Civilization (серія): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м дoдана Категорія:Серії ігор з допомогою HotCat
вікіфікація, доповнення
Рядок 33: Рядок 33:
}}
}}


'''Civilization''' ({{lang-uk|Цивілізація}}) — серія [[відео-ігор]] у жанрі глобальних [[покрокова стратегія|покрокових стратегій]] видається з [[1991 у відеоіграх|1991]] року і донині, остання версія вийшла у [[2010 у відеоіграх|2010]] році. Гравець виступає в ролі лідера певної цивілізації (нації), що веде свій народ від кам'яних знарядь [[неоліт]]у до космічних кораблів близького майбутнього. Лідер веде свій народ до перемоги для цього засновує та розбудовує міста, досліджує науки та технології, прокладає дороги та залізниці, закладає шахти та ферми, веде війни чи живе у мирі, засилає шпигунів або місіонерів. В усіх іграх дискретна (розбита на клітинки) карта, зазвичай [[квадрат]]ні або [[ромб]]їдальні клітинки, у 5-й версії [[гексагон]]и.
'''Civilization''' ({{lang-uk|Цивілізація}}) — серія [[відеогра|відео-ігор]] у жанрі глобальних [[покрокова стратегія|покрокових стратегій]] видається з [[1991 у відеоіграх|1991]] року і донині, остання (п’ята) версія вийшла у [[2010 у відеоіграх|2010]] році. Гравець виступає в ролі лідера певної цивілізації (нації), що веде свій народ від кам'яних знарядь [[неоліт]]у до космічних кораблів близького майбутнього. Лідер веде свій народ до перемоги для цього засновує та розбудовує міста, досліджує науки та технології, прокладає дороги та залізниці, закладає шахти та ферми, веде війни чи живе у мирі, засилає шпигунів або місіонерів. В усіх іграх дискретна (розбита на клітинки) карта, зазвичай [[квадрат]]ні або [[ромб]]їдальні клітинки, у 5-й версії [[гексагон]]и. Також для всіх версій гри характерною особливістю є наявність [[Цивілопедія|Цивілопедії]] — енциклопедію ігрового світу, яка також містить статті про всі прототипи з реальної історії, що втіленні у грі.


== Офіційні ігри серії ==
== Офіційні ігри серії ==

Версія за 22:23, 4 березня 2011

Civilization
Цивілізація
Розробник MicroProse
Firaxis Games
Westlake Interactive
Aspyr
BreakAway Games
Видавець MicroProse
Koei
Hasbro Interactive
Infogrames
MacSoft
Aspyr
Atari
2K Games
Жанр(и) покрокова стратегія
глобальна стратегія
Платформа
Дата випуску
Режим гри сінглплеєр, мультиплеєр
Локалізатор відсутні
Українська відсутня
Технічні деталі
Рушій Gamebryo
Офіційний сайт
CMNS: Civilization у Вікісховищі

Civilization (укр. Цивілізація) — серія відео-ігор у жанрі глобальних покрокових стратегій видається з 1991 року і донині, остання (п’ята) версія вийшла у 2010 році. Гравець виступає в ролі лідера певної цивілізації (нації), що веде свій народ від кам'яних знарядь неоліту до космічних кораблів близького майбутнього. Лідер веде свій народ до перемоги для цього засновує та розбудовує міста, досліджує науки та технології, прокладає дороги та залізниці, закладає шахти та ферми, веде війни чи живе у мирі, засилає шпигунів або місіонерів. В усіх іграх дискретна (розбита на клітинки) карта, зазвичай квадратні або ромбїдальні клітинки, у 5-й версії гексагони. Також для всіх версій гри характерною особливістю є наявність Цивілопедії — енциклопедію ігрового світу, яка також містить статті про всі прототипи з реальної історії, що втіленні у грі.

Офіційні ігри серії


Примітки