Візит ad limina: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м вилучено Категорія:Святий Престол; додано Категорія:Папи за допомогою HotCat
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Візи́т ad limina''' — у [[Католицька Церква|Католицькій Церкві]] обов'язкові регулярні відвідини [[єпископ]]ами або [[прелат]]ами гробниць святих апостолів [[Петро (апостол)|Петра]] і [[Павло (апостол)|Павла]] в [[Рим]]і, а також зустріч із [[Папа Римський|Папою]] для звітування про стан справ [[діоцезія|діоцезій]]<ref name="">Fanning, William. Visit ad Limina // ''[[The Catholic Encyclopedia]]''. Vol. 15. New York: Robert Appleton Company, 1912. </ref>. Метою візиту є не стільки паломництво до гробниць, скільки вияв поваги до Папи, наступника святого Петра. Єпископ-візитер визнає вселенську юрисдикцію Папи над Церквою, отримує від нього наставництво і поради. Повна назва — '''Візи́т ad limina Apostolorum''' (Візит до апостольських порогів).
'''Візи́т ad limina''' — у [[Католицька Церква|Католицькій Церкві]] обов'язкові регулярні відвідини [[єпископ]]ами або [[прелат]]ами гробниць святих апостолів [[Петро (апостол)|Петра]] і [[Павло (апостол)|Павла]] в [[Рим]]і, а також зустріч із [[Папа Римський|Папою]] для звітування про стан справ [[діоцезія|діоцезій]]<ref name="">Fanning, William. Visit ad Limina // ''[[The Catholic Encyclopedia]]''. Vol. 15. New York: Robert Appleton Company, 1912. </ref>. Метою візиту є не стільки паломництво до гробниць, скільки вияв поваги до Папи, наступника святого Петра. Візитер визнає вселенську юрисдикцію Папи над Церквою, отримує від нього наставництво і поради. Повна назва — '''Візи́т ad limina Apostolorum''' (Візит до апостольських порогів).


== Примітки ==
== Примітки ==

Версія за 13:27, 17 серпня 2018

Візи́т ad limina — у Католицькій Церкві обов'язкові регулярні відвідини єпископами або прелатами гробниць святих апостолів Петра і Павла в Римі, а також зустріч із Папою для звітування про стан справ діоцезій[1]. Метою візиту є не стільки паломництво до гробниць, скільки вияв поваги до Папи, наступника святого Петра. Візитер визнає вселенську юрисдикцію Папи над Церквою, отримує від нього наставництво і поради. Повна назва — Візи́т ad limina Apostolorum (Візит до апостольських порогів).

Примітки

  1. Fanning, William. Visit ad Limina // The Catholic Encyclopedia. Vol. 15. New York: Robert Appleton Company, 1912.

Джерела