Самоповага: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
категоризація, шаблон, пропозиція перекладу
Shynkar (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Самоповага''' — почуття власної [[Гідність|гідності]]; в соціології і психології відображає суб'єктивну емоційну оцінку власної значущості, а також ставлення індивіда до себе як до [[Особистість|особистості]]]. Включає як думку про себе (наприклад, «я компетентний / некомпетентний»), так і пов'язані з цим емоції (наприклад, радість / відчай, гордість / сором). Воно також відбивається на поведінці (наприклад, наполегливість / поступливість, впевненість / сумнів).
'''Самоповага''' — почуття власної [[Гідність|гідності]]; в соціології і психології відображає суб'єктивну емоційну оцінку власної значущості, а також ставлення індивіда до себе як до [[Особистість|особистості]]. Включає як думку про себе (наприклад, «я компетентний / некомпетентний»), так і пов'язані з цим емоції (наприклад, радість / відчай, гордість / сором). Воно також відбивається на поведінці (наприклад, наполегливість / поступливість, впевненість / сумнів).


== Посилання ==
== Посилання ==

Версія за 05:48, 2 вересня 2019

Самоповага — почуття власної гідності; в соціології і психології відображає суб'єктивну емоційну оцінку власної значущості, а також ставлення індивіда до себе як до особистості. Включає як думку про себе (наприклад, «я компетентний / некомпетентний»), так і пов'язані з цим емоції (наприклад, радість / відчай, гордість / сором). Воно також відбивається на поведінці (наприклад, наполегливість / поступливість, впевненість / сумнів).

Посилання