Публіцистика: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
EmausBot (обговорення | внесок)
м r2.6.4) (робот додав: kk:Көсемсөз
вікіфікація
Рядок 1: Рядок 1:
'''Публіци́стика''' — вид [[література|літератури]], присвячений суспільно-політичним питанням та іншим проблемам суспільства, зокрема історичним та науковим, актуальним для сучасності та майбутнього, а також твори на цю тему — [[стаття|статті]], [[нарис]]и, [[памфлет]]и, [[фейлетон]]и тощо. Від суто наукового твору публіцистичний відрізняється припустимістю певної оцінки явищ (подекуди суб'єктивної) та спонуканням до висновків на майбутнє. Мета публіцистики - зміна суспільної свідомості.
'''Публіци́стика''' — вид [[література|літератури]], присвячений суспільно-політичним питанням та іншим проблемам суспільства, зокрема історичним та науковим, актуальним для сучасності та майбутнього, а також твори на цю тему — [[стаття|статті]], [[нарис]]и, [[памфлет]]и, [[фейлетон]]и тощо. Від суто наукового твору публіцистичний відрізняється припустимістю певної оцінки явищ (подекуди суб'єктивної) та спонуканням до висновків на майбутнє. Мета публіцистики — зміна суспільної свідомості.


Принципова протилежність публіцистиці - [[белетристика]].
Принципова протилежність публіцистиці — [[белетристика]].


== Дивіться також ==
== Дивіться також ==

Версія за 20:05, 14 листопада 2011

Публіци́стика — вид літератури, присвячений суспільно-політичним питанням та іншим проблемам суспільства, зокрема історичним та науковим, актуальним для сучасності та майбутнього, а також твори на цю тему — статті, нариси, памфлети, фейлетони тощо. Від суто наукового твору публіцистичний відрізняється припустимістю певної оцінки явищ (подекуди суб'єктивної) та спонуканням до висновків на майбутнє. Мета публіцистики — зміна суспільної свідомості.

Принципова протилежність публіцистиці — белетристика.

Дивіться також

Література