Віброхвіст: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 7: Рядок 7:
Розповсюдженим способом ловлі на «силікон» є [[джигування]] — ступінчаста проводка понад самим дном.
Розповсюдженим способом ловлі на «силікон» є [[джигування]] — ступінчаста проводка понад самим дном.


Для різних умов ловлі та різніх риб існують різноманітні за кольором віброхвости — використовуються яскраві кольори, поєднання кольорів, прозорість, додаткові елементи, що блищать, тощо. Існують також [[Воблер (принада)|воблери]] з вібруючим [[силікон]]овим хвостом.
Для різних умов ловлі та різніх риб існують різноманітні за кольором віброхвости: використовуються яскраві кольори, поєднання кольорів, прозорість, додаткові елементи, що блищать, тощо. Існують також [[Воблер (принада)|воблери]] з вібруючим [[силікон]]овим хвостом.


Подібною до віброхвосту наживкою є [[Твістер (принада)|твістер]].
Подібною до віброхвосту принадою є [[Твістер (принада)|твістер]].


== Дивіться також ==
== Дивіться також ==

Версія за 19:01, 3 квітня 2011

Віброхвости із джиг-голівками

Віброхві́ст, або силіко́н — штучна риболовна принада для ловлі хижої риби — судака, щуки, тощо. Являє собою імітацію живої рибки, зроблену з силікону, або іншого еластичного полімерного матеріалу. Використовується, як правило, разом із «офсетним» гачком або джиг-голівкою — обважненим гачком, що частково ховається всередині віброхвосту. Хвіст у віброхвосту є роширеним, і завдяки спротиву води, при підтягуванні хвіст вібрує, таким чином віброхвіст «грає», коливаннями принаджуючи хижака.

Одною з найпривабливіших для рибалок характеристик віброхвосту є його невелика вартість, менша за вартість найдешевших воблерів.

Розповсюдженим способом ловлі на «силікон» є джигування — ступінчаста проводка понад самим дном.

Для різних умов ловлі та різніх риб існують різноманітні за кольором віброхвости: використовуються яскраві кольори, поєднання кольорів, прозорість, додаткові елементи, що блищать, тощо. Існують також воблери з вібруючим силіконовим хвостом.

Подібною до віброхвосту принадою є твістер.

Дивіться також