Великий футбол: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Немає опису редагування
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Рядок 4: Рядок 4:
| жанр = Інформаційно-аналітична
| жанр = Інформаційно-аналітична
| девіз =
| девіз =
| логотип = Великий футбол.png
| логотип = Файл:Великий футбол.png
| формат_зображення = 16:9
| формат_зображення = 16:9
| формат_звуку =
| формат_звуку =

Версія за 07:58, 17 березня 2020

Великий футбол
Файл:Великий футбол.png
Загальні дані
Жанр Інформаційно-аналітична
Країна Україна Україна
Мова російська, українська
Ориг. мережа «Футбол», повтор на «Україна»
Ориг. трансляція 8 червня 2012
Тривалість ~ 50 хв.
Кількість сезонів 3[1]
Творча команда
Ведучі/Актори Олександр Денисов
Технічні дані
Формат зобр. 16:9
Українськомовна локалізація
  • [[1] Офіційний сайт]

«Великий футбол» — інформаційно-аналітична телепрограма про футбол. Програма висвітлює футбольні новини в Україні та частково за її межами. Ведучий — Олександр Денисов[2].

Історія

Проект «Великий футбол» на Євро-2012

З 8 червня по 1 липня 2012 року, в дні, коли були матчі чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі, на телеканалі «Україна» та «Футбол» транслювався спеціальний проект «Великий футбол», який вів Олександр Денисов разом з дочкою головного тренера збірної України Олега Блохіна Іриною.

Перший сезон

Після завершення Євро-2012 ця програма, яка користувалась успіхом під час чемпіонату, замінила «Футбольний вік-енд» на каналі «Україна». В першому ефірі, що відбувся 2 вересня відразу по завершенні матчу «Шахтар» — «Динамо»[3]. Допомагати ведучим почали постійні експерти шоу: спортивний коментатор Юрій Розанов і тренер Ігор Гамула. В першій передачі також взяв участь телеведучий Максим Неліпа, який займався інтерактивним спілкуванням з глядачами в соціальних мережах та на офіційному сайті каналу «Україна», але вже після першого ефіру він покинув передачу[4]. Крім нього були запрошені гості Марко Матерацці, Віктор Грачов та Олег Саленко, а також на програму завітав Президент ФФУ Анатолій Коньков[5] Незабаром Блохіна покинула проект і Денисов став її постійним єдиним ведучим.

Другий сезон

Другий сезон розпочався 4 серпня 2013 року і став транслюватись вже на телеканалі «Футбол»[6].Співведучими Денисова стали російський експерт Юрій Розанов і екс-футболіст Віктор Леоненко[7], якого незадовго до того вигнали з передачі «ПроФутбол»[8]. У 2014 році, після зимового футбольного міжсезоння, Юрій Розанов не повернувся в ефір. Пізніше стало відомо, що Розанов розірвав співпрацю через політичну ситуацію в Україні[9]. Його місце в програмі зайняв український коментатор і ведучий Віктор Вацко.

Проект «Великий футбол» на ЧС-2014

У дні матчів чемпіонату світу 2014 року в ефірі каналів «Україна» (з 13 червня) та «Футбол 1» (з 12 червня) виходила програма «Великий футбол. Бразилія 2014» з Олександром Денисовим, присвячена головній футбольній події року. Під час кожного ігрового дня турніру в прямому ефірі відбувались підведення підсумків зіграних матчів, експертний розбір поєдинків, детальний аналіз ключових ігрових моментів, а також ексклюзивні прямі включення з Бразилії. Постійними експертами програми були — Віктор Вацко та Віктор Леоненко, а також спеціально запрошений гість — Євген Левченко, який вже був учасником програми «Великий футбол» в період Євро-2012. Також у програмі «Великий футбол. Бразилія 2014» змогли взяти участь і українські вболівальниці — у спеціальній рубриці «Міс Бум-Бум» телеглядачі вибирали найкрасивішу любительку футболу, яку Євген Левченко запросив на романтичне побачення[10].

Третій сезон

10 серпня 2014 розпочався третій сезон «Великого футболу», де до Вацка та Леоненка додався третій експерт — Олександр Севідов, який напередодні покинув тренерський пост львівських «Карпат»[11].

Факти

Шоу «Великий футбол» з Олександром Денисовим і Іриною Блохіною стало найпопулярнішим проектом, присвяченим чемпіонату UEFA EURO 2012™. Частка програми на 41% перевищила частку каналу «Україна» за перше півріччя, а максимальна частка проекту склала 29,57%*. За весь період європейського чемпіонату «Великий футбол» подивилося 75%[12] телеаудиторії України[13].

Програма «Великий футбол» з Олександром Денисовим визнавалася найкращою спортивною програмою України у 2015 і 2016 роках, отримавши 2 нагороди «Телетріумф».

Примітки

  1. сезон прив'язаний до чемпіонату України з футболу: виходить перед його початком і закінчується після його завершення
  2. Александр Денисов, сайт телеканалу «Футбол». Архів оригіналу за 25 червень 2012. Процитовано 22 квітень 2015.
  3. «Футбольного уик-энда» больше не будет. Теперь будет «Великий футбол» (рос.)
  4. СОВЕДУЩИЙ ПОКИНУЛ «ВЕЛИКИЙ ФУТБОЛ» ПОСЛЕ ПЕРВОГО ЭФИРА[недоступне посилання з червня 2019]
  5. Первая жертва «Великого футбола». Макс Нелипа ушел из проекта!
  6. Авторский проект Александра Денисова стартует в августе на канале «Футбол»
  7. Виктор Леоненко дебютирует в программе «Великий футбол»
  8. Телеканал 2+2 выгнал Виктора Леоненко из передачи Профутбол
  9. Юрий Розанов покинул канал «Футбол» и вернулся в Россию
  10. «ВЕЛИКИЙ ФУТБОЛ. БРАЗИЛИЯ 2014»: ГЛАВНЫЙ ПРОЕКТ МУНДИАЛЯ
  11. Великий футбол 10.08.2014 23:30
  12. Розрахунок показників здійснений для населення віком 18-54 років, «міста 50 тис. чол.+». Дослідження телевізійної аудиторії здійснюють GfK Ukraine і «Комунікаційний альянс», дані надані телеканалом «Україна». Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK. Показники надані за період з 1 липня 2012.
  13. СОВЕДУЩЕЙ ДЕНИСОВА В «ВЕЛИКОМ ФУТБОЛЕ» ОСТАНЕТСЯ БЛОХИНА[недоступне посилання з червня 2019]

Посилання