Franco (гурт): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Рядок 79: Рядок 79:


Влітку FRANCO відіграли на фестивалях YouthDay’18 (Київ), MRPL City (Маріуполь) та Woodstock Ukraine (Городок, Львівська обл.).
Влітку FRANCO відіграли на фестивалях YouthDay’18 (Київ), MRPL City (Маріуполь) та Woodstock Ukraine (Городок, Львівська обл.).
Вихід нового матеріалу гурт відкав до осені.
Вихід нового матеріалу гурт відклав до осені.


== Склад гурту ==
== Склад гурту ==

Версія за 08:37, 14 жовтня 2018

FRANCO
FRANCO на фестивалі MRPL City 2018
FRANCO на фестивалі MRPL City 2018
Основна інформація
Жанр Синті-поп
Альтернативний рок
Електронна музика
Роки 2011 — донині
Країна Україна Україна
Місто Київ
Мова Українська
Склад Валентин Федишен
Єгор Литвиненко
franco.com.ua

Franco (гурт) у Вікісховищі

FRANCO — український рок-гурт, створений в кінці 2011 року в Києві. Стиль гурту самі музиканти не визначають, вважаючи гурт «новою українською рок-хвилею».

Історія

2012

21 вересня 2012 року в одному з київських клубів гурт представив нову програму. Гурт виконував пісні в новому аранжуванні. «Живого» ударника замінила драм-машина. В той момент гурт записував дебютний демо-альбом.

Вже 5 грудня з'явився перший сингл — «Доживем», а 7 грудня на закритій вечірці було презентувано дебютний демо-альбом, що вийти 1 березня 2013 року.

2013. Демо-альбом «Mercury»

28 січня 2013 року в соціальних мережах став доступним для вільного завантаження демо-альбом, який отримав назву «Mercury», що містив в собі 10 основних та 1 бонус-трек.

На початку квітня на музичній соціальній платформі SoundCloud з'явився сингл «Revolver», який був створений вже після запису дебютного альбому. В червні до гурту приєднався новий барабанщик, і гурт почав активні репетиції до «нового сезону» концертів, який розпочався 1 вересня в Києві.

2014. Сингл «Танго»

7 березня 2014 року на музичному сервісі «Яндекс. Музика» з'явився новий трек «Танго», який став першим синглом з нового альбому «Пірс. Баракуда», що повинен вийти у 2014 році.

24 березня відбулася прем'єра синглу «Танго» на «Молодому радіо», де пісня дістала схвальний відгук: «…це весняний клавішно-барабанний бутон, що ось-ось розкриється, аж тут його безпардонно зриває закороткий хронометраж.» Згодом відкрився офіційний сайт гурту. У вересні того року гурт узяв участь у всесвітній благодійній акції Ice Bucket Challenge.

На початку осені гурт декілька разів з'являвся на одному з громадських телеканалів, де було відмічено, що музиканти на той момент записувались в студії.

На відміну від попередніх років, у 2014-му гурт відіграв значно менше концертів, пояснюючи це записом нових пісень. Та на квартирнику наприкінці листопада учасники заявили, шо вихід нового матеріалу переноситься на невизначений термін.

31 грудня з'явився новий тизер, в якому звучав новий трек і було вказано, що сингл з'явиться у 2015 році.

2015. Новий студійний EP та зміна складу

2 квітня в Ранковому шоу на радіо Аристократи прозвучало два нових треки «Шнапс» і «Озеро» та стало відомо, що гурт планує випуск нового міньйону.

15 квітня на Яндекс. Музиці відбулася прем'єра міні-альбому «E.P. 2015», який складається з 5 треків.

15 червня на сайті гурт підтвердив свою участь у фестивалі Арт-пікнік Слави Фролової[1], а також повідомила про початок запису нових пісень. Напередодні концерту було повідомлено про перенесення виступу на фестивалі. Пізніше виступ був запланований на 30 серпня, але згодом також не відбувся.

13 вересня в одному з київських клубів відбувся останній концерт у «звичному складі». 12 жовтня стало відомо, що гурт відзняв кліп на нову пісню «Регіна», записану вже з новим гітаристом — Володимиром Гусєвим.

6 листопада відбулася прем'єра синглу Регіна на офіційному сайті, а 14 грудня на YouTube-каналі гурту з'явився кліп на цю пісню.

«Регіна» отримала в основному схвальні відгуки від музичних інтернет-видань, англійська радіостанція All.FM (Ліверпуль) представила трек, як «нову музику Східної Європи». Україну на All.FM представляли FRANCO і Даха Браха.

21 листопада в столичному клубі Mezzanine гурт відіграв останній концерт перед повною зміною складу.

2016. Чергова зміна складу. «Спирт», «Птахи» та новий альбом

19 січня гурт відіграв в столичному клубі електронну програму виключно під електрогітару та драм-машину.

4 квітня на iTunes з'явився новий сингл «Спирт».

У червні гурт відіграв на одному з фестивалів уже в оновленому складі та з новими аранжуваннями своїх пісень.

3 листопада на популярних стрімінгових сервісах відбулась прем'єра нового синглу «Птахи», який потрапив до списку «100 кращих українських пісень для радіостанцій», за версією інтернет-видання «Karabas Live», а вже 13 грудня гурт представив другий трек з майбутнього альбому "Тунелі" - "Голова чи серце".

2017. Прем'єра альбому "Тунелі"

14 лютого на музичному сервісі Apple Music гурт представив свій дебютний альбом «Тунелі», записаний у 2016 році на студії SoundPlant. 3 травня світ побачив збірку реміксів - Тунелі (Remix).

20 червня на музичних сервісах гурт представив третій сингл з альбому - "Ти в мені", до якого увійшло 2 версії пісні.

LIve @ ШООМ

У грудні гурт представив 4 нові відео зі студії ШООМ, на пісні: "Голова чи серце", "До-мінор", "Пірс" та "Тремор".


2018

Влітку FRANCO відіграли на фестивалях YouthDay’18 (Київ), MRPL City (Маріуполь) та Woodstock Ukraine (Городок, Львівська обл.). Вихід нового матеріалу гурт відклав до осені.

Склад гурту

Основні учасники

Допоміжні учасники (live)

  • Олександр Селезньов — ударні (2018)
  • Антон Блащук — бас (2018)

Дискографія

Відеографія

Рік Назва пісні Режисер(и) Альбом
2015 «Регіна» FRANCO, Макс Товстий Регіна (сингл)
2018 «Тремор» Віктор Придувалов Тремор

Примітки

  1. гурт FRANCO відіграє на "Арт-Пікніку" | FRANCO. franco.com.ua. Процитовано 13 червня 2016.

Джерела

Посилання