Великі статеві губи: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м стильові правлення
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
[[Файл:Gybypolovie.jpeg|thumb|Великі статеві губи|180пкс]]
'''Великі статеві губи''' ({{lang-la|lábia majóra pudéndi}}) - виражені поздовжні складки шкіри, розташовані обабіч [[Статева щілина|статевої щілини]], під якими є підшкірна основа з фіброзними волокнами, де проходять судини і нерви і містяться [[бартолінові залози]]. Великі статеві губи спереду сходяться в передню спайку, яка розташована над [[клітор|клітором]] і прикриває його. Назад великі статеві губи звужуються і, підходячи одна до другої, переходять у задню спайку. Шкіра зовнішньої поверхні великих статевих губів вкрита волоссям, у ній розташовані потові і сальні залози. 3 внутрішнього боку великі статеві губи вкриті тонкою шкірою рожевого кольору, схожою на слизову оболонку. Статева щілина - це простір між великими статевими губами.
'''Великі статеві губи''' ({{lang-la|lábia majóra pudéndi}}) — виражені поздовжні складки шкіри, розташовані обабіч [[Статева щілина|статевої щілини]], під якими є підшкірна основа з фіброзними волокнами, де проходять судини та нерви і містяться [[бартолінові залози]]. Великі статеві губи спереду сходяться в передню спайку, яка розташована над [[клітор]]ом і прикриває його. Назад великі статеві губи звужуються і, підходячи одна до другої, переходять у задню спайку. Шкіра зовнішньої поверхні великих статевих губ вкрита [[волосся]]м, у ній розташовані [[Потові залози|потові]] і [[Сальні залози|сальні]] залози. З внутрішнього боку великі статеві губи вкриті тонкою шкірою рожевого кольору, схожою на слизову оболонку. Статева щілина — це простір між великими статевими губами.


Викликання статевого збудження у жінки дією на її зовнішні статеві органи губами і язиком - [[Кунілінгус]].
Викликання статевого збудження у жінки дією на її зовнішні статеві органи губами і язиком — [[кунілінгус]].


[[Категорія:Статева анатомія]]
[[Категорія:Статева анатомія]]

Версія за 16:39, 4 грудня 2010

Файл:Gybypolovie.jpeg
Великі статеві губи

Великі статеві губи (лат. lábia majóra pudéndi) — виражені поздовжні складки шкіри, розташовані обабіч статевої щілини, під якими є підшкірна основа з фіброзними волокнами, де проходять судини та нерви і містяться бартолінові залози. Великі статеві губи спереду сходяться в передню спайку, яка розташована над клітором і прикриває його. Назад великі статеві губи звужуються і, підходячи одна до другої, переходять у задню спайку. Шкіра зовнішньої поверхні великих статевих губ вкрита волоссям, у ній розташовані потові і сальні залози. З внутрішнього боку великі статеві губи вкриті тонкою шкірою рожевого кольору, схожою на слизову оболонку. Статева щілина — це простір між великими статевими губами.

Викликання статевого збудження у жінки дією на її зовнішні статеві органи губами і язиком — кунілінгус.