Ірландська королівська академія: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Glovacki (обговорення | внесок)
м додана Категорія:Наука в Ірландії за допомогою HotCat
мНемає опису редагування
Рядок 9: Рядок 9:
* [http://www.ria.ie Офіційний сайт]
* [http://www.ria.ie Офіційний сайт]
* [http://www.ria.ie/members/ Список дійсних членів академії]
* [http://www.ria.ie/members/ Список дійсних членів академії]
{{Sci-org-stub}}

[[Категорія:Національні академії]]
[[Категорія:Національні академії]]
[[Категорія:Наука в Ірландії]]
[[Категорія:Наука в Ірландії]]

Версія за 09:00, 28 травня 2017

Ірландська королівська академія (англ. Royal Irish Academy, загальноприйняте скорочення — RIA, ірл. Acadamh Ríoga na hÉireann) — загальноірландська незалежна академічна організація, метою якої є заохочення досліджень і прогресу в точних, гуманітарних і суспільних науках. Ірландська королівська академія є одним з найбільших наукових товариств і культурних установ Ірландії. На даний момент в ній — 404 обраних члена. Академія була заснована в 1785 році, в 1786 отримала королівську хартію.

Членство

Обрання в члени Ірландської королівської академії є вищим ступенем визнання наукової значущості в Ірландії. Члени академії використовують після свого імені скорочення MRIA (Член Ірландської королівської академії). Критерієм обрання є значний внесок в наукові дослідження, підтверджений опублікованими роботами кандидата. В даний час щорічно в академію обирається двадцять чоловік, порівну представників гуманітарних і точних наук. Членом академії можуть стати тільки вчені, які постійно проживають в Ірландії.

Почесними членами академії можуть стати вчені, які внесли значний вклад в свою наукову дисципліну, але не проживають в Ірландії. Кандидат в почесні члени повинен бути запропонований принаймні двома дійсними членами Академії. Почесні члени академії використовують скорочення Hon. MRIA (Почесний член Ірландської королівської академії).

Посилання