Marc O’Polo: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Виправлено джерел: 2; позначено як недійсні: 0. #IABot (v2.0beta15)
Рядок 37: Рядок 37:


== Історія ==
== Історія ==
Бренд був заснований у [[1967]] році у [[Стокгольм]]і шведами Рольфом Ліндом, Гете Гуссом та американцем Джеррі О'Шитсом<ref name="history">[http://www.marc-o-polo.de/landing/ History] {{ref-en}}</ref>. На ідею створення надихнув [[індус]], який продавав на вулиці прості [[бавовна|бавовняні]] [[сорочка|сорочки]] ручної роботи<ref name="wildberries"/>. Засновникам сподобалась легка і приємна натуральна тканина, і вони поставили собі на меті створити зручний, простий та стильний бренд одягу, який підкреслював би індивідуальність його власника. Перший асортимент компанії складався лише із сорочок, які почали продаватися у магазинах Стокгольма.
Бренд був заснований у [[1967]] році у [[Стокгольм]]і шведами Рольфом Ліндом, Гете Гуссом та американцем Джеррі О'Шитсом<ref name="history">[http://www.marc-o-polo.de/landing/ History] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20141103122246/http://www.marc-o-polo.de/landing/ |date=3 листопад 2014 }} {{ref-en}}</ref>. На ідею створення надихнув [[індус]], який продавав на вулиці прості [[бавовна|бавовняні]] [[сорочка|сорочки]] ручної роботи<ref name="wildberries"/>. Засновникам сподобалась легка і приємна натуральна тканина, і вони поставили собі на меті створити зручний, простий та стильний бренд одягу, який підкреслював би індивідуальність його власника. Перший асортимент компанії складався лише із сорочок, які почали продаватися у магазинах Стокгольма.


В [[1968]] році було випущено першу колекцію одягу із лейблом Marc O’Polo. Колекція складалася із 3-х моделей. Із самого початку вироби Marc O’Polo почали користуватися попитом. У тому ж році компанія вийшла на німецький ринок; Вернер Бек заснував Marc O’Polo Germany під назвою «Marc O’Polo Textilvertrieb Werner Böck GmbH» зі штаб-квартирою у Штефанскірхені, [[Німеччина]]<ref name="history"/>.
В [[1968]] році було випущено першу колекцію одягу із лейблом Marc O’Polo. Колекція складалася із 3-х моделей. Із самого початку вироби Marc O’Polo почали користуватися попитом. У тому ж році компанія вийшла на німецький ринок; Вернер Бек заснував Marc O’Polo Germany під назвою «Marc O’Polo Textilvertrieb Werner Böck GmbH» зі штаб-квартирою у Штефанскірхені, [[Німеччина]]<ref name="history"/>.
Рядок 101: Рядок 101:
== Посилання ==
== Посилання ==
* {{commonscat-inline|Marc O'Polo}}
* {{commonscat-inline|Marc O'Polo}}
* [http://www.marc-o-polo.de/landing/ Офіційний сайт] {{ref-en}} {{ref-de}}
* [https://web.archive.org/web/20141103122246/http://www.marc-o-polo.de/landing/ Офіційний сайт] {{ref-en}} {{ref-de}}


[[Категорія:Підприємства, засновані 1967]]
[[Категорія:Підприємства, засновані 1967]]

Версія за 15:16, 19 червня 2019

Marc O’Polo
Тип акціонерне товариство
Форма власності Societas Europaea[1]
Галузь одяг, взуття
Засновано 1967
Засновник(и) Рольф Лінд, Гете Гусс і Джеррі О'Шитс
Штаб-квартира Гофгартенштрассе 1, 83071 Штефанскірхен, Німеччина
www.marc-o-polo.de
CMNS: Marc O’Polo у Вікісховищі

Marc O’Polo — німецька компанія, що займається виробництвом і продажем одягу та взуття. Штаб-квартира знаходиться у Штефанскірхені, Німеччина. Спеціалізується на одязі у стилі casual. Заснована у 1967 році у Стокгольмі.

Налічує 2 609 фірмових магазинів (на 2014 рік), а продукція представлена у понад 30 країнах світу. Фабрики компанії знаходяться у понад 20 країнах. У виробництві продукції застосовуються екологічно зберігаючі технології[2].

Історія

Бренд був заснований у 1967 році у Стокгольмі шведами Рольфом Ліндом, Гете Гуссом та американцем Джеррі О'Шитсом[3]. На ідею створення надихнув індус, який продавав на вулиці прості бавовняні сорочки ручної роботи[2]. Засновникам сподобалась легка і приємна натуральна тканина, і вони поставили собі на меті створити зручний, простий та стильний бренд одягу, який підкреслював би індивідуальність його власника. Перший асортимент компанії складався лише із сорочок, які почали продаватися у магазинах Стокгольма.

В 1968 році було випущено першу колекцію одягу із лейблом Marc O’Polo. Колекція складалася із 3-х моделей. Із самого початку вироби Marc O’Polo почали користуватися попитом. У тому ж році компанія вийшла на німецький ринок; Вернер Бек заснував Marc O’Polo Germany під назвою «Marc O’Polo Textilvertrieb Werner Böck GmbH» зі штаб-квартирою у Штефанскірхені, Німеччина[3].

У 1972 році компанія почала прикрашати свої вироби фірмовим логотипом марки (спершу це були футболки, на яких логотип розміщувася на лівому рукаві; потім почав з'являтися на светрах). Того ж року була випущена нова молодіжна лінія під назвою CAMPUS, яка орієнтувалася на юнаків та дівчат у віці від 16 до 25 років[3]. У 1979 році мережа магазинів Marc O’Polo почала розширятися у світі і було відкрито найперший фірмовий магазин Marc O'Polo Store у Дюссельдорфі як франшиза[2][3]. У 1981 році була проведена найперша рекламна компанія в історії Marc O’Polo[2].

Фірмовий магазин Marc O’Polo у Мюнстері, Німеччина

У 2001 році компанія переїхала до новозбудованої штаб-квартири у Штефанскірхені, Німеччина[3]. Причиною стала поява нового співвласника компанії — Вернера Бека. За 10 років до переїзду Бек придбав 40% акцій компанї, а у 1995 році збільшив свою долю до 80%. У результаті цього компанія значно збільшила свої розміри і розширила асортимент[2]. Тоді компанія почала випускати взуття, аксесуари, парфумерію, годинники, окуляри, спідню білизну, купальники, ремені, панчішно-носочні вироби[2]. Лінія парфумів Marc O’Polo із складних, але приємних ароматів була створена як додаток до ділового повсякденного стилю. Лінія жіночих парфумів представлена такими назвами як Marc O’Polo Woman, Marc O’Polo Signature for woman та ін; чоловічий аромат називається Midsummer man від Marc O’Polo[2].

Для виготовлення взуття Marc O’Polo використали такі матеріали як: натуральні замша і хутро, повсть, парусина, вощена і дублена шкіра. Модельний ряд взуття складають офісні туфлі, спортивне і домашнє взуття, прогулянкові мокасини[2].

У 2003 році був запущений онлайн-магазин[3]. У 2006 році випущено нову лінію чоловічого одягу під назвою Grey, яка була представлена діловими костюмами[2]. У 2007 році компанія відзначила свою 40-річницю із 67 колекціями як допомогою для проекту ЮНІСЕФ «Schools for Africa»[3]. У 2010 представлено лінію ювелірних виробів Marc O’Polo Jewels[3]. У 2012 році запущено лінію товарів для дому Marc O’Polo Home[3].

Продукція

Продукція орієнтована на чоловіків та жінок у віці від 20 до 45 років. Щороку компанія випускає 4 колекції: «весна-літо», «літо», «осінь-зима» та «зима». Усі моделі підходять одна до одної та комбінуються. Компанія робить кольоровий акцент на коричневий, синій і білий кольори, а вироби оригінально декоровані вишивкою та аплікаціями[2].

Компанія Marc O’Polo налічує 2 609 фірмових магазинів (станом на травень 2013 року), а продукція представлена у понад 30 країнах світу[3]. Фабрики компанії знаходяться у понад 20 країнах. У виробництві продукції застосовуються екологічно зберігаючі технології. Експорт продукції сягає 33%[3].

Мережа магазинів в Європі представлена у таких країнах (на 2013 рік)[3]:

В Україні налічується 3 фірмові магазини (на 2014 рік)[4]. Також продукція продається в мережі магазинів «Intertop»[5].

Примітки

Посилання