Toyota Corona: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
ZZZico (обговорення | внесок)
ZZZico (обговорення | внесок)
Рядок 48: Рядок 48:
[[Файл:1987 Toyota Corona Coupe (T160).jpg|міні|ліворуч|200пкс|Toyota Corona Coupé (T160; 1985–1989)]]
[[Файл:1987 Toyota Corona Coupe (T160).jpg|міні|ліворуч|200пкс|Toyota Corona Coupé (T160; 1985–1989)]]
[[Файл:1987 Toyota Corona VX Coupe (24608834776).jpg|міні|праворуч|200пкс|Салон]]
[[Файл:1987 Toyota Corona VX Coupe (24608834776).jpg|міні|праворуч|200пкс|Салон]]
Незважаючи на те, що Corona в основному асоціюється з сімейним автомобілем середнього класу, виділяють ще й 2-дверне купе тієї ж марки, яке користувалося великою популярністю у молоді. Воно було випущено в 1985 р У ньому використовувалися компоненти, однакові з автомобілем Celica, будь вона передньопривідною. Відмінність полягає в наступному: у [[Toyota Celica|Celica]] в ті роки був задній привід і висувні ( «сліпі») фари. Форма обох машин клиноподібна; вони завоювали популярність завдяки чималому місткості здається таким вже й компактності. Автомобіль оснащений 1,6, 1,8 і 2-літровими двигунами. Що стосується трансмісії, то це або 5-ступінчаста механічна коробка передач, або 4-ступінчастий "автомат".
Незважаючи на те, що Corona в основному асоціюється з сімейним автомобілем середнього класу, виділяють ще й 2-дверне купе тієї ж марки, яке користувалося великою популярністю у молоді. Воно було випущено в 1985 р У ньому використовувалися компоненти, однакові з автомобілем Celica, будь вона передньопривідною. Відмінність полягає в наступному: у [[Toyota Celica|Celica]] в ті роки був передній привід і висувні («сліпі») фари. Форма обох машин клиноподібна; вони завоювали популярність завдяки чималій місткості хоча зовні здаються такими компактними. Автомобіль оснащений 1,6, 1,8 і 2-літровими двигунами. Що стосується трансмісії, то це або 5-ступінчаста механічна коробка передач, або 4-ступінчастий "автомат".
{{-}}
{{-}}



Версія за 21:13, 22 жовтня 2018

Toyota Corona
Toyota Corona Premio
Виробник Toyota
Роки виробництва 1957–2002
Попередник(и) Toyopet Master
Наступник(и) Toyota Premio (Японія)
Toyota Avensis (Європа)
Toyota Camry (Азія, Америка)
Довжина 3912 мм
Подібні Nissan Bluebird

Toyota Corona — сімейство автомобілів японської компанії Toyota. Випуск автомобілів Toyota Corona почався в 1957 році як маленького, компактного автомобіля.

У 1988 році був випущений єдиний універсал Toyota Corona Wagon, який випускався до січня 1992 року

Випуск автомобілів під маркою Corona закінчився в 2001 році на ринку її замінила Toyota Premio.

Восьме покоління

Toyota Corona Coupé (T160; 1985–1989)
Салон

Незважаючи на те, що Corona в основному асоціюється з сімейним автомобілем середнього класу, виділяють ще й 2-дверне купе тієї ж марки, яке користувалося великою популярністю у молоді. Воно було випущено в 1985 р У ньому використовувалися компоненти, однакові з автомобілем Celica, будь вона передньопривідною. Відмінність полягає в наступному: у Celica в ті роки був передній привід і висувні («сліпі») фари. Форма обох машин клиноподібна; вони завоювали популярність завдяки чималій місткості хоча зовні здаються такими компактними. Автомобіль оснащений 1,6, 1,8 і 2-літровими двигунами. Що стосується трансмісії, то це або 5-ступінчаста механічна коробка передач, або 4-ступінчастий "автомат".

Дев'яте покоління

Toyota Corona (T170; 1987–1992)
Toyota Corona (T170; 1987–1992)

Дев'яте покоління моделі Toyota Corona почало випускатися в кінці 1987 року. Тут яскравіше виражені ознаки «сімейного» автомобіля. Зміни, що торкнулися внутрішнього простору (вона стала більшою в порівнянні з колишнім поколінням) наблизили цю машину до автомобілів вищого класу. Дизайн панелі приборів також доводить приналежність Corona до класу «сімейних» машин (family car). Автомобіль в модифікації SF є 5-дверним ліфтбеком, продаваним в основному за кордоном. Зустрічаються 1.5-, 1.6, 1.8 і 2-літрові рядні двигуни, а також дизельний двигун об'ємом 2 л. На всіх комплектаціях встановлена ​​або 5-ступінчаста МКПП, або 4-ступінчаста АКПП. Ліфтбек схожий на універсал і незамінний з точки зору практичності, але тим не менш, він не завоював популярність в Японії, де перевагу надавали седанам.

Десяте покоління

Toyota Corona (T190; 1992–1996)

Десяте покоління седана Toyota Corona, випуск якого почався в 1992 році, зачаровує своїм динамізмом. Тут присутня якість, порівняна з першокласними європейськими автомобілями, а також відмінний дизайн, завдяки якому автомобіль зайняв таке високе місце. Це стосується не тільки дизайну, але і салону, забезпеченого достатнім внутрішнім простором. У Європі найбільшу популярність здобула 5-дверна модифікація під назвою SF. Якщо розглядати цей седан-ліфтбек з точки зору практичного застосування, то він, безумовно, заслуговує на увагу. Однак, незважаючи на це, на японському ринку Corona SF не добилася широкого поширення. Машина оснащена 1.6-, 1.8- або 2-літровим рядним двигуном. На 1.8-літрової моделі встановлена ​​5-ступінчаста МКПП.

Десяте покоління

Toyota Corona Premio (T210; 1996–2001)

В 1996 році під час підготовки випуску машини 11-го покоління вирішено було дати їй другу назву. З того часу автомобіль став називатися Corona Premio. Як і раніше машина продовжувала вважатися одним з «основних» седанів, що випускалися під маркою Toyota, хоча зовнішній вигляд машини змінився. Але зроблено це було з цілком зрозумілою метою - привернути увагу нових потенційних покупців, в основному з числа молоді. Для цього, зокрема, і було частково змінено назву, заради цього ж був частково оновлений дизайн машини. Машина оснащувалася новим двигуном - мотором з прямим уприскуванням D-4. Крім цього 145-сильного двигуна об'ємом 2000 куб. см. можна було вибрати ще 3 різновиди бензинового мотора, а, крім того, в модельному ряду стояв ще й дизель. В якості трансмісії могла бути встановлена ​​або 4-ступінчаста автоматична, або 5-ступінчаста ручна коробка передач, хоча для двигуна D-4 був передбачений лише один варіант з 4-ступінчастим "автоматом". У стандартну комплектацію автомобіля включалися подвійні повітряні подушки безпеки, система ABS, ремені безпеки, обладнані обмежувачем натягу типу «pretensioner & force limiter». Крім просторого салону машина відрізнялася об'ємним багажником. У 2001 році модель стала називатися просто Premio, а друге слово «corona» з назви зникло.

Версія хардтоп

Toyota Corona EXiV випускалася з 1989 по 1998 роки. 4-дверний красивий седан Toyota Corona EXiV з типом кузова хардтоп.

Перше покоління

Toyota Corona EXiV (T180)

Toyota Corona Exiv - 4-дверний хардтоп. Цей автомобіль сімейного типу, що відноситься до середнього класу, з'явився в одній час з Carina ED і Celica, він має схожу з ними комплектацією. Toyota Corona Exiv стала таким же хітом на ринку авто, як і Carina ED.

Будучи 4-дверним стильним седаном з низькою посадкою, Toyota Corona Exiv залишає гарне враження від своїх ходових і швидкісних якостей. Це не дивно, оскільки машина комплектується тими ж агрегатами, що і спортивна Celiсa.

Toyota Corona Exiv має передній привід. Автомобіль оснащується двома видами економічного двигуна: hi-mech twin-cam об'ємом 1,8 літра і sport twin-cam об'ємом 2 літри. Нововведенням в конструкції Toyota Corona Exiv також є вперше в світі реалізована система 4WS з опцією вибору між спортивним і звичайним режимами.

Двигуни

  • 2.0 L i4 3S-GE
  • 2.0 L i4 3S-FE
  • 1.8 L i4 4S-FE

Друге покоління

Toyota Corona EXiV (T200)

У 1993 році Toyota Corona Exiv вперше побачила світ. Цей автомобіль еволюціонував в рамках основної його концепції як седана. У порівнянні з Carina ED машина має більш «спокійним» зовнішнім виглядом і відрізняється розмірами кузова. Також як і у машин першого покоління, увагу привертає двигун з системою газорозподілу 4DOHC і об'ємом 1,8 літра і 2 літри. Автомобіль, що розвиває потужність в 180 к.с. і укомплектований 2-літровим двигуном sport twin cam, також забезпечений підвіскою super strut.

Двигуни

  • 2.0 L i4 3S-GE
  • 2.0 L i4 3S-FE
  • 1.8 L i4 4S-FE

Посилання