Hellenic Petroleum: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
ShybetskaS (обговорення | внесок)
Створено шляхом перекладу сторінки «Hellenic Petroleum»
 
ShybetskaS (обговорення | внесок)
Створено шляхом перекладу сторінки «Hellenic Petroleum»
Рядок 14: Рядок 14:
|сайт = http://www.helpe.gr/en/
|сайт = http://www.helpe.gr/en/
}}
}}
'''Hellenic Petroleum S.A.''' (произносится ''Хэле́ник Петро́леум'', {{Lang-el|'''Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.'''}}) - одна из крупнейших компаний на [[Балканські гори|Балканах]], основана в [[1958]] году, когда в [[Греція|Греции]] был открыт первый нефтеперерабатывающий [[Aspropyrgos Refinery|завод в Аспропиргосе]].
'''Hellenic Petroleum S. A.''' (вимовляється ''Хеленік Петролеум'', {{LSE|HLPD}}) - одна з найбільших компаній на [[Балканські гори|Балканах]], заснована в [[1958]] році, коли в [[Греція|Греції]] був відкритий перший нафтопереробний [[Aspropyrgos Refinery|завод в Аспропиргосе]].


Свою сучасну назву компанія отримала в 1998 році, після перейменування компанії ''Public Petroleum Corporation S. A.'' у зв'язку з корпоративної реорганізацією. Компанія являє собою консорціум, що складається з 9 філій, а також ряду інших компаній з різним ступенем управління.
Свое современное название компания обрела в 1998 году, после переименования компании ''Public Petroleum Corporation S.A.'' в связи с корпоративной реорганизацией. Компания представляет собой консорциум, состоящий из 9 филиалов, а также ряда других компаний с различной степенью управления.


== Діяльність ==
== Діяльність ==

Версія за 18:42, 31 травня 2018

Hellenic Petroleum
Тип Публичная компания
Форма власності A.E.d
Галузь Топливная промышленность, геологическая разведка
Засновано 1958
Штаб-квартира Шаблон:Флаг Греции Афины
Попередні назви Public Petroleum Corporation S.A.
Ключові особи Эфстафиос Цоцорос
Продукція Природный газ, переработанная нефть, электроэнергия, АЗС
Виторг Шаблон:Падение €26,52 млрд (2015)
Операційний прибуток (EBIT) Шаблон:Падение €994,10 млн (2015)
Чистий прибуток Шаблон:Падение €951,17 млн (2015)
Активи Шаблон:Падение €11,382 млрд (2015)
Власник(и) Spiros Latsisd
Співробітники 5,145 тыс. (2015
Дочірні компанії
  • Athens Airport Fuel Pipeline Companyd, EKO Bulgariad, EKO Serbiad, EKO Montenegrod, EKO Greeced, EKO Cyprusd і OKTAd
  • helpe.gr/en/
    CMNS: Hellenic Petroleum у Вікісховищі

    Hellenic Petroleum S. A. (вимовляється Хеленік Петролеум, LSE: HLPD) - одна з найбільших компаній на Балканах, заснована в 1958 році, коли в Греції був відкритий перший нафтопереробний завод в Аспропиргосе.

    Свою сучасну назву компанія отримала в 1998 році, після перейменування компанії Public Petroleum Corporation S. A. у зв'язку з корпоративної реорганізацією. Компанія являє собою консорціум, що складається з 9 філій, а також ряду інших компаній з різним ступенем управління.

    Діяльність

    Нафтопереробка і АЗС

    Hellenic Petroleum S.A. имеет три нафтопереробних завода в Греции: в Салониках, Элефсисе и Аспропиргосе, на долю которых приходится 57% нефтеперерабатывающих мощностей страны (остальные 43% составляют мощности Motor Oil Hellas), а также один завод в Скопье, БЮРМ. Сырая нефть для нефтеперерабатывающих заводов поступает из Саудовской Аравии, Ирака, Ирана, Ливии и России. Кроме того, компания управляет более чем 1400 АЗС в Греции и около 350 заправочных станций в Албании, Грузии, Сербии, Болгарии, Кипре, Черногории и Бывшей Югославской Республике Македонии. Кроме того компания занимается продажей сжиженных углеводородов, топлива для реактивных двигателей, топлива для морских судов и смазочных материалов.

    Нафтохімія

    Будучи самой крупной компанией, которая производит нефтехимическую продукцию в Греции, Hellenic Petroleum имеет значительную (в большинстве случаев более 50%) долю рынка. Основной продукцией компании является пластмассы, ПВХ и полипропилен, алифатические растворители и неорганические химические вещества, такие как хлор и гидроксид натрия.

    Електроенергія

    Hellenic Petroleum виробляє 390 МВт електроенергії на електростанції в Салоніках, яка працює на природному газі. Вона відкрився в 2005 році і управляється через дочірню компанію T-Power. Обсяг інвестицій для цього проекту склав 250 мільйонів євро.

    Геологорозвідка і видобуток нафти

    З законом 2289/95, Hellenic Petroleum володіє винятковими правами на розвідку і видобуток вуглеводнів на території 62000 квадратних кілометрів в Греції. Компанія також активно працює за кордоном, у співпраці з іноземними компаніями в Албанії та Лівії.

    Див.також