Headlong: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 27: Рядок 27:
Написана гітаристом гурту [[Браян Мей|Браяном Меєм]], пісня планувалася до включення в його другій сольний альбом ''«[[Back to the Light]]»'', але після прослуховування пісні фронтменом гурту [[Фредді Мерк'юрі]] останній запропонував використовувати пісню для альбому ''«Queen»''. Як і всі пісні альбому ''«Innuendo»'', трек відразу був зарахований як спільна творчість гурту ''«Queen»''.
Написана гітаристом гурту [[Браян Мей|Браяном Меєм]], пісня планувалася до включення в його другій сольний альбом ''«[[Back to the Light]]»'', але після прослуховування пісні фронтменом гурту [[Фредді Мерк'юрі]] останній запропонував використовувати пісню для альбому ''«Queen»''. Як і всі пісні альбому ''«Innuendo»'', трек відразу був зарахований як спільна творчість гурту ''«Queen»''.


Пісня була першим синглом, виданим для США 14 січня 1991 року по контракту з лейблом ''«[[Hollywood Records]]»'' при тому, що у Великій Британії (де дебютним синглом з альбому був ''«[[Innuendo (пісня)|Innuendo]]»'', в США випущений промосинглом для радіостанцій) реліз синглу відбувся в травні. При виході в США пісня посіла третю сходинку чарту ''«[[Hot Mainstream Rock Tracks]]»'' журналу ''«[[Billboard]]»''.
Пісня була першим синглом, виданим для США 14 січня 1991 року по контракту з лейблом ''«[[Hollywood Records]]»'' при тому, що у Великій Британії (де дебютним синглом з альбому був ''«[[Innuendo (пісня)|Innuendo]]»'', в США випущений промосинглом для радіостанцій) реліз синглу відбувся в травні. При виході в США пісня посіла третю сходинку чарту ''«[[Hot Mainstream Rock Tracks]]»'' журналу ''«[[Billboard]]»''. Рядок ''"And you're rushin' headlong"'' з приспіву перегукується з рядком другого куплету пісні ''«[[Breakthru]]»'', синглу попереднього альбому ''«[[The Miracle]]»'', в якому є текст ''"I wanna rush headlong into this ecstasy"''.


Обкладинка для американського видання синглу була натхненна (як і всіх синглів з альбому ''«Innuendo»'') творами французького художника-карикатуриста Жана Гранвіля.
Обкладинка для американського видання синглу була натхненна (як і всіх синглів з альбому ''«Innuendo»'') творами французького художника-карикатуриста Жана Гранвіля.

Версія за 15:48, 17 лютого 2018

Headlong
Сингл Queen
з альбому Innuendo
Випущений 14 січня 1991 (США)
13 травня 1991 (Англія)
Формат Вініловий диск (7", 12")
касета
CD
Сторона Б «Mad the Swine»
«All God's People»
Записаний 1989—1990
Жанр хард-рок
Мова англійська
Композитор Браян Мей
Тривалість 4:38
Лейбл Parlophone Records
Hollywood Records
Продюсер Queen
Девід Річардс
Хронологія синглів Queen
Попередній
←
«I'm Going Slightly Mad»
(1991)
«The Show Must Go On»
(1991)
Наступний
→
Музичне відео
«Headlong» на YouTube

«Headlong» (укр. «Стрімголов») — пісня британського рок-гурту «Queen», третій сингл з їх чотирнадцятого студійного альбому «Innuendo» 1991 року.

Написана гітаристом гурту Браяном Меєм, пісня планувалася до включення в його другій сольний альбом «Back to the Light», але після прослуховування пісні фронтменом гурту Фредді Мерк'юрі останній запропонував використовувати пісню для альбому «Queen». Як і всі пісні альбому «Innuendo», трек відразу був зарахований як спільна творчість гурту «Queen».

Пісня була першим синглом, виданим для США 14 січня 1991 року по контракту з лейблом «Hollywood Records» при тому, що у Великій Британії (де дебютним синглом з альбому був «Innuendo», в США випущений промосинглом для радіостанцій) реліз синглу відбувся в травні. При виході в США пісня посіла третю сходинку чарту «Hot Mainstream Rock Tracks» журналу «Billboard». Рядок "And you're rushin' headlong" з приспіву перегукується з рядком другого куплету пісні «Breakthru», синглу попереднього альбому «The Miracle», в якому є текст "I wanna rush headlong into this ecstasy".

Обкладинка для американського видання синглу була натхненна (як і всіх синглів з альбому «Innuendo») творами французького художника-карикатуриста Жана Гранвіля.

Історія

«Headlong» став третім синглом з альбому «Innuendo» у рідній країні гурту, Великій Британії. Випущений в травні 1991 року, у перший тиждень він увійшов у «топ-30» британського найкращих синглів, на наступному тижні він досяг максимуму, посівши 14 позицію. Це була друга за успішністю пісня, записана в альбомі, після пісні «Innuendo», яка досягла вершини чарту.[1]

Відеокліп

Це останній відеокліп гурту, знятий в кольоровому варіанті. Особа Фредді Мерк'юрі майже не загримована, тому видно, як змінилося його обличчя і фігура під впливом СНІДа. Мерк'юрі з'являється то в жовтому светрі з засуканими рукавами, то в класичних штанах, темно-синій сорочці і краватці.

Музика має особливий ритм. Рядок "Nothin 'You can do about it" змінює свій ритм майже кожен раз: часом застосовуються синкопи, а іноді наголоси падають на сильні долі. Також гітарний програш за першим разом має характерний ритм: тріолі. Настрій музики в загальному веселий, темп швидкий, відображає головні рядки пісні "Rushing headlong". Кліп знімався протягом декількох місяців: у вересні, листопаді, грудні 1990 року і початку 1991 року.

Б-сторона

«Headlong» випускалася на платівці разом з піснями «All God's People» і «Mad the Swine» на стороні «Б». У Великій Британії сторона «Б» 7-дюймової платівки містила по одній з цих пісень, а 12-дюймової платівки містила обидві пісні.[2][3] «All God's People» взята з альбому «Innuendo», а «Mad the Swine» — є дуже ранньою, раніше невиданою піснею 1973 року.

Учасники записи

Чарти

Чарт Позиція Тиждень
Канадський чарт[4] 25 11
Нідерландський чарт[5] 43 8
Ірландський чарт[6] 25 2
Британський чарт[7] 14 4
Американський чарт[8] 3

Джерела

  1. Queen. Процитовано 13 лютого 2018.(англ.)
  2. Headlong. Процитовано 13 лютого 2018.(англ.)
  3. Headlong. Процитовано 13 лютого 2018.(англ.)
  4. Bienvenue au site Web BIBLIOTHÈQUE ET ARCHIVES CANADA | Welcome to the LIBRARY AND ARCHIVES CANADA website. Collectionscanada.gc.ca. Архів оригіналу за 5 липня 2013. Процитовано 20 лютого 2012.
  5. Steffen Hung. Queen - Headlong. dutchcharts.nl. Архів оригіналу за 5 липня 2013. Процитовано 20 лютого 2012.
  6. Jaclyn Ward - Fireball Media Ltd. - http://www.fireballmedia.ie (1 жовтня 1962). The Irish Charts - All there is to know. Irishcharts.ie. Архів оригіналу за 5 липня 2013. Процитовано 20 лютого 2012.
  7. UK Singles & Albums Chart Archive. Chart Stats. Архів оригіналу за 5 липня 2013. Процитовано 20 лютого 2012.
  8. AllMusic. AllMusic. Архів оригіналу за 5 липня 2013. Процитовано 20 лютого 2012.

Посилання