington Arms Company
Тип приватна компанія
Форма власності публічна компанія
Галузь оборонне виробництво
Спеціалізація вогнепальна зброя
Попередник(и) E. Remington and Sons
Засновано 1816 
Засновник(и) Еліфалет Ремінгтон
Закриття (ліквідація) 2020
Штаб-квартира США США, Медісон, штат Північна Кароліна
Продукція гвинтівки, дробовики, пістолети, боєприпаси
Власник(и) Cerberus Capital Management
Співробітники ~3 500
Дочірні компанії
  • Marlin Firearms і Remington Rand
  • www.remington.com
    CMNS: Remington Arms Company у Вікісховищі

    Remington Arms Company — американська компанія, яка виробляє виготовляє вогнепальну зброю та боєприпаси. Була заснована в 1816 році Еліфалетом Ремінгтоном як E. Remington and Sons в містечку Іліон (штат Нью-Йорк). Remington є найстарішою збройовою компанією в Північній Америці і найбільшим виробником гвинтівок і дробовиків на ринку США. Наразі належить приватній інвестиційній компанії Cerberus Capital Management.

    Також Remington за час свого існування створила більше видів патронів, ніж будь-яка інша компанія в світі. Товари Remington Arms реалізуються на ринках близько 60 країн. Штаб-квартира знаходиться в місті Медісон (штат Північна Кароліна).

    Історія

    XIX століття

    Компанія заснована Еліфалетом Ремінгтоном в 1816 році, оскільки він вважав, що може виробляти кращу зброю, ніж може купити. Батько Еліфалета був ковалем і завжди мріяв розширити свій бізнес до виробництва гвинтівок. Для цього він відправив сина в місто вчитися у майстра-зброяра, який славився виробництвом якісних стволів. В той час фермери, які жили в окрузі, виробляли рушниці у себе вдома, здебільшого роблячи стволи таким чином: розпеченим залізом огортався стержень, який після застигання металу витискався. Після того як хлопець повернувся з навчання, було вирішено розпочати виробництво якісних стволів в батьківській кузні, яка знаходилась в селищі Іліонська ущелина, штат Нью-Йорк.

    Remington 46 Conversion

    Ремінгтон почав проектувати свою власну кремінну гвинтівку, з якою восени того ж року виступив на змаганнях стрільців. Хоча він зайняв лише друге місце, проте іншим учасникам запам'яталась зброя, з якої стріляв Еліфалет. Перед тим як залишити поле змагань Ремінгтон отримав стільки замовлень на гвинтівку, що зміг відкрити свій збройний бізнес. В 1828 році збройний завод переїхав в сусіднє містечко Іліон, де знаходиться й понині.

    У 1886 році компанія стала банкрутом, а 7 березня 1888 року E. Remington and Sons змінив власників, якими стала компанію Марселос Хартлі і Партнери. Ця компанія спеціалізувалась на виробленні спортивних товарів, також їй належала компанія Union Metallic Cartridge Company, яка знаходилась в Бріджпорті, штат Коннектикут і компанія Winchester Repeating Arms Company, яка знаходилась в місті Нью-Гейвен, штат Коннектикут. У цей час назву було офіційно змінено на Remington Arms Company. Виробництво патронів під брендом Remington було перенесене на завод в Бріджпорт.

    XX століття

    У 1912 році Remington і Union Metallic Cartridge Company були об'єднані в одну компанію під назвою Remington UMC. Навіть сьогодні, Remington виробляє бренд боєприпасів під назвою U.M.C. У 1915 році завод в Іліоні був розширений, і, загалом, в таких межах існує донині.

    Перша світова війна

    Під час Першої світової війни Remington виготовляв зброю по контракту для декількох країн Антанти. Для Франції виготовлялись гвинтівки Бертьє, для Британії — Pattern 1914 Enfield, для Царської Росії — гвинтівку Мосіна-Нагана. З роками війни замовлення у компанії тільки збільшувались. Коли США вступило в війну, Remington отримав величезні замовлення на вогнепальну зброю і боєприпаси. Для США Remington виготовляли спрощену версію британської Pattern 1914 Enfield — Enfield M1917.

    У кінці війни крах Російської імперії дуже сильно фінансово вплинув на компанію Remington Arms Company. Росія замовила величезну кількість зброї і боєприпасів, але країні не вистачило грошей для того, щоб заплатити за замовлення. Вони затримували платежі, пояснюючи це дефектами в наявній зброї. Після Жовтневої революції більшовики анулювали контракт з Remington, чим нанесли компанії величезні збитки. Remington Arms Company залишилась з величезними запасами зброї та боєприпасів. У цей час уряд США активізував купівлю зброї.

    Pattern 1914 Enfield

    Це врятувало Remington Arms Company від банкрутства. Відзначивши вибухове збільшення попиту на зброю на початку війни, і критичне падіння наприкінці, управління компанії вирішує збільшити виробництво спортивної і мисливської зброї. Вони розглядали мисливську і спортивну зброю як більш стабільний бізнес, який міг допомогти компанії вижити в майбутніх можливих фінансових падіннях.

    Міжвоєнний час

    Під час Великої депресії Remington Arms Company була придбана компанією DuPont, яка зробила свій капітал на виробленні різних видів пороху. Рік по тому, Remington перейшов до іншого власника — компанії Peters Cartridge Company. Досі на багатьох виробах Remington Arms Company стоїть штамп R-P, що означає «Remington-Peters»[1].

    Друга світова війна

    У 1940 році, через Другу світову війну, яка вже бушувала в Європі, уряд США задумав збільшити кількість боєприпасів. Для цього вони звернулись до перевіреного постачальника — Remington Arms Company. З допомогою компанії DuPont Remington побудували заводи Lake City Arsenal, Denver Ordnance і ще три, включаючи Lowell Ordnance Plant. Хоча заводи належали уряду США, компанії Remington Arms Company було запропоновано наглядати за їх функціюванням. Серед зброї Remington Arms Company, яка була виготовлена для Армії США, була знаменита гвинтівка Springfield M1903.

    Повоєнний час

    Для забезпечення фінансової стабільності протягом 1950-х і 1960-х років Remington Arms Company вирішила розширити виробничий потенціал. Для цього в 1956 році була придбана компанія Mall Tool Company. Серед товарів Remington були навіть бензопили.

    Remington Model 70

    У 1962 році Remington Arms Company представила першу гвинтівку з серії гвинтівок з ковзним затвором — Remington Model 700. Гвинтівка стала однією з найуспішніших в історії компанії і швидко отримала продовження у вигляді моделей Remington 700 BDL, Remington 700PSS для співробітників поліції та правоохоронних органів (пізніше вони були перейменовані в 700P, і досі є дуже популярними серед правоохоронних органів, зокрема в США) і військової моделі M24 SWS, яка перебувала на озброєнні Армії США в 1988-2010 рр. і досі використовується в деяких арміях світу (наприклад в Збройних силах Ізраїлю). Інші збройні компанії брали за зразок для своїх снайперських гвинтівок саме систему Remington Model 700.

    У 1986 році Remington закрив патронний завод в Бріджпорті, але натомість був відкритий зовсім новий проект в місті Лоноук, штат Арканзас. Це місце було обране в якості географічного центру вироблення і збуту спортивних боєприпасів.

    У 1993 році Remington Arms Company була продана компанією DuPont інвестиційній компанії Clayton, Dubilier & Rice.

    XXI століття

    У червні 2007 року приватна інвестиційна компанія Cerberus Capital Management викупила Remington Arms Company за $370 млн. У грудні 2007 року Remington Arms придбав компанію-виробника гвинтівок Marlin Firearms.

    У 2012 році Remington виграв контракт Армії США на виробництво 24 000 M4A1 карабінів за ціною $673 за одиницю продукції на суму $16 163 252 разом[2].

    Продукція

    Гвинтівки

    Дробовики

    Remington Model 1100

    Револьвер

    Примітки

    1. Nonte, George C. (1973). Firearms encyclopedia. Harper & Row. p. 324.
    2. [1] Архівовано червень 24, 2012 на сайті Wayback Machine.

    Література

    • Henning, Robert A.; Terrence H. Witkowski (November 2013). «The Advertising of E. Remington & Sons: The Creation of a National Brand, 1854—1888». Journal of Historical Research in Marketing 5: 418—438.
    • Strother, French (January 1916). «America, A New World Arsenal». The World's Work: A History of Our Time XXXI: 321—333
    • Nonte, George C. (1973). Firearms encyclopedia. Harper & Row. p. 324.