Великий мишачий детектив: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Виправлено джерел: 1; позначено як недійсні: 0. #IABot (v2.0beta14)
Немає опису редагування
Рядок 33: Рядок 33:
}}
}}
'''Великий мишачий детектив''' ({{lang-en|The Great Mouse Detective}}) — американський повнометражний анімаційний фільм 1986 року за мотивами серії повістей дитячої письменниці Ів Тітус «Безіл з Бейкер-стріт», які виходили з 1958 по 1984 рік.
'''Великий мишачий детектив''' ({{lang-en|The Great Mouse Detective}}) — американський повнометражний анімаційний фільм 1986 року за мотивами серії повістей дитячої письменниці Ів Тітус «Безіл з Бейкер-стріт», які виходили з 1958 по 1984 рік.

Український переклад зробила [[студія Омікрон]] на замовлення [[Гуртом]]<ref>[https://www.hurtom.com/portal/donate Озвучення фільмів українською]</ref>.


== Сюжет ==
== Сюжет ==
[[Лондон]], [[1897 рік]]. Дівчинка-мишка на ім'я Олівія святкує свій день народження разом з батьком, містером Флевершемом, який працює ляльковим майстром. Але тут його несподівано викрадає кульгаючи кажан на ім'я Фіджет. В цей же час в Лондон прибуває миша-військовий лікар у відставці Девід Доусон, який приїхав до столиці після тривалої служби в Афганістані. Відразу ж після прибуття він зустрічає юну Олівію, в розпачі намагається знайти Безіла з Бейкер-стріт, що славиться як найкращий детектив мишачого царства. Доктор Доусон і Олівія направляються до нього, і з'ясовується, що він живе в будинку [[Шерлок Холмс| Шерлока Холмса]], багато в чому повторюючи манери свого іменитого колеги. Дівчинка просить Безіла допомогти їй знайти батька. При найближчому розгляді справи виявляється, що викрадач&nbsp;— геній злочинного світу, щур Ретіган. Слідом Безіл, доктор Доусон і Олівія відправляються верхи на собаці, Тобі, в магазин іграшок, де і знаходять перші докази. В ході розслідування Олівію викрадає Фіджет і забирає в лігво Ретігана. Після проведеного хімічного експерименту Безіл і Доусон знаходять Олівію, тим самим потрапляючи в пастку лиходія і розкриваючи його задум: ​​захопити владу в мишачому царстві, убивши королеву.
[[Лондон]], [[1897 рік]]. Дівчинка-мишка на ім'я Олівія святкує свій день народження разом з батьком, містером Флавішем, який працює ляльковим майстром. Але тут його несподівано викрадає кульгаючи кажан на ім'я Фіджет. В цей же час в Лондон прибуває миша-військовий лікар у відставці Девід Доусон, який приїхав до столиці після тривалої служби в Афганістані. Відразу ж після прибуття він зустрічає юну Олівію, в розпачі намагається знайти Бейсіла з Бейкер-стріт, що славиться як найкращий детектив мишачого царства. Доктор Доусон і Олівія направляються до нього, і з'ясовується, що він живе в будинку [[Шерлок Холмс|Шерлока Холмса]], багато в чому повторюючи манери свого іменитого колеги. Дівчинка просить Безіла допомогти їй знайти батька. При найближчому розгляді справи виявляється, що викрадач&nbsp;— геній злочинного світу, щур Ратіган. Слідом Бейсіл, доктор Доусон і Олівія відправляються верхи на собаці, Тобі, в магазин іграшок, де і знаходять перші докази. В ході розслідування Олівію викрадає Фіджет і забирає в лігво Ратігана. Після проведеного хімічного експерименту Бейсіл і Доусон знаходять Олівію, тим самим потрапляючи в пастку лиходія і розкриваючи його задум: ​​захопити владу в мишачому царстві, убивши королеву.

== Український дубляж ==
* Олесь Гімбаржевський — ''Бейсіл''
* Михайло Кукуюк — ''Професор Ратіган''
* Максим Кондратюк — ''Доктор Доусон''
* Софія Олещенко — ''Олівія Флавішем''
* Павло Скороходько — ''Фіджет''
* Олександр Завальський — ''Хірам Флавішем''
* Наталя Задніпровська — ''Мишторія\Робот Мишторії''
* Людмила Суслова — ''Джадсон''
* Дмитро Бузинський — ''Бартолом'ю''
* Ольга Лукачова — ''Співачка''

Фільм дубльовано студією «Le Doyen» на замовлення «Disney Character Voices International» у 2019 році.
* Перекладач тексту та пісень — Павло Голов
* Режисер дубляжу — Павло Скороходько
* Музичний керівник — Тетяна Піроженко
* Звукорежисери — Всеволод Солнцев, Михайло Угрин
* Творчий консультант — Рішард Кунце


== Примітки ==
== Примітки ==

Версія за 12:12, 22 травня 2019

Великий мишачий детектив
англ. The Great Mouse Detective
Файл:Великий мишачий детектив.jpg
Вид Анімація
Жанр пригоди, сімейний фільм, детектив,комедія ,мелодрама
Режисер Рон Клементс
Барні Меттісон
Девід Мікенер
Продюсер Барні Меттісон
Сценарист Рон Клементс
Пол Гальдоне
Венс Джеррі
На основі Basil of Baker Streetd[1]
Композитор Генрі Манчіні
Кінокомпанія Walt Disney Pictures[1], Silver Screen Partnersd[1] і Walt Disney Animation Studios
Дистриб'ютор Walt Disney Studios Motion Pictures[1]
Тривалість 74 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1986
Дата виходу 2 липня 1986
Кошторис 14 млн $[2]
Касові збори 38 625 550 $[3]
IMDb ID 0091149
movies.disney.com/the-great-mouse-detective

Великий мишачий детектив (англ. The Great Mouse Detective) — американський повнометражний анімаційний фільм 1986 року за мотивами серії повістей дитячої письменниці Ів Тітус «Безіл з Бейкер-стріт», які виходили з 1958 по 1984 рік.

Сюжет

Лондон, 1897 рік. Дівчинка-мишка на ім'я Олівія святкує свій день народження разом з батьком, містером Флавішем, який працює ляльковим майстром. Але тут його несподівано викрадає кульгаючи кажан на ім'я Фіджет. В цей же час в Лондон прибуває миша-військовий лікар у відставці Девід Доусон, який приїхав до столиці після тривалої служби в Афганістані. Відразу ж після прибуття він зустрічає юну Олівію, в розпачі намагається знайти Бейсіла з Бейкер-стріт, що славиться як найкращий детектив мишачого царства. Доктор Доусон і Олівія направляються до нього, і з'ясовується, що він живе в будинку Шерлока Холмса, багато в чому повторюючи манери свого іменитого колеги. Дівчинка просить Безіла допомогти їй знайти батька. При найближчому розгляді справи виявляється, що викрадач — геній злочинного світу, щур Ратіган. Слідом Бейсіл, доктор Доусон і Олівія відправляються верхи на собаці, Тобі, в магазин іграшок, де і знаходять перші докази. В ході розслідування Олівію викрадає Фіджет і забирає в лігво Ратігана. Після проведеного хімічного експерименту Бейсіл і Доусон знаходять Олівію, тим самим потрапляючи в пастку лиходія і розкриваючи його задум: ​​захопити владу в мишачому царстві, убивши королеву.

Український дубляж

  • Олесь Гімбаржевський — Бейсіл
  • Михайло Кукуюк — Професор Ратіган
  • Максим Кондратюк — Доктор Доусон
  • Софія Олещенко — Олівія Флавішем
  • Павло Скороходько — Фіджет
  • Олександр Завальський — Хірам Флавішем
  • Наталя Задніпровська — Мишторія\Робот Мишторії
  • Людмила Суслова — Джадсон
  • Дмитро Бузинський — Бартолом'ю
  • Ольга Лукачова — Співачка

Фільм дубльовано студією «Le Doyen» на замовлення «Disney Character Voices International» у 2019 році.

  • Перекладач тексту та пісень — Павло Голов
  • Режисер дубляжу — Павло Скороходько
  • Музичний керівник — Тетяна Піроженко
  • Звукорежисери — Всеволод Солнцев, Михайло Угрин
  • Творчий консультант — Рішард Кунце

Примітки

  1. а б в г The Great Mouse Detective — 1986.
  2. Box office information for The Great Mouse Detective. Box Office Mojo (англ.). IMDb. Архів оригіналу за 26 лютого 2013. Процитовано 1 травня 2010. 
  3. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=greatmousedetective.htm

Посилання