Пам'ятний знак Михайлу Булгакову: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м вилучена Категорія:Буча; дoдана Категорія:Пам'ятники Бучі з допомогою HotCat
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Пам'ятний знак [[Михайло Булгаков|Михайлу Булгакову]]''' - відкритий 15 травня 2011 в оновленому історично-ландшафтного парку на місці на місці дачі Булгакових у [[Буча|Бучі]].
'''Пам'ятний знак [[Михайло Булгаков|Михайлу Булгакову]]''' — відкритий 15 травня 2011 в оновленому історично-ландшафтного парку на місці дачі Булгакових у [[Буча|Бучі]].


Автор знаку - скульптор [[Адріан Балог]]<ref>http://www.bucha.com.ua/index.php?newsid=1151068638</ref>.
Автор знаку&nbsp;— скульптор [[Адріан Балог]]<ref>http://www.bucha.com.ua/index.php?newsid=1151068638</ref>.

В 1900 родина Булгакових придбала дві [[Десятина|десятини]] землі в селищі [[Буча]]. Був збудований дім на п'ять кімнат і дві веранди.

{{text|«Розкіш була в квітнику, що його розвела мати, котра дуже любила квіти»,}}

— згадувала Надія Булгакова. Професорські діти на власну втіху і подив сусідів бігали по дачі босоніж. Сюди часто приїжджали друзі й родичі, знайомі Булгакових. У Бучі був [[театр]], де на сцені виступали Михайло й Віра Булгакови під псевдонімами «Агарін» і «Невєрова». За сценаріями Михайлика розігрувалися домашні [[Інтермедія|інтермедії]] та [[Вистава|вистави]].

Одне з найбільших захоплень Михайла в юності було [[ентомологія]]&nbsp;— збирання [[метелик]]ів, були там і рідкісні [[екземпляр]]и. [[1919]]&nbsp;р. він віддав її Київському університетові. Єдиний власний&nbsp;— у Бучі&nbsp;— будинок згорів у 1918&nbsp;р.


== Примітки ==
== Примітки ==
{{reflist}}
{{reflist}}

[[Категорія:Пам'ятники Бучі]]
[[Категорія:Пам'ятники Бучі]]

Версія за 10:15, 22 травня 2011

Пам'ятний знак Михайлу Булгакову — відкритий 15 травня 2011 в оновленому історично-ландшафтного парку на місці дачі Булгакових у Бучі.

Автор знаку — скульптор Адріан Балог[1].

В 1900 родина Булгакових придбала дві десятини землі в селищі Буча. Був збудований дім на п'ять кімнат і дві веранди.

«Розкіш була в квітнику, що його розвела мати, котра дуже любила квіти»,

— згадувала Надія Булгакова. Професорські діти на власну втіху і подив сусідів бігали по дачі босоніж. Сюди часто приїжджали друзі й родичі, знайомі Булгакових. У Бучі був театр, де на сцені виступали Михайло й Віра Булгакови під псевдонімами «Агарін» і «Невєрова». За сценаріями Михайлика розігрувалися домашні інтермедії та вистави.

Одне з найбільших захоплень Михайла в юності було ентомологія — збирання метеликів, були там і рідкісні екземпляри. 1919 р. він віддав її Київському університетові. Єдиний власний — у Бучі — будинок згорів у 1918 р.

Примітки