Андростендіон: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м Автовиправлення
Немає опису редагування
Рядок 2: Рядок 2:
'''Андростендіон''' — основний [[андроген]], що секретуються [[яєчники|яєчниками]].
'''Андростендіон''' — основний [[андроген]], що секретуються [[яєчники|яєчниками]].


Також в невеликих кількостях секретується андростендіон корою [[наднирники|наднирників]] у обох статей і яєчками у чоловіків. Андрогенне дію андростендіону значно слабкіше, ніж у тестостерону.
Також в невеликих кількостях секретується корою [[наднирники|наднирників]] у обох статей і [[яєчка]]ми у чоловіків. Андрогенна дія андростендіону проявляється значно слабкіше, ніж у [[тестостерон]]у.


Андростендіон перетвориться в [[естрогени]], головним чином у яєчниках, але також і в жировій тканині. Можливо перетворення андростендіону в [[тестостерон]], але в нормі у жінок воно незначно. Посилення продукції тестостерону з андростендіону, наприклад, за наявності андрогенпродуцірующей пухлини, часто призводить до [[гірсутизм]] і навіть вірільності.
Андростендіон перетвориться в [[естрогени]], головним чином у яєчниках, але також і в [[жирова тканина|жировій тканині]]. Можливе перетворення андростендіону в [[тестостерон]], але в нормі у жінок цей процес майже не відбувається. Посилення продукції тестостерону з андростендіону, наприклад, за наявності андрогенпродукуючої пухлини, часто призводить до [[гірсутизм]]у і навіть вірільності.


[[Категорія:Стероїди]]
[[Категорія:Стероїди]]
[[Категорія:Андрогени]]
[[Категорія:Андрогени]]
[[Категорія:гормони]]
[[Категорія:гормони]]
[[ca:Androstendiona]]
[[de:Androstendion]]
[[en:Androstenedione]]
[[es:Androstenediona]]
[[fi:Androstenedioni]]
[[ja:アンドロステンジオン]]
[[nl:Androsteendion]]
[[no:Androstenedion]]
[[pt:Androstenediona]]
[[sv:Androstendion]]
[[zh:雄烯二酮]]

Версія за 22:15, 16 вересня 2011

Графічна формула андростендіону

Андростендіон — основний андроген, що секретуються яєчниками.

Також в невеликих кількостях секретується корою наднирників у обох статей і яєчками у чоловіків. Андрогенна дія андростендіону проявляється значно слабкіше, ніж у тестостерону.

Андростендіон перетвориться в естрогени, головним чином у яєчниках, але також і в жировій тканині. Можливе перетворення андростендіону в тестостерон, але в нормі у жінок цей процес майже не відбувається. Посилення продукції тестостерону з андростендіону, наприклад, за наявності андрогенпродукуючої пухлини, часто призводить до гірсутизму і навіть вірільності.