Великий футбол: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м Виправлено джерел: 2; позначено як недійсні: 0. #IABot (v2.0beta15)
Рядок 25: Рядок 25:
| сайт = [http://velykyifutbol.kanalukraina.tv/ velykyifutbol.kanalukraina.tv]
| сайт = [http://velykyifutbol.kanalukraina.tv/ velykyifutbol.kanalukraina.tv]
}}
}}
'''«Великий футбол»'''&nbsp;— інформаційно-аналітична [[телепрограма]] про [[футбол]]. Програма висвітлює футбольні новини в Україні та частково за її межами. Ведучий&nbsp;— [[Денисов Олександр Анатолійович|Олександр Денисов]]<ref>[http://footballua.tv/faces/top_menedjment/aleksandr_denisov Александр Денисов, сайт телеканалу «Футбол»]</ref>.
'''«Великий футбол»'''&nbsp;— інформаційно-аналітична [[телепрограма]] про [[футбол]]. Програма висвітлює футбольні новини в Україні та частково за її межами. Ведучий&nbsp;— [[Денисов Олександр Анатолійович|Олександр Денисов]]<ref>{{Cite web |url=http://footballua.tv/faces/top_menedjment/aleksandr_denisov |title=Александр Денисов, сайт телеканалу «Футбол» |accessdate=22 квітень 2015 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20120625064908/http://footballua.tv/faces/top_menedjment/aleksandr_denisov |archivedate=25 червень 2012 |deadurl=yes }}</ref>.


== Історія ==
== Історія ==
Рядок 53: Рядок 53:


== Посилання ==
== Посилання ==
* [http://football.kanalukraina.tv/ua/ Сторінка програми] на сайті [[ТРК «Україна»]]
* [https://web.archive.org/web/20150326010714/http://football.kanalukraina.tv/ua/ Сторінка програми] на сайті [[ТРК «Україна»]]


[[Категорія:Телепередачі України]]
[[Категорія:Телепередачі України]]

Версія за 02:06, 27 травня 2019

Великий футбол
Загальні дані
Жанр Інформаційно-аналітична
Країна Україна Україна
Мова російська, українська
Ориг. мережа «Футбол», повтор на ТРК «Україна»
Ориг. трансляція 8 червня 2012
Тривалість ~ 50 хв.
Кількість сезонів 3[1]
Творча команда
Ведучі/Актори Олександр Денисов
Технічні дані
Формат зобр. 16:9
Українськомовна локалізація
  • [[1] Офіційний сайт]

«Великий футбол» — інформаційно-аналітична телепрограма про футбол. Програма висвітлює футбольні новини в Україні та частково за її межами. Ведучий — Олександр Денисов[2].

Історія

Проект «Великий футбол» на Євро-2012

З 8 червня по 1 липня 2012 року, в дні, коли були матчі чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі, на телеканалі «Україна» та «Футбол» транслювався спеціальний проект «Великий футбол», який вів Олександр Денисов разом з дочкою головного тренера збірної України Олега Блохіна Іриною.

Перший сезон

Після завершення Євро-2012 ця програма, яка користувалась успіхом під час чемпіонату, замінила «Футбольний вік-енд» на каналі «Україна». В першому ефірі, що відбувся 2 вересня відразу по завершенні матчу «Шахтар» — «Динамо»[3]. Допомагати ведучим почали постійні експерти шоу: спортивний коментатор Юрій Розанов і тренер Ігор Гамула. В першій передачі також взяв участь телеведучий Максим Неліпа, який займався інтерактивним спілкуванням з глядачами в соціальних мережах та на офіційному сайті каналу «Україна», але вже після першого ефіру він покинув передачу[4]. Крім нього були запрошені гості Марко Матерацці, Віктор Грачов та Олег Саленко, а також на програму завітав Президент ФФУ Анатолій Коньков[5] Незабаром Блохіна покинула проект і Денисов став її постійним єдиним ведучим.

Другий сезон

Другий сезон розпочався 4 серпня 2013 року і став транслюватись вже на телеканалі «Футбол»[6].Співведучими Денисова стали російський експерт Юрій Розанов і екс-футболіст Віктор Леоненко[7], якого незадовго до того вигнали з передачі «ПроФутбол»[8]. У 2014 році, після зимового футбольного міжсезоння, Юрій Розанов не повернувся в ефір. Пізніше стало відомо, що Розанов розірвав співпрацю через політичну ситуацію в Україні[9]. Його місце в програмі зайняв український коментатор і ведучий Віктор Вацко.

Проект «Великий футбол» на ЧС-2014

У дні матчів чемпіонату світу 2014 року в ефірі каналів «Україна» (з 13 червня) та «Футбол 1» (з 12 червня) виходила програма «Великий футбол. Бразилія 2014» з Олександром Денисовим, присвячена головній футбольній події року. Під час кожного ігрового дня турніру в прямому ефірі відбувались підведення підсумків зіграних матчів, експертний розбір поєдинків, детальний аналіз ключових ігрових моментів, а також ексклюзивні прямі включення з Бразилії. Постійними експертами програми були — Віктор Вацко та Віктор Леоненко, а також спеціально запрошений гість — Євген Левченко, який вже був учасником програми «Великий футбол» в період Євро-2012. Також у програмі «Великий футбол. Бразилія 2014» змогли взяти участь і українські вболівальниці — у спеціальній рубриці «Міс Бум-Бум» телеглядачі вибирали найкрасивішу любительку футболу, яку Євген Левченко запросив на романтичне побачення[10].

Третій сезон

10 серпня 2014 розпочався третій сезон «Великого футболу», де до Вацка та Леоненка додався третій експерт — Олександр Севідов, який напередодні покинув тренерський пост львівських «Карпат»[11].

Факти

Шоу «Великий футбол» з Олександром Денисовим і Іриною Блохіною стало найпопулярнішим проектом, присвяченим чемпіонату UEFA EURO 2012™. Частка програми на 41% перевищила частку каналу «Україна» за перше півріччя, а максимальна частка проекту склала 29,57%*. За весь період європейського чемпіонату «Великий футбол» подивилося 75%[12] телеаудиторії України[13].

Програма «Великий футбол» з Олександром Денисовим визнавалася найкращою спортивною програмою України у 2015 і 2016 роках, отримавши 2 нагороди «Телетріумф».

Примітки

  1. сезон прив'язаний до чемпіонату України з футболу: виходить перед його початком і закінчується після його завершення
  2. Александр Денисов, сайт телеканалу «Футбол». Архів оригіналу за 25 червень 2012. Процитовано 22 квітень 2015.
  3. «Футбольного уик-энда» больше не будет. Теперь будет «Великий футбол» (рос.)
  4. СОВЕДУЩИЙ ПОКИНУЛ «ВЕЛИКИЙ ФУТБОЛ» ПОСЛЕ ПЕРВОГО ЭФИРА
  5. Первая жертва «Великого футбола». Макс Нелипа ушел из проекта!
  6. Авторский проект Александра Денисова стартует в августе на канале «Футбол»
  7. Виктор Леоненко дебютирует в программе «Великий футбол»
  8. Телеканал 2+2 выгнал Виктора Леоненко из передачи Профутбол
  9. Юрий Розанов покинул канал «Футбол» и вернулся в Россию
  10. «ВЕЛИКИЙ ФУТБОЛ. БРАЗИЛИЯ 2014»: ГЛАВНЫЙ ПРОЕКТ МУНДИАЛЯ
  11. Великий футбол 10.08.2014 23:30
  12. Розрахунок показників здійснений для населення віком 18-54 років, «міста 50 тис. чол.+». Дослідження телевізійної аудиторії здійснюють GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс», дані надані телеканалом «Україна». Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK. Показники надані за період з 1 липня 2012.
  13. СОВЕДУЩЕЙ ДЕНИСОВА В «ВЕЛИКОМ ФУТБОЛЕ» ОСТАНЕТСЯ БЛОХИНА

Посилання