Церква Евтаназії: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
мНемає опису редагування
мНемає опису редагування
Рядок 19: Рядок 19:
== Дивіться також ==
== Дивіться також ==
* [[Рух борців за добровільне вимирання людства як біологічного виду]]
* [[Рух борців за добровільне вимирання людства як біологічного виду]]

{{категорія}}


[[Категорія:Недержавні організації]]
[[Категорія:Недержавні організації]]
[[Категорія:США]]


[[en:Church of Euthanasia]]
[[en:Church of Euthanasia]]

Версія за 21:47, 8 березня 2011

Церква Евтаназії (англ. Church of Euthanasia) — політична організація, заснована Крісом Корда в місті Бостоні штату Массачусетс у США.

За заявою Кріса Корди, уві сні йому з'явився дух Землі, який повідомив, що існує небезпека для всього живого через перенаселення людей, і потрібно рятувати екосистему. Після цього Кріс і заснував Церкву, головним гаслом якої стало «Убий себе, спаси планету!» (англ. «Save the Planet, Kill Yourself»).

На сайті Церкви заявлено, що Церква Евтаназії є некомерційною просвітницькою організацією, головна мета якої — відновлення балансу між людиною і іншими видами тварин, що населяють Землю[1]. Церква Евтаназії використовує проповіді, музику, театралізовані мітинги і акції прямої дії. Як правило, всі ці заходи витримані в стилістиці чорного гумору і підкреслюють проблему перенаселеності Землі. Також Церква Евтаназії отримала погану славу через конфлікти з християнським протівоабортним рухом у США.

Інструкція про методи самогубства була видалена з сайту Церкви в 2003 році, після того, як було доведено, що 52-річна жінка наклала на себе руки, використавши цю інструкцію[2].

Ідеологія

На сайті Церкви викладена її головна заповідь: "Ти не повинен породжувати " (англ. «Thou shalt not procreate»). Далі декларуються чотири основоположні ідеї Церкви: суїцид, аборти, канібалізм (обмежений споживанням мертвих людських тіл) і содомія (будь-які види сексу, не пов'язані з продовженням роду)[1]. Один з головних гасел Церкви — «Убий себе, спаси планету» (англ. «Save the Planet, Kill Yourself»). Представники Церкви підкреслюють, що вони виступають виключно за добровільні методи скорочення чисельності населення Землі, а недобровільні методи, такі як вбивство і примусова стерилізація ними засуджуються, але лише через те, що через це можуть виникнути проблеми з законом.

Примітки

Ресурси Інтернету

Дивіться також