The Asia Foundation

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

A.S.I.A (укр. Асоціація Інтернаціональної Солідарності з Азією; англ. Association for International Solidarity in Asia) — міжнародна неурядова благодійна організація, яка працює над збереженням культурної спадщини Тибету та малих народів Азії.

Історія створення

Історія A.S.I.A. тісно пов'язана з професором Чог'ял Намкая Норбу[1], вчителем Дзогчен, великого знавця тибетської історії, культури та філософії.

Під час ряду експедицій у 1978 році до Індії, Непалу та у 1981 році до Тибету, професор Чог'ял Намкай Норбу та група його учнів були глибоко вражені важкими економічними і соціальними умовами життя людей, а також різким занепадом традиційної мови і культури; під впливом побаченого вирішили створити благодійну організацію, яка б змогла надавати підтримку та допомогу у збереженні тибетської культури, економічній та соціальній підтримці, культурному розвитку тибетців, які все ще знаходяться в Китаї, та біженцям - в Індії та Непалі. У 1988 році асоціація міжнародної солідарності в Азії була офіційно заснована[2].

Основна діяльність та принципи організації

  • Повага до місцевих культурних традицій та необхідності їх збереження;
  • Дбайливе ставлення до природнього середовища (A.S.I.A. використовує біоархітектуру, центри переробки, збирання дощової води і намагається поширити принципи захисту навколишнього середовища серед місцевого населення);

Основні завдання організації


З 1993 року і до сьогодні A.S.I.A. здійснила більше 150 проектів розвитку, допомоги та дистанційного спонсорства в Тибеті, Китаї, Індії, Непалі, Шрі-Ланці. В Італії та Європі A.S.I.A. працює разом зі школами, університетами та місцевою владою, організовуючи виставки та конференції з привернення уваги до ситуації меншин на Азіатському континенті.

Примітки

  1. Dzogchen Romania. A brief biography of Chögyal Namkhai Norbu Online: [1]
  2. Culturale Comunita' Dzogchen - Merigar. ASIA

Інтернет-джерела