CompactPCI: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
EmausBot (обговорення | внесок)
м Вилучення 1 інтервікі, відтепер доступних на Вікіданих: d:Q1120909
Немає опису редагування
Мітка: перше редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''CompactPCI''' - системна шина, широко використовувана в промисловій автоматиці. Електрично шина відрізняється від [[PCI]] стандарту 2.2 тим, що дозволяє підключити більшу кількість пристроїв. Але в цілому сумісна і зазвичай використовує той же набір мікросхем. Фізично роз'єм виконано по-іншому і дозволяє використовувати «гаряче підключення» плат - тобто встановлювати і витягувати плату, не перериваючи працездатності комп'ютера. Вироби CompactPCI широко використовуються в телекомунікаціях. Основний конкурент - шини [[VME-bus|VME]], VME32, VME64, які є фактичним стандартом у військовій техніці НАТО. Широке застосування стримується високою ціною виробів.
'''CompactPCI''' - системна шина, широко використовувана в промисловій автоматиці. Електрично шина відрізняється від [[PCI]] стандарту 2.2 тим, що дозволяє підключити більшу кількість пристроїв. Але в цілому сумісна і зазвичай використовує той же набір мікросхем. Фізично роз'єм виконано по-іншому і дозволяє використовувати «гаряче підключення» плат - тобто встановлювати і витягувати плату, не перериваючи працездатності комп'ютера. Вироби CompactPCI широко використовуються в телекомунікаціях. Основний конкурент - шини [[VME-bus|VME]], VME32, VME64, які є стандартом у військовій техніці НАТО (STANAG 4455 “Standardization of a VME Bus for Use in Tactical Land Vehicles”). Широке застосування стримується високою ціною виробів.


На даний момент базова шина CompactPCI фактично застаріла по пропускній здатності. Але розроблені розширення, такі як PCI -E в конструктиві 3U ( 6U ) - CompactPCI Express. Інше розширення, CompactPXI, використовує [[PXI]].
На даний момент базова шина CompactPCI фактично застаріла по пропускній здатності. Але розроблені розширення, такі як PCI -E в конструктиві 3U ( 6U ) - CompactPCI Express. Інше розширення, CompactPXI, використовує [[PXI]].

Версія за 06:37, 31 серпня 2017

CompactPCI - системна шина, широко використовувана в промисловій автоматиці. Електрично шина відрізняється від PCI стандарту 2.2 тим, що дозволяє підключити більшу кількість пристроїв. Але в цілому сумісна і зазвичай використовує той же набір мікросхем. Фізично роз'єм виконано по-іншому і дозволяє використовувати «гаряче підключення» плат - тобто встановлювати і витягувати плату, не перериваючи працездатності комп'ютера. Вироби CompactPCI широко використовуються в телекомунікаціях. Основний конкурент - шини VME, VME32, VME64, які є стандартом у військовій техніці НАТО (STANAG 4455 “Standardization of a VME Bus for Use in Tactical Land Vehicles”). Широке застосування стримується високою ціною виробів.

На даний момент базова шина CompactPCI фактично застаріла по пропускній здатності. Але розроблені розширення, такі як PCI -E в конструктиві 3U ( 6U ) - CompactPCI Express. Інше розширення, CompactPXI, використовує PXI.

Див. також