День народження Буржуя: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 64: Рядок 64:
== У ролях ==
== У ролях ==
* [[Ніколаєв Валерій Валерійович|Валерій Ніколаєв]] — ''Володимир Коваленко, він же Буржуй''
* [[Ніколаєв Валерій Валерійович|Валерій Ніколаєв]] — ''Володимир Коваленко, він же Буржуй''
* [[Смоляков Андрій Ігорович]] — ''Кудла''
* [[Андрій Смоляков]] — ''Кудла''
* [[Журавльов Анатолій Анатолійович|Анатолій Журавльов]] — ''Анатолій Толстов, він же Товстий''
* [[Журавльов Анатолій Анатолійович|Анатолій Журавльов]] — ''Анатолій Толстов, він же Товстий''
* [[Феклістов Олександр Васильович|Олександр Феклістов]] — ''Слідчий Борихін''
* [[Феклістов Олександр Васильович|Олександр Феклістов]] — ''Слідчий Борихін''

Версія за 08:43, 5 серпня 2018

День народження Буржуя
День рождения Буржуя
Тип телесеріал
Телеканал(и) 1+1 2000—2003
ТЕТ 2004
Перший національний 2007
Кіно 2008
Сіті 2008
СТБ 2011—2012
Жанр драма, мелодрама, детектив
Формат зображення 4:3 (1 сезон)
16:9 (2 сезон)
Тривалість серії 54 хв.
Компанія Студія «1+1»
Кінокомпанія «НТВ-Профіт»
Сценарист Юрій Рогоза
Режисер Анатолій Матешко
Оператор Василь Бородін
Продюсери Олександр Роднянський,
Ігор Толстунов
Виконавчий продюсер Володимир Оселедчик,
Сергій Козлов
У головних ролях Валерій Ніколаєв, Ірина Апексимова, Андрій Панін, Анатолій Журавльов, Олександр Феклістов, Олександр Пороховщиков, Дар'я Повереннова
Композитор Дмитро Автомян
Країна-виробник Україна / Росія (1 сезон)
Росія (2 сезон)
Мова оригіналу російська[1]
Перша поява 21 лютого 2000
Перший показ 21 лютого 2000 — 22 листопада 2001
Кількість сезонів 2
Кількість серій 15
Посилання

День народження Буржуя — українсько-російський гостросюжетний серіал, знято студією «1+1» та кінокомпанією «НТВ-Профіт». «День народження Буржуя» розповідає про молодого київського бізнесмена, колишнього вихованця дитячого будинку з прізвиськом Буржуй. Він не знає хто його батьки. Однак, одного дня у Буржуя з'являється надія знайти своїх рідних і дізнатися, коли ж він має святкувати свій день народження.

Сюжет

Головний герой фільму — Володимир Коваленко, все своє дитинство провів у дитбудинку. Його, підкидька, привезли туди ще немовлям. Саме тут він отримав прізвисько Буржуй. Пішовши у доросле життя, Буржуй став шановним і процвітаючим бізнесменом. Однак і досі Буржуй не знає хто його батьки.

Знаючи це, Аріна вмовляє його піти з нею на спіритичний сеанс. Під час нього на питання Буржуя «про найпотаємніше» дух дає таку відповідь: «Кошик. Немовля. Губанов. Кічиївка. Шукай». Пізніше, знайшовши в одному з психлікарень пацієнта — того самого Губанова, Буржуй чує від нього, що він — «останній із Горенки». Товстий розповідає Аміні про село Горенка, де він побував. Виявляється, що «останній» — це прізвище однієї з мешканок поселення. Весь цей час офіс, машину і будинок Буржуя прослуховує якийсь невідомий.

Приїхавши в Горенку, Буржуй знаходить родичку — бабу Катю і з розмови з нею дізнається, що в Києві у нього ще є сестра Віра. Пізніше з'ясовується, що вона займається проституцією. На Буржуя нападає хлопець з газовим пістолетом, який порахував, що він користуться послугами Віри. Після бійки з'ясовується, що цей хлопець, Олег Пожарський, безмовно закоханий в Віру. Буржуй бере його працювати на фірму програмістом.

Тим часом ворожка Тамара шукає гроші, щоб врятувати свого невдачливого брата-картяра, який нещодавно програв усі гроші: вона дзвонить комусь і шантажує його на рахунок інформації про розіграш Буржуя. Ворожка просить у людини в чорному за своє мовчання 5 тисяч доларів. Не дочекавшись грошей Тамара телефонує до Буржуя і обіцяє розповісти всю правду, але за 5 тисяч доларів. Буржуй їде до неї з грошима, але застає її повішеною з табличкою «Я — відьма».

До Віри приходить Артурчик — її колишній сутенер і запрошує її «на роботу», але Віра хоче зав'язати, так як у неї з'явився багатий брат. Артур розповідає «авторитету» Гіві про Віру і про її брата. Вони хочуть шантажувати Буржуя: зняти на плівку Віру «на роботі» і цією касетою вимагати у Буржуя гроші.

Паралельно з цим подвійне життя ведуть охоронець Товстий і фінансист Олег Кулик. Закручується цілий оберемок інтриг, в яких хтось невідомий постійно підставляє Буржуя, не дає себе викрити, а наприкінці навіть робить Буржуя жебраком. Йому доводиться пройти через величезну кількість різних жахів: вбивства, насильства, грабежі, афери… Але Буржуй з честю проходить через усі випробування, бо поряд з ним — улюблена жінка Аміна і найкращий друг на прізвисько Товстий.

Мова серіалу

Майже всі діалоги серіалу російськомовні, хоча всі селяни в цьому серіалі виявилися виключно україномовними.[2][3]

У ролях

Зауваги

  1. є також декілька реплік українською
  2. Олена Рибальська. Обережно: Телесеріал! — Журнал «Кіно-театр», 04.2002
  3. Кіна не буде? // ДМ, 10 грудня 2001

Посилання