Період Камакура: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
м Антивандалізм
Мітки: Візуальний редактор Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Рядок 8: Рядок 8:
Назва періоду походить від міста [[Камакура]], головної резиденції [[сьоґун]]ів і політично-адміністративного центра самурайського уряду 12 — першої половини 14 століття.
Назва періоду походить від міста [[Камакура]], головної резиденції [[сьоґун]]ів і політично-адміністративного центра самурайського уряду 12 — першої половини 14 століття.


Період Камакура характеризувався утвердженням [[самурай]]ства на позиціях правлячої еліти країни, появою перших японських шкіл [[дзен]]-[[буддизм в Японії|буддизму]] ([[Хонен]], [[Сінран]], [[Доґен]], [[Нітірен]]), діяльністю філософа і літератора [[Мудзю]], диктатурою [[сіккен]]ів [[рід Ходзьо|Ходзьо]] і відбиттям [[монгольські вторгнення в Японію|монгольських вторгнень]] до Японії.МАЙНКРАФТ ЕТА МАЯ ЖИЗНЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!МАЙНКРАААААФФФФТТТТТТ ПРАСТІТЄ МЕНЯ Я ПРОСТО ОЧЕНЬ ХАЧУ ПАИГРАТЬ В МАЙНКРАФТ ПАТАВМУШТА ЕТА МАЯ ЖИЗНЬ.А ЯРИК ЧУВИРЛООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООЧКООООООООООООООООООООООО
Період Камакура характеризувався утвердженням [[самурай]]ства на позиціях правлячої еліти країни, появою перших японських шкіл [[дзен]]-[[буддизм в Японії|буддизму]] ([[Хонен]], [[Сінран]], [[Доґен]], [[Нітірен]]), діяльністю філософа і літератора [[Мудзю]], диктатурою [[сіккен]]ів [[рід Ходзьо|Ходзьо]] і відбиттям [[монгольські вторгнення в Японію|монгольських вторгнень]] до Японії.


== Джерела ==
== Джерела ==

Версія за 02:00, 11 травня 2019

Історія Японії

ХронологіяІнші країни

Період Камакура (яп. 鎌倉時代, камакура дзідай) — період в історії Японії з 1185 по 1333 роки. Тривав від часу заснування сьоґунату Камакура до його ліквідації опозиційними силами і проведення монархічної реставрації Кемму.

Назва періоду походить від міста Камакура, головної резиденції сьоґунів і політично-адміністративного центра самурайського уряду 12 — першої половини 14 століття.

Період Камакура характеризувався утвердженням самурайства на позиціях правлячої еліти країни, появою перших японських шкіл дзен-буддизму (Хонен, Сінран, Доґен, Нітірен), діяльністю філософа і літератора Мудзю, диктатурою сіккенів Ходзьо і відбиттям монгольських вторгнень до Японії.

Джерела

  • 『国史大辞典』15巻、17冊 (Великий словник історії Японії).東京、吉川弘文館、1972-1997. 第2巻、P.330-339. (яп.)
  • 北島正元『江戸幕府の権力構造』 (Кітадзіма Масамото. Структура влади Едоського сьоґунату).東京、岩波書店、1964. (яп.)
  • 『徳川幕府事典』 (Словник сьоґунату Токуґава).東京、東京堂出版、2003.(яп.)
  • 『詳説・日本史』 (Детальна історія Японії. Підручник для вищої школи). 東京、山川出版社、1997. P.149 — 236. (яп.)
  • Рубель В. А. Японська цивілізація: традиційне суспільство і державність. — Київ: «Аквілон-Прес», 1997. — 256 с. (укр.)
  • История Японии : Учебное пособие (тт.1,2), ИВ РАН, 1999, т.1. (рос.)