Ерлінґ I Стейнвеґґ: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Haida (обговорення | внесок)
Створена сторінка: Ерлінг I (д/н - 1207) - король Норвегії з 1204 до 1207 року, очільник партії баглерів, учасник грома...
 
Haida (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
Ерлінг I (д/н - 1207) - король Норвегії з 1204 до 1207 року, очільник партії баглерів, учасник громадянської війни у Норвегії.
'''Ерлінг I''' (д/н - 1207) - король Норвегії з 1204 до 1207 року, очільник партії баглерів, учасник громадянської війни у Норвегії.

== Життєпис ==
Позашлюбний син [[Магнус V|Магнуса V]], короля Норвегії. після перемоги короля [[Сверрір I|Сверріра I]] очільники баглерів втекли до Данії. Сам Ерлінг деякий час жив у Швеції, а потім переїхав до двору данського короля Вальдемара II. скориставшись раптовою смертю короля [[Ґокон III (король Норвегії)|Ґокона III]], він висунув свої претензії на трон. За допомогою данських військ висадився у Норвегії й захопив її південну та західну частини. Тут його оголосили новим королем. Втім незабаром - у 1207 році Ерлінг I - зненацька помирає. Боротьбу баглерів проти біркебейнерів продовжив регент синів Ерлінга I - Пилип Сімансон.

== Родина ==
Діти від коханок:
* Сігурд
* ім'я невідоме.

== Джерела ==
* Helle, Knut Under kirke og kongemakt, 1130-1350 (Oslo: 1995)

[[Категорія:Королі Норвегії]]












[[de:Erling Steinvegg]]
[[es:Erling Steinvegg]]
[[fr:Erling Steinvegg]]
[[nl:Erling Steinvegg]]
[[no:Erling Steinvegg]]
[[nn:Erling Steinvegg]]
[[sv:Erling Stenvägg]]

Версія за 05:56, 26 вересня 2011

Ерлінг I (д/н - 1207) - король Норвегії з 1204 до 1207 року, очільник партії баглерів, учасник громадянської війни у Норвегії.

Життєпис

Позашлюбний син Магнуса V, короля Норвегії. після перемоги короля Сверріра I очільники баглерів втекли до Данії. Сам Ерлінг деякий час жив у Швеції, а потім переїхав до двору данського короля Вальдемара II. скориставшись раптовою смертю короля Ґокона III, він висунув свої претензії на трон. За допомогою данських військ висадився у Норвегії й захопив її південну та західну частини. Тут його оголосили новим королем. Втім незабаром - у 1207 році Ерлінг I - зненацька помирає. Боротьбу баглерів проти біркебейнерів продовжив регент синів Ерлінга I - Пилип Сімансон.

Родина

Діти від коханок:

  • Сігурд
  • ім'я невідоме.

Джерела

  • Helle, Knut Under kirke og kongemakt, 1130-1350 (Oslo: 1995)