Future Combat Systems Manned Ground Vehicles

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
XM1206
опис
Бойова машина піхоти XM1206
Тип Бойова машина піхоти
Історія виробництва
Розробник BAE Systems
General Dynamics
Характеристики
Вага 24
Довжина 6000
Ширина < 3000
Обслуга 2
Десант 9

Броня Komposit+Quick Kill APS[1]
Двигун MTU Detroit Diesel 5L890, дизель-електрична гібридна система
750
Питома потужність 30
Підвіска гідропневматична
Швидкість шосе: 90
бездоріжжя: 60

Future Combat Systems Manned Ground Vehicles у Вікісховищі

XM1206 (Infantry Carrier Vehicle (ICV))[2] - проект бойової піхотної машини для підтримки і транспортування військ був частиною розробки компанії General Dynamics і BAE Systems по програмі Армії США Майбутні системи бою (Бойові системи майбутнього) (англ. Future Combat Systems (FCS)). Легкі мобільні авіатранспортабельні машини повинні були базуватись на єдиному універсальному гусеничному рушії. У квітні 2009 оголосило про закриття програми у зв'язку із скороченням бюджету та через недостатній захист від мін, саморобних вибухових пристроїв. Програма була замінена програмою Наземна Бойова Машина (англ. Ground Combat Vehicle)[3], яку 2014 скасували.

Конструкція

Схема універсального гусеничного рушія

У машині повинні були розміститись 2 члени екіпажу і 9 піхотинців у десантному відділенні. Озброєння мало складатись 30-мм автоматичної гармати MK44Mk44 Bushmaster II (англ.) і 7,62-мм кулемету. Гармата MK44 повинна була замінити гармату M242 Bushmaster, маючи на 25% меншу вагу і кращі характеристики. Машину повинна була захищати композитна броня, здатна протистояти усім вірогідним засобам нападу згідно даного класу захисту - 14,5-мм бронебійних куль, уламків набоїв 155-мм гармат на відстані 10 м, носової частини від 30-мм і 45-мм гармат під кутом 60°. Захист від протитанкових ракет мала забезпечити активна система захисту "Quick Kill" компанії Raytheon.

XM1206 повинна була отримати чотири основні модифікації: командира компанії, командира чоти, загону зброї піхотинців (англ. Rifle Squad) і загону збройної підтримки (англ. Weapons Squad). Дві останні модифікації призначались для перевезення 9-особових загонів піхоти у ближньому бою, їхньої підтримки, ведучи наступальний і оборонний вогонь, перевозячи їхнє обладнання. Зовні вони мають аналогічну конструкцію для запобігання вибірковій стрільбі ворога по певних моделях машин.

XM1206 були пристосовані для дій у всіх кліматичних поясах, вдень і вночі, маючи системи кондиціонування, захисту від ЗМУ. Спільна база дозволить покращити на полі бою взаємодію з іншими компонентами системи:

У перших випробуваних прототипах XM1203 Non-Line-of-Sight Cannon було встановлено гібридну силовий привід з дизельного мотору і генератора, який підзаряджає акумуляторні батареї і від яких живляться електромотори ведучих коліс гусениць.

Бойові машини на уніфікованому шасі

Машина розвідки і спостереження XM1201
  • XM1201 Машина розвідки і спостереження (англ. Reconnaissance and surveillance vehicle)[4] з модерним комплектом оптоелектронних, інфрачервоних датчиків визначення місця розташування, радіочастотного перехоплення, пеленгування, хімічного сенсора, датчика багатофункціональних радіочастот, класифікації і автоматичного визначення цілі у любому кліматичному поясі, вдень і вночі. Також обладнаний двома БЛА, SUGV (англ.) - роботом-розвідником, UGS ([5]) - незалежними наземними сенсорами.
Машина верхньої бойової системи XM1202
  • XM1202 Машина верхньої бойової системи (англ. Mounted Combat System)[6] - невеликий танк, придатний для перевезення у C-130 Hercules (один) чи C-17 Globemaster (два). Екіпаж з 2 осіб, 120-мм гармата, кулемет, 40-мм гранатомет мали забезпечити підтримку наступального потенціалу вогневою потужністю, знищення точкових цілей на відстані до 8 км за допомогою інтегрованої сенсорної мережі (UGS).
Самохідний міномет XM1204
  • XM1204 Міномет за межами зору (англ. Non-Line-of-Sight Mortar) (NLOS-M)[7] - самохідний 120-мм міномет з високоточними мінами PGMM[8] і екіпажем з 4 осіб та автоматичною системою керування вогнем, напівавтоматичною системою заряджання з 3-особовим екіпажем. Для безпосередньої підтримки піхоти мережева система управління, зв'язку, розвідки, спостереження C4ISR дозволяє системі керування вогнем NLOS-M автономно розрахувати напрям стрільби, підготувати відповідні боєприпаси. XM1204 здатен вести високоточну стрільбу по закритим цілям, захисним спорудам з здатністю маневрування відповідно до пересування підрозділів піхоти на XM1206.
Машина відновлення і технічного обслуговування XM1205
  • XM1205 Машина відновлення і технічного обслуговування (англ. Field Recovery and Maintenance Vehicle (FRMV))[9] - для підтримки бойового рівня машин Future Force на рівні батальйону (англ. Forward support battalion), виконання ремонтних робіт поза можливостями екіпажу, проведення обмежених операцій з відновлення машин, оцінки втрат машин на полі бою. Крім 3 членів екіпажу вміщає 3 ремонтників, зброю ближнього бою і 40-мм гранатомет Mk 19.
Командна і контрольна машина XM1209
  • XM1209 Командна і контрольна машина (англ. Command and Control Vehicle (C2V))[10] - повинна забезпечити управління за допомогою інтегрованої мережі зв'язку для синхронізації бойових дій підрозділів. Від рівня компанії (роти) і вище ці машини повинні інтегрувати командування, управління, засоби зв'язку, встановивши повний контроль над підрозділами з штаб-квартири. Машини повинні містити усі необхідні інтерфейси задля надання командирам усіх рівнів інформаційної переваги і розуміння ситуації, поширення оперативної картини з показом позицій своїх, ворожих, рельєфу, погодних умов. Екіпаж має змогу отримувати, аналізувати, передавати тактичну інформацію як всередині системи, так і підлеглим підрозділам. Також XM1209 можливо обладнувати БПЛА для підвищення достовірності оперативної інформації.
XM1207 MV-E
  • XM1207/8 Медична машина (англ. Medical Vehicle)[11] - забезпечення розширеної підтримки життя важко травмованого чи пораненого солдата впродовж 1 години до негайної евакуації. У машині для надання первинної медичної допомоги ((UA) передбачалось створення двох модулів: евакуації і лікування. Машини евакуації (MV-E) повинні знаходитись біля бойових підрозділів, щоб бути ближче до потерпілих. Обидва модулі здатні проводити медичні процедури з використанням мережевих інтерфейсів телемедицини, програми театру медичної інформації (TMIP).
XM1203
  • XM1203 Гармата зони видимості (англ. Non-Line-of-Sight Cannon (NLOS Cannon)[12] - була першим проектом програми Майбутні системи бою з екіпажем з 2 осіб, що повинна була замінити самохідну гаубицю M109A6 Paladin[13]. Вона мала автомат заряджання 155-мм гаубиці з можливістю використання розумних боєприпасів (боєзапас 38-24 пострілів). При максимальній масі 24 т могла перевозитись літаком, але отримала помірний захист. Це повинно було компенсуватись швидким розгортанням для уникнення обстрілу у відповідь і значною дальністю стрільби, що дозволяє уникнути застосування ворожих протитанкових засобів. Гармата мала поступити на озброєння до 2014 року.

Прототип NLOS-C був продемонстрований 13 червня 2008 у Вашингтоні.

Див. також

Примітки

Посилання

Перший прототип XM1203