Гай Уммідій Квадрат Серторій Север: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
RarBot (обговорення | внесок)
м Шаблон:Картка:Особа -> Шаблон:Особа
Немає опису редагування
Рядок 34: Рядок 34:


== Життєпис ==
== Життєпис ==
Походив із роду Серторіїв. Син Серторія Севера та Уммідії Асконії Секунди. Доволі рано втратив батька, тому разом із сестрою перебрався до своєї бабки [[Уммідія Квадратілла|Уммідії Квадратілли]], яка зайнялася його вихованням. Прийняв ім'я прадідда Гая Уммідія Квадрата з додаванням батьківського імені. Здобув гарну освіту. Замолоду уславився красномовством. Кар'єру розпочав як адвокат у суді. Між 105 та 107 роком після смерті бабки, отримав 2/3 спадку величезних статків Уммідіїв.
Походив із роду Серторіїв. Син Серторія Севера та Уммідії Асконії Секунди. Доволі рано втратив батька, тому разом із сестрою перебрався до своєї бабки [[Уммідія Квадратілла|Уммідії Квадратілли]], яка зайнялася його вихованням. Прийняв ім'я прадіда Гая Уммідія Квадрата з додаванням батьківського імені. Здобув гарну освіту. Замолоду уславився красномовством. Кар'єру розпочав як адвокат у суді. Між 105 та 107 роком після смерті бабки, отримав 2/3 спадку величезних статків Уммідіїв.


У 107 році стає квестором та входить до сенату. Був другом імператорові [[Адріан]]у. У 118 році став коснулом-суфектом (разом з [[Гай Бруттій Презент Луцій Фульвій Рустік|Гаєм Бруттієм Презентом]]). З 120 до 124 року як імператорський легат-пропретор керував провінцією Нижня Мезія. напркиінці правління відношення Адріана до нього змінилося, що позначилося на кар'єрі. Більше ніяких посад не займав.
У 107 році стає квестором та входить до сенату. Був другом імператорові [[Адріан]]у. У 118 році став коснулом-суфектом (разом з [[Гай Бруттій Презент Луцій Фульвій Рустік|Гаєм Бруттієм Презентом]]). З 120 до 124 року як імператорський легат-пропретор керував провінцією Нижня Мезія. Наприкінці правління відношення Адріана до нього змінилося, що позначилося на кар'єрі. Більше ніяких посад не займав.


Відомості про дату смерті відсутні.
Відомості про дату смерті відсутні.

Версія за 22:41, 22 грудня 2019

Гай Уммідій Квадрат Серторій Север
Народився 83 або 84
Помер після 124
Країна Стародавній Рим
Діяльність політик
Посада консул
Військове звання консул-суфект
Термін 118 рік
Попередник Белліцій Тебаніан
Наступник Тіт Сабіній Барбар
Рід Уммідії
Батько Серторій Север
Мати Уммідія Асконія Секунда
У шлюбі з Аннія
Діти Гай Уммідій Квадрат Анніан Вер

Гай Уммідій Квадрат Серторій Север (*Gaius Ummidius Quadratus Sertorius Severus, 83 або 84 — після 124) — державний діяч Римської імперії.

Життєпис

Походив із роду Серторіїв. Син Серторія Севера та Уммідії Асконії Секунди. Доволі рано втратив батька, тому разом із сестрою перебрався до своєї бабки Уммідії Квадратілли, яка зайнялася його вихованням. Прийняв ім'я прадіда Гая Уммідія Квадрата з додаванням батьківського імені. Здобув гарну освіту. Замолоду уславився красномовством. Кар'єру розпочав як адвокат у суді. Між 105 та 107 роком після смерті бабки, отримав 2/3 спадку величезних статків Уммідіїв.

У 107 році стає квестором та входить до сенату. Був другом імператорові Адріану. У 118 році став коснулом-суфектом (разом з Гаєм Бруттієм Презентом). З 120 до 124 року як імператорський легат-пропретор керував провінцією Нижня Мезія. Наприкінці правління відношення Адріана до нього змінилося, що позначилося на кар'єрі. Більше ніяких посад не займав.

Відомості про дату смерті відсутні.

Родина

Джерела

  • Gerhard Winkler, Ummidius 2. In: Der Kleine Pauly (KlP). Band 5, Stuttgart 1975, Sp. 1051.