Список серій мультсеріалу «Черепашки Ніндзя» (2003)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип мультсеріалу


Черепашки Ніндзя — американський мультсеріал про команду з чотирьох черепах-мутантів. Дії серіалу відбуваються переважно у місті Нью-Йорк. Вперше вийшов на екрани 8 лютого 2003 року і транслювався до 28 лютого 2009 року.

Тут представлено список епізодів цього мультсеріалу.

Сезони[ред. | ред. код]

Номер Кількість Серій Початок Кінець
1 26 08.02.03. 05.11.03.
2 26 08.11.03. 02.10.04.
3 26 09.10.04. 23.04.05.
4 26 10.09.05. 15.04.06.
5 13 16.02.08. 03.05.08.
6 26 29.07.06. 27.10.07.
7 14 13.09.08. 27.03.10.

Серії[ред. | ред. код]

Сезон 1[ред. | ред. код]

Номер Назва Переклад Дата виходу Режисер Сценарист
1 "Things Change" "Речі Змінюються" 08.02.03. Чак Петтон Майкл Раян
На домівку черепах та Сплінтера нападають дивні маленькі роботи, які, попри свій розмір, руйнують її і тепер героям прийдеться вийти на верх, де їх чекає багато небезпек.
2 "A Better Mousetrap" "Найкраща Мишоловка" 15.02.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Доктор Бакстер Стокман проводить рекламу своїх роботів-мишоловів, але його асистентка Ейпріл О'Ніл дізнається справжнє призначення роботів, після чого Стокман натравлює мишоловів на дівчину.
3 "Attack of the Mousers" "Атака Маусерів" 22.02.03. Чак Петтон Ерік Люк
Врятована Ейпріл дізнається історію черепах і погоджується допомогти їм знайти склад з маусерами. Тим часом Стокману грозить покарання, якщо він не виконає свою роботу вчасно.
4 "Meet Casey Jones" "Зустріч з Кейсі Джонсом" 01.03.03. Чак Петтон Майкл Раян
Черепахи зустрічаються з месником в масці на ім'я Кейсі Джонс. Батька Кейсі спалили банда Пурпурових Драконів і тепер він вирішив помститися їм.
5 "Nano" "Нано" 08.03.03. Чак Петтон Ерік Люк
З однієї наукової лабораторії вириваються нано-боти з розумом трьохрічної дитини і намагаються знайти собі батьків. Боти бачать своїм батьком одного шахрая, який вирішує скористатися цим.
6 "Darkness on the Edge of Town" "Темрява на Краю Міста" 15.03.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Ніндзя Шреддера викрадають могутній Меч Тенгу, задля незрозумілої цілі. Черепахи мусять їх зупинити, доки ті не зробили чогось жахливого.
7 "The Way of Invisibility" "Шлях Невидимості" 22.03.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Під час нічної прогулянки по дахам, на Кейсі та Рафаеля нападають невидимі роботи-ніндзя Бакстера Стокмана і беруть Рафа в полон. Останньому вдається втекти, але він і не здогадується, що за ним хвіст.
8 "Fallen Angel" "Павший Ангел" 29.03.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Знайома Кейсі Джонса на ім'я Енджел вирішує приєднатися до Пурпурових Драконів. Джонс намагається зупинити її, але потрапляє в руки Хану і тепер Енджел та черепахам треба його рятувати.
9 "Garbageman" "Сміттяр" 05.04.03. Чак Петтон Ерік Люк
Черепахи дізнаються, що на вулицях почали зникати безхатьки, яких викрадає невідомий на прізвисько "Сміттяр". Прослідувавши за ним, вони знаходять цілий острів безхатьків, яких "Сміттяр" зробив рабами.
10 "The Shredder Strikes, Part One" "Шреддер Завдає Удару, Частина Перша" 12.04.03 Чак Петтон Майкл Раян
Шреддер пропонує Леонардо приєднатися до нього. Дізнавшись про таку звістку, Сплінтер розповідає черепахам про жорстокість та підступність Шреддера. Отримавши відмову, останній починає полювання на черепах.
11 "The Shredder Strikes, Part Two" "Шреддер Завдає Удару, Частина Друга" 19.04.03. Чак Петтон Майкл Раян
Шреддер та його армія розбиває черепах в щент. Тепер, розбиті та зламані, вони переховуються по всьому місту.
12 "The Unconvincing Turtle Titan" "Непереконливий Черепаха Титан" 03.05.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Начитавшись коміксів, Мікеланджело вирішує стати героєм на ім'я Черепаха Титан. Несподівано для себе, він стає учасником сутички між героєм Срібним Сторожом та його ворогом Доктором Малігнусом.
13 "Notes from the Underground, Part One" "Записки з Підземелля, Частина Перша" 10.05.03. Чак Петтон Ерік Люк
Датчики Донателло помічають якийсь рух в каналізації. Аби дізнатися, що це було, черепахи відправляються в підземелля. Там вони знаходять лабораторію Шреддера, в якій колись проводили експерименти на людях.
14 "Notes from the Underground, Part Two" "Записки з Підземелля, Частина Друга" 17.05.03. Чак Петтон Ерік Люк
Черепахи зустрічають в підземеллі монстрів, які колись були людьми. Чудовиська пояснюють їм, що були створені для пошуків чогось невідомого в цих підземеллях.
15 "Notes from the Underground, Part Three" "Записки з Підземелля, Частина Третя" 24.05.03. Чак Петтон Ерік Люк
Монстри та черепахи атаковані з боку невідомої фігури. Спершу вони думають, що цей незнайомець добрий до них, але потім дізнаються про його плани залишити їх з монстрами під землею.
16 "The King" "Король Коміксів" 31.05.03. Чак Петтон Майкл Раян
Через те, що каналізацію прочісують ніндзя Клану Ноги, черепахам доводиться переселитися до Ейпріл. Майкі зустрічає в її будинку ще одного жильця - Джека, чиї малюнки здатні оживати.

Ця серія присвячена Джеку Кірбі.

17 "The Shredder Strikes Back, Part One" "Шреддер Завдає Удару у Відповідь, Частина Перша" 07.06.03. Чак Петтон Ерік Люк
Леонардо відправився на ранкове тренування, але ніяк не повернется і Сплінтер з іншими починають нервувати. А все тому, що Лео зустрівся з армією ніндзя і самим Шреддером, який вважався мертвим.
18 "The Shredder Strikes Back, Part Two" "Шреддер Завдає Удару у Відповідь, Частина Друга" 14.06.03. Чак Петтон Ерік Люк
Шреддер атакує дім Ейпріл разом зі своєю армією ніндзя і там починається справжня війна. Зрештою Ороку Сакі перемагає і спалює будівлю до тла.
19 "Tales of Leo" "Розповіді про Лео" 13.09.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Черепахам вдається втекти з дому Ейпріл і вони відправляються в дім покійної бабці Кейсі Джонса.
20 "The Monster Hunter" "Мисливець на Монстрів" 20.09.03. Чак Петтон Майкл Раян
В ліс, де зараз перебувають черепахи, прибуває мисливець на монстрів, котра шукає зеленого монстра, що начебто живе тут. Героям треба захистити і себе, і загадкового звіра.
21 "Return to New York, Part One" "Повернення до Нью-Йорку, Частина Перша" 27.09.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Черепахи повертаються до міста і готуються завдати Шреддеру нищівного удару. Завдяки Донателло вони захоплюють будівлю Футів і легко в неї проникають. Але їх там очікують сотні ніндзя і роботів.
22 "Return to New York, Part Two" "Повернення до Нью-Йорку, Частина Друга" 04.10.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Після битви з велетенською армією ніндзя і клонами Шреддера, черепахи добираються до Ніндзя-Містиків, що вміють керувати стехіями, але завдяки мечові Тенгу вони перемагають. Тепер їх чекає головна битва.
23 "Return to New York, Part Three" "Повернення до Нью-Йорку, Частина Третя" 11.10.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Черепахи добираються до Шреддера, як і Бакстер Стокман, котрий зробив собі велетенське механічне тіло. Черепахи та Ороку Сакі об'єднуються задля перемоги над Стокманом але не на довго.
24 "Lone Raph and Cub" "Самотній Раф та Щеня" 18.10.03. Чак Петтон Ерік Люк
Засмучений та розлючений через зникнення Сплінтера, Раф прогулюється по дахам і зустрічає хлопчика, чию матір взяв у полон один мафіозі. Раф вирішує допомогти малюку.
25 "The Search for Splinter, Part One" "Пошуки Сплінтера, Частина Перша" 25.10.03. Чак Петтон Ґреґ Джонсон
Черепахи гадають, що в зникненні сплінтера замішані вартові і тому заманюють одного з них в лігво Шреддера, де чіпляють на нього маячок. Слідуючи за ним вони виходять на будівлю T.C.R.I. (І.Д.К.Т. - Інститут Досліджень Космічних Технологій) і все стає ще дивніше.
26 "The Search for Splinter, Part Two" "Пошуки Сплінтера, Частина Друга" 05.11.03. Чак Петтон Ґреґ Джонсон
Черепахи проникають в будівлю разом з Кейсі та Ейпріл. Там герої розуміють, що в ній живуть інопланетяни. Вважаючи, що прибульці хочуть вбити Сплінтера і їх також, вони влаштовують там битву.

Сезон 2[ред. | ред. код]

Номер Назва Переклад Дата виходу Режисер Сценарист
1 "Turtles in Space, Part One: The Fugitoid" "Черепахи в Космосі, Частина Перша: Фугітоїд" 08.11.03. Чак Петтон Майкл Раян
Після випадкового переміщення з бази утромів, черепахи опиняються в космосі, де одразу зустрічають нового союзника і тих, хто на нього полює.
2 "Turtles in Space, Part Two: The Trouble with Triceratons" "Черепахи в Космосі, Частина Друга: Проблема з Трицератонами" 15.11.03. Чак Петтон Ерік Люк
Черепахам і професору Ханікату вдається втекти від федератів. Та вже скоро вони опиняються в центрі подій у перестрілці між федератами й трицератонами.
3 "Turtles in Space, Part Three: The Big House" "Черепахи в Космосі, Частина Третя: Великий Дім" 22.11.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Трицератони намагаються змусити Ханіката збудувати їм телепорт, погрожуючи смертю черепах. Самі ж черепахи щойно попали до інопланетної в'язниці і намагаються втекти.
4 "Turtles in Space, Part Four: The Arena" "Черепахи в Космосі, Частина Четверта: Арена" 29.11.03. Чак Петтон Майкл Раян
За непослух черепах відправляють на арену гладіаторів. Героям доводиться швидко вигадувати план, аби і самим не вмерти і професора врятувати.
5 "Turtles in Space, Part Five: Triceraton Wars" "Черепахи в Космосі, Частина П'ята: Трицератонські Війни" 06.12.03. Чак Петтон Марті Ізенберг
Взявши в полон імператора трицератонів, черепахам і Ханікату вдається втекти, але вони й не знають, що вже за рогом на них чекає ціла армія федератів
6 "Secret Origins, Part One" "Таємні Походження, Частина Перша" 17.01.04. Чак Петтон Ерік Люк
Черепахи повертаються додому, де дізнаються, що утроми на їхньому боці. Прибульці вирішують помістити розум черепах у свої спогади, але щось іде не так і спогади оживають.
7 "Secret Origins, Part Two" "Таємні Походження, Частина Друга" 24.01.04. Чак Петтон Майкл Раян
У віртуальному світі черепахам вдається більше дізнатися про Шреддера і Меч Тенгу і навіть побитися зі своїм ворогом. Їм вдається повернутися, але тут їх вже чекає справжній Шреддер.
8 "Secret Origins, Part Three" "Таємні Походження, Частина Третя" 31.01.04. Чак Петтон Марті Ізенберг
Утроми, атаковані з боку і воєнних і Шреддера, намагаються втекти на свою планету. Тим часом черепахи намагаються їх захистити і дізнаються несподівану новину про Шреддера.
9 "The Ultimate Ninja" "Супер Ніндзя" 07.02.04. Чак Петтон Майкл Раян
Невідомий ніндзя прибуває в цей світ, аби здолати Шреддера. Дізнавшись, що останній мертвий, він вирішує відігратися на Леонардо.
10 "Reflections" "Роздуми" 14.02.04. Чак Петтон Роланд Ґонзален
Черепахи, Сплінтер, Ейпріл та Кейсі згадують свої провали і підйоми, пов'язані зі Шреддером. Врешті-решт вони сходяться на думці, що якби не Шреддер, вони б і не існували.
11 "The Return of Nano" "Повернення Нано" 21.02.04. Чак Петтон Ерік Люк
Ботам Нано вдається вижити і вони шукають собі сім'ю, викрадаючи знайомих людей. Тим часом Кейсі та Ейпріл ідуть на перше побачення.
12 "What a Croc!" "Що за Крок?" 28.02.04. Чак Петтон Бен Таунсенд
Мікеланджело обшукує води каналізації і зустрічає там велетенського крокодила. Черепахи разом спускаються вниз і дізнаються, що крокодил працює зі Стокманом.
13 "Return to the Underground" "Повернення під Землю" 06.03.04. Чак Петтон Марті Ізенберг
Доні вирішує відправитися в підзмелля, щоб врятувати своїх друзів. Але він і не очікував, що його друзі за чей час здичавіють і почнуть на нього полювання.
14 "City at War, Part One" "Місто в Війні, Частина Перша" 13.03.04. Чак Петтон Ерік Люк
Після смерті Шреддера банди і клан Фут починають ділити місто. Леонардо вирішує ввязатися в війну і підвергає себе та інших небезпеці
15 "City at War, Part Two" "Місто в Війні, Частина Друга" 20.03.04. Чак Петтон Марті Ізенберг
Пурпурові Дракони вмішуються в війну і атакують роботів Стокмана та Футів. Черепахам доводиться битися на три сторони. Рафа це дістає і він іде геть.
16 "City at War, Part Three" "Місто в Війні, Частира Третя" 27.03.04. Чак Петтон Бен Таунсенд
Черепахи зустрічаються з дочкою Шреддера - Караі. Вона пропонує об'єднатися і разом зупинити війну, але щось іде не так і план Караі провалюється.
17 "Junklantis" "Брухтотида" 03.04.04. Чак Петтон Ерік Люк
Донателло створює підводний човен і разом з Майкі вирішує випробувати його. Під час випробовування вони натикаються на дивну підводну базу і зустрічають старого знайомого.
18 "The Golden Puck" "Золота Шайба" 10.04.04. Чак Петтон Майкл Раян
Черепахи і Кейсі дивляться матч з хокею, як тут на стадіон вриваються бандити і викрадають Золоту Шайбу. Кейсі просить черепах допомогти повернути Шайбу і вони неохоче погоджуються.
19 "Rogue in the House, Part One" "Злодій в Будинку, Частина Перша" 17.04.04. Чак Петтон Ерік Люк
Черепахи зустрічають в каналізації трицератона Зога, який вважає їх своїми командуючими. Тим часом в гру повертається неочікувано оживший Шреддер.
20 "Rogue in the House, Part Two" "Злодій в Будинку, Частина Друга" 24.04.04. Чак Петтон Бен Таунсенд
Черепахи, Сплінтер і Зог відправляються на Корабель Фут, звідки до них приліз Робо-Сплінтер. Вони намагаються вивести судно в море і підірвати його.
21 "April's Artifact" "Артефакт Ейпріл" 01.05.04. Чак Петтон Марті Ізенберг
Під час прибирання в крамниці, Ейпріл знаходить таємничий артефакт свого дядька і він переносить її і черепах в інший світ, повний велетенських комах.
22 "Return of the Justice Force" "Повернення Сил Справедливості" 08.05.04. Чак Петтон Марті Ізенберг
Майкі не може знайти один особливий комікс і відправляється в крамницю. Там Мікеланджело дізнається, що супергерої існують, а також, що їх хтось викрадає.
23 "The Big Brawl, Part One" "Велика Бійка, Частина Перша" 15.05.04. Чак Петтон Майкл Раян
Сплінтер відправляється з дому невідомо куди, а черепахи таємно слідкують за ним. Йдучи за майстром, його учні потрапляють в таємничий світ воїнів.
24 "The Big Brawl, Part Two" "Велика Бійка, Частина Друга" 18.09.04. Чак Петтон Бен Таунсенд
Черепахи вирішують взяти участь в Битві Нексус. Там вони зустрічають трицератона-бунтівника Драксімуса і кролика-самурая Усаґі. В той же час Супер Ніндзя збирається вбити Леонардо.
25 "The Big Brawl, Part Three" "Велика Бійка, Частина Третя" 25.09.04. Чак Петтон Марті Ізенберг
Після отруєння Леонардо, Супер Ніндзя звинувачує Сплінтера у атаці на Дайміо. Майстер черепах дізнається, що разом з Ніндзя працює ворог Сплінтера - Драко.
26 "The Big Brawl, Part Four" "Велика Бійка, Частина Четверта" 02.10.04. Чак Петтон Майкл Раян
Доки Дайміо і Лео намагаються вбити якісь найманці, Драко і Супер Ніндзя б'ються за Воєнний Жезл. Під час бійки Жезл створює тріщину між світами, яка може знищити увесь мультивсесвіт.

Сезон 3[ред. | ред. код]

Номер Назва Переклад Дата виходу Режисер Сценарист
1 "Space Invaders, Part One" "Космічні Загарбники, Частина Перша" 09.10.04. Рой Бардін Дін Стефан
Землю атакували трицератони, вважаючи, що на ній ховається професор Ханікат. Черепахи намагаються зупинити погром і врятувати Кейсі та Ейпріл.
2 "Space Invaders, Part Two" "Космічні Загарбники, Частина Друга" 16.10.04. Рой Бардін Ерік Люк
Трицератони ловлять Донателло і намагаються змусити його говорити, де знаходиться Ханікат. Брати Доні викрадають корабель прибульців і летять рятувати брата.
3 "Space Invaders, Part Three" "Космічні Загарбники, Частина Третя" 23.10.04. Рой Бардін Марті Ізенберг
Трицератони продовжують відривати від Землі шматки, а тим часом повстанці і черепахи намагаються їх зупинити і врятувати Дона.
4 "Worlds Collide, Part One" "Зіткнення Світів, Частина Перша" 30.10.04. Рой Бардін Бен Таунсенд
На Землю прилітає професор Ханікат, чим дуже дивує черепах. Брати розділяють вченого на частини і намагаються знайти спосіб скрити його від трицератонів.
5 "Worlds Collide, Part Two" "Зіткнення Світів, Частина Друга" 06.11.04. Рой Бардін Марті Ізенберг
Черепах і Ханіката ловить таємничий агент Бішоп. В його лабораторії вони зустрічають Шкіроголового. Тим часом Сплінтер, Ейпріл і Кейсі намагаються їх врятувати.
6 "Worlds Collide, Part Three" "Зіткнення Світів, Частина Третя" 13.11.04. Рой Бардін Ерік Люк
Ханікат потрапляє в руки федератів, але йому вдається зламати їхню систему і відключити всю техніку. Тим часом в Трицератонській республіці стається бунт.
7 "Touch and Go" "Тач і Гоу" 20.11.04. Рой Бардін Майкл Раян
Сплінтер і Мікеланджело відправляються на тренування, де на них нападають брати Тач і Гоу, яких найняв Хан. Тим часом Раф піклується про сліпу бабусю.
8 "Hunted" "Утікач" 27.11.04. Рой Бардін Бен Таунсенд
Після втечі від Бішопа, Шкіроголовий стає жити в лігві черепах. Під час сну він випадково ранить Майкі й тікає з лігва. В каналізації на крокодила починає полювання таємничий мисливець.
9 "H.A.T.E." "О.Г.И.Д.А." 04.12.04. Рой Бардін Марті Ізенберг
Черепахи приїжджають в старий дім бабці Кейсі, де зустрічають угрупування людей, які бажають підірвати Нью-Йорк. Тим часом Ейпріл намагається вгодити матері Кейсі.
10 "Nobody's Fool" "Ніхто не Дурень" 11.12.04. Рой Бардін Ґреґ Джонсон
Черепахи зустрічають похмурого месника, відомого як Ніхто. Разом з ним вони збираються зруйнувати плани Хана та Пурпурових Драконів по збиранню інопланетних технологій.
11 "The Lesson" "Урок" 18.12.04. Рой Бардін Майкл Раян
Під час гостювання в Ейпріл черепахи розповідають своїй подрузі про те, як вони навчали маленького Кейсі єдиноборствам і як вони зробили з нього місцевого героя.
12 "The Christmas Aliens" "Різдвяні Прибульці" 25.12.04. Рой Бардін Майкл Раян
Різдво. Мікеланджело відправляється на зимню прогулянки, під час якої йому доводиться боротися з Пурпуровими драконами, тікати від поліції та рятувати бездомного кота.
13 "New Blood" "Нова Кров" 22.01.05. Рой Бардін Марті Ізенберг
Черепахи починають спостерігати за допомогою місту з боку Ороку Сакі й розуміють, що Шреддер краде інопланетні технології. Тим часом професор Чаплін створює нових роботів для знищення черепах.
14 "The Darkness Within" "Темрява Всередині" 29.01.05. Рой Бардін Бен Таунсенд
Ангел, подруга Кейсі, просить черепах знайти її брата в закинутій будівлі. Під час пошуків черепахи зустрічаються з древнім та безмежно могутнім злом, що прилетіло на Землю з зірок.
15 "Mission of Gravity" "Місія Гравітації" 05.02.05. Рой Бардін Марті Ізенберг
Шреддер посилає Хана й Стокмана викрасти один трицератонський пристрій. Парочка бере з собою Чапліна та Караі, аби вбити їх, але й сама Караі провозить з собою черепах.
16 "The Entity Below" "Нижча Сутність" 12.02.05. Рой Бардін Ґреґ Джонсон
Черепахи знову спускаються в підземне місто і дізнаються, що його жителі - це Атланти, котрих колись розбили вщент люди, проте тепер вони готові повернути собі світ.
17 "Time Travails" "Страждання в Часі" 19.02.05. Рой Бардін Боб Форвард
Дівчина на ім'я Рене з міжчасового простору викрадає Скіпетр Часу і потрапляє в наш час. Намагаючись втекти від свого вчителя, вона відкидає себе й черепах у Середньовіччя.
18 "Hun on the Run" "Хан у Дії" 26.02.05. Рой Бардін Майкл Раян
Агент Бішоп бере в полон Караі й шантажує Шреддера. Тому доводиться відправити на завдання Хана, повністю довіривши йому життя своєї дочки.
19 "Reality Check" "Перевірка Реальності" 05.03.05. Рой Бардін Крістофер Йост
У лігво черепах переміщуються Син Дайміо й Драко, після чого розкидають черепах у паралельні світи. Майкі потрапляє в світ, де черепахи - супергерої, а Сплінтер їхній ворог.
20 "Across the Universe" "Через Всесвіт" 12.03.05. Рой Бардін Ґреґ Джонсон
Після атаки Сина Дайміо й Драко, Рафаель потрапляє на інопланетні перегони, де йому доводиться ризикувати життям, аби виграти та повернутися додому.
21 "Same As It Never Was" "Як Ніколи й не Було" 19.03.05. Рой Бардін Майкл Раян
Після атаки Сина Дайміо й Драко, Донателло потрапляє в паралельне майбутнє, де Шреддер переміг чарепах і захопив світ. Разом з постарілими та ослабленими героями він іде на останній бій з Чреллом.
22 "The Real World, Part One" "Реальний Світ, Частина Перша" 26.03.05. Рой Бардін Крістофер Йост
Після атаки Сина Дайміо й Драко, Леонардо потрапляє в світ Усагі, де йому доводиться допомогти кролику перемогти злочинний клан ніндзя.
23 "The Real World, Part Two" "Реальний Світ, Частина Друга" 02.04.05. Рой Бардін Майкл Раян
Леонардо та Усагі приходять у світ Нексус, де дізнаються, що владу захопили Син Дайміо й Драко. Їм треба прикликати інших черепах і зійтися зі злодіями у фінальній битві.
24 "Bishop's Gambit" "Гамбіт Бішопа" 09.04.05. Рой Бардін Ґреґ Джонсон
Бішоп виманює черепах з лігва й викрадає Сплінтера. За допомогою ДНК пацюка він створює армію суперсолдатів, які мають очистити світ від прибульців.
25 "Exodus, Part One" "Вихід, Частина Перша" 16.04.05. Рой Бардін Крістофер Йост
Черепахи, Сплінтер, Кейсі, Ейпріл, Шкіроголовий і Ханікат пробираються в маєток Шреддера, щоб не дати йому втекти з планети, проте і їм, і Сакі заважає Бішоп.
26 "Exodus, Part Two" "Вихід, Частина Друга" 23.04.05. Рой Бардін Ґреґ Джонсон
Корабель Шреддера летить у космос, де черепахам доводиться зійтися з Чреллом у вирішальній битві. Єдиним виходом з цієї ситуації виявляється знищення корабля і неминуча смерть.

Сезон 4[ред. | ред. код]

Номер Назва Переклад Дата виходу Режисер Сценарист
1 "Cousin Sid" "Кузен Сід" 10.09.05. Рой Бардін Крістофер Йост
Черепахи відпочивають у домі бабусі Кейсі після битви зі Шреддером, як тут з'являється кузен Джонса, на якого полюють Пурпурові Дракони.
2 "The People's Choice" "Народний Вибір" 17.09.05. Рой Бардін Баз Хокінс
Потихеньку одужуючи, черепахи відправляються на прогулянку. У лісі вони зустрічають інопланетну дівчину, а також тих, хто хочуть її вбити.
3 "A Wing and a Prayer" "Крило і Молитва" 24.09.05. Рой Бардін Баз Хокінс
Черепахи вирішують побути в місті, проте й там вони зустрічають небезпеку. Двох схожих на ангелів істот, що б'ються за дивну корону.
4 "Sons of the Silent Age" "Сини Безмовної Ери" 01.10.05. Рой Бардін Стів Мерфі
Черепахи, Кейсі та Ейпріл вирішують поплавати в річці, але несподівано на них нападають рибо-люди. Проте герої дізнаються, що риби просто намагалися захистити своїх дітей.
5 "Dragon's Brew" "Драконяче Варево" 08.10.05. Рой Бардін Майкл Раян
До черепах приходить звістка про плани Хана обікрасти потяг з важливим грузом. Герої намагаються зупинити його, проте виявляється, що груз - це небезпечний монстр.
6 "I, Monster" "Я - Монстр" 15.10.05. Рой Бардін Брендон Сойєр
Черепахи відправляються в закинуту частину міста на тренування. Несподівано вони зтикаються там зі старим знайомим, що збирається їх убити.
7 "Grudge Match" "Матч" 22.10.05. Рой Бардін Крістофер Йост
Мікеланджело доводиться знову зійтися на рингу з прибулцем, якого він випадково переміг у битві Нексус. Майкі мусить постаратися, адже на кону життя його братів.
8 "All Hallows Thieves" "Усі Святі Злодії" 29.10.05. Рой Бардін Ґевін Хіґнайт
Гелловін. Черепахи можуть спокійно розгулювати по вулицях, проте не цього разу. Таємничий злодій викрадає у Ейпріл статуетку й викликає цілу армію летючих монстрів.
9 "Bad Day" "Поганий День" 05.11.05. Рой Бардін Брендон Сойєр
Черепахи спокійно медетують, як тут їх атакує Бішоп. Кейсі та Ейпріл помирають, намагаючись врятувати черепах. А самим героям доводиться боротися з усіма своїми ворогами і навіть зі Шреддером!
10 "Aliens Among Us" "Прибульці Серед Нас" 12.11.05. Рой Бардін Крістофер Йост
Бажаючи впевнити президента у важливості СЗЗ, Бішоп інсценує пришестя іншопланетян, але його план намагаються зірвати черепахи.
11 "Dragons Rising" "Дракони Піднімаються" 19.11.05. Рой Бардін Майкл Раян
Кейсі та черепахи переслідують Хана з його Драконами, аби завадити їм викрасти вагон потяга.
12 "Still Nobody" "Досі Ніхто" 26.11.05. Рой Бардін Баз Хокінс
Черепахи знову зустрічають Ніхто, який просить тих допомогти йому прослідкувати за новою бандою в місті, що допомагає Пурпуровим Драконам.
13 "Samurai Tourist" "Самурай Турист" 03.12.05. Рой Бардін Крістофер Йост
Усагі та Джен прибувають до Нью-Йорка, щоб хоч трохи підбадьорити похмурого Лео, проте гостювання закінчується битвою з найманцем зі світу ронінів.
14 "The Ancient One" "Древній" 10.12.05. Рой Бардін Стів Мерфі
Під час одного з тренувань Леонардо розлючений Леонардо ранить Сплінтера й той вирішує, що Лео час іти далі. Сенсей відправляє свого сина на навчання до Древнього, в Японію.
15 "Scion of the Shredder" "Нащадок Шреддера" 04.02.06. Рой Бардін Євген Сон
Доки Леонардо навчається в Древнього, лігво черепах атакує Караі та ніндзя Фут й розносять його вщент, змушуючи черепах та Сплінтера тікати.
16 "Prodigal Son" "Блудний Син" 11.02.06. Рой Бардін Ґевін Хіґнайт
Леонардо повертається додому й дізнається про помсту Караі. Він відшукує своїх братів і сенсея, а тоді відправляється на бій з новим Шреддером.
17 "Outbreak" "Спалах" 18.02.06. Рой Бардін Крістофер Йост
Залишки штучних прибульців Бішопа починають перетворювати людей та звірів на монстрів і черепахи, а також сам агент, мусять боротися з цим нашестям.
18 "Trouble with Augie" "Проблеми з Оґі" 25.02.06. Рой Бардін Євген Сон
Ейпріл та Донателло потрапляють у світ, в який потрапив колись дядько дівчини. Там вони знаходять дядька Оґі, але й також расу ящерів, що збираються зжерти людство.
19 "Insane in the Membrane" "Божевільний в Мембрані" 14.10.06. Рой Бардін Метью Дрдек
Виконавши зачистку мутантів у Нью-Йорку, Стокман отримує змогу створити собі нове тіло. Проте щось іде не так й нове тіло починає гнити та розпадатися, після чого вчений остаточно божеволіє.
20 "Tale of Master Yoshi" "Історія Майстра Йоші" 04.03.06. Рой Бардін Стів Мерфі
Леонардо розповідає своїм братам історію про те, як майстер Йоші знайшов Сплінтера, зустрів утромів, а потім був зраджений найкращим другом, що став на бік Шреддера.
21 "Return of Savanti, Part One" "Повернення Саванті, Частина Перша" 11.03.06. Рой Бардін Крістофер Йост
Рене та черепахи потрапляють в минуле, за багато мільйонів років до нашої ери. Там їм доводить переховуватися від динозаврів й зустрітися з самим Саванті Ромеро.
22 "Return of Savanti, Part Two" "Повернення Саванті, Частина Друга" 18.03.06. Рой Бардін Крістофер Йост
Саванті викрадає Скіпетр Часу й Рене, щоб використати її життєві сили для підсилення Скіпетру. Якщо його план вдасться, людство не буде існувати.
23 "Adventure in Turtle Sitting" "Пригоди в Черепашому Ложі" 25.03.06. Рой Бардін Роланд Ґонзален
Доки троє з черепах борються з мутантами, Доні, що раніше був поранений одним зі створінь, перетворюється на монстра прямо в домі Ейпріл.
24 "Good Genes, Part One" "Хороші Гени, Частина Перша" 01.04.06. Рой Бардін Крістофер Йост
Не маючи іншого вибору, черепахи, Сплінтер і Шкіроголовий летять з мутованим Донателло до Бішопа, щоб той вилікував черепаху. Проте у Бішопа є й своє завдання для героїв.
25 "Good Genes, Part Two" "Хороші Гени, Частина Друга" 08.04.06. Рой Бардін Крістофер Йост
За договором з Бішопом, черепахи відправляються до Караі за амулетом "Серце Тенгу". Проте ні герої, ні агент не здогадуються, що все це хитрий план ніндзя-містиків.
26 "Ninja Tribunal" "Трибунал Ніндзя" 15.04.06. Рой Бардін Майкл Раян
Після втечі містиків від Караі, Трибунал Ніндзя посилає своїх дерев'яних воїнів викрасти черепах та ще чотирьох воїнів для майбутньої битви зі злом.

Сезон 5: Трибунал Ніндзя[ред. | ред. код]

Номер Назва Переклад Дата виходу Режисер Сценарист
1 "Lap of the Gods" "Коліна Богів" 16.02.08. Рой Бардін Крістофер Йост
Черепахи та інші аколіти припливають до Японії, де починаються їхні тренування з Трибуналом Ніндзя, в які також входить оборона "Колін Богів" від злих демонів.
2 "Demons and Dragons" "Демони та Дракони" 23.02.08. Рой Бардін Джо Келлі
Після кількох тренувань, не маючи іншого вибору, Трибунал посилає своїх аколітів викрасти у водяних духів каппа шолом "Темного", доки цього не зробили містики.
3 "Legend of the Five Dragons" "Легенда про П'ять Драконів" 01.03.08. Рой Бардін Денні Фінжерот
Сплінтер і Древній розповідають черепахам історію про те, як четверо звичайних воїнів стали Трибуналом Ніндзя, а п'ятий злився з Тенгу й став істинним Шреддером.
4 "More Worlds Than One" "Більше, Ніж Один Світ" 08.03.08. Рой Бардін Крістофер Йост
Аколіти роблять все більше й більше успіхів і Трибунал вирішує послати черепах та воїнів по рукавицю Шреддера. Проте містики вже на крок попереду них.
5 "Beginning of the End" "Початок Кінця" 15.03.08. Рой Бардін Джо Келлі
Містики легко обдурюють аколітів, Древнього та Сплінтера, прийнявши облік Трибуналу. Після цього вони разом з воїнами відправляються до тіла Шреддера.
6 "Membership Drive" "Набір Членів" 24.03.08. Рой Бардін Крістофер Йост
Бакстер Стокман знаходить Нано й оживляє його. Проте робот тікає від вченого в місто, а далі приходить до супергероїв, які приймають його за злодія.
7 "Nightmares Recycled" "Кошмари Повертаються" - Рой Бардін Роланд Ґонзалез
Ця серія була відмінена ще на перших стадіях розробки.

За сюжетом Рафу, Доні та Кейсі доводиться об'єднатися з Ханом, щоб урятувати Ейпріл від Сміттяра. Також у серії стає відомо, що Хан та Сміттяр були сіамськими близнюками. У кінці епізоду лідер Пурпурових Драконів скидає свого брата в чан з кислотою.

8 "New World Order, Part One" "Новий Світовий Порядок, Частина Перша" 29.03.08. Рой Бардін Денні Фінжерот
Черепахи дізнаються, що істинний Шреддер воскрес й збирається вбити самозванку Караі. Герої вирішують її врятувати, адже вона грає важливу роль у боротьбі з демоном.
9 "New World Order, Part Two" "Новий Світовий Порядок, Частина Друга" 05.04.08. Рой Бардін Метью Дрдек
Навіть об'єднавши зусилля Фут і черепахи не здатні перемогти демона Шреддера. Тоді герої вирішують прикликати свої аватари - драконів.
10 "Fathers and Sons" "Батьки і Сини" 12.04.08. Рой Бардін Роланд Ґонзалез
Коли черепахи вже геть опускають руки й не вірять, що Шреддера можна здолати, Сплінтер і Древній розповідають героям, як у дитинстві ті здолали злого духа, не дивлячись на його велику силу.
11 "Past and Present" "Минуле і Теперішнє" 19.04.08. Рой Бардін Джо Келлі
Черепахи, Караі, Сплінтер і Древній відправляються на пошуки магічних каменів, що колись у місті їх поставили містики. Герої впевнені, що ці камені допоможуть здолати Шреддера.
12 "Enter the Dragons, Part One" "Вихід Драконів, Частина Перша" 26.04.08. Рой Бардін Крістофер Йост
Місто поринуло в хаос. Задля перемоги над злом черепахи об'єднуються з Силами Справедливості, Силами Захисту Землі й навіть з Пурпуровими Драконами.
13 "Enter the Dragons, Part Two" "Вихід Драконів, Частина Друга" 03.05.08. Рой Бардін Крістофер Йост
Шреддер легко перемагає армію черепах і збирається позбутися їх. Розлючені черепахи перетворюються на драконів і між ними та демоном починається остання битва.

Сезон 6: Повний Вперед[ред. | ред. код]

Номер Назва Переклад Дата виходу Режисер Сценарист
1 "Future Shellshock" "Майбутня Контузія" 29.07.06. Рой Бардін Марті Ізенберґ
2 "Obsolete" "Застарілий" 05.08.06. Рой Бардін Адам Бічмен
3 "Home Invasion" "Вторгнення в Дім" 12.08.06. Рой Бардін Річ Фогель
4 "Headlock Prime" "Хедлок Прайм" 30.09.06. Рой Бардін Стівен Мелшінґ
5 "Playtime's Over" "Час Відпочинку Закінчився" 07.10.06. Рой Бардін Джулія Левальд
6 "Bishop to Knight" "Від Бішопа до Лицаря" 14.10.06. Рой Бардін Стів Мерфі
7 "Night of Sh'Okanabo" "Ніч Ш'Оканабо" 21.10.06. Рой Бардін Майкл Раян
8 "Clash of the Turtle Titans" "Зіткнення Черепах Титанів" 28.10.06. Рой Бардін Марті Ізенберґ
9 "Fly Me to the Moon" "Неси Мене на Місяць" 04.11.06. Рой Бардін Річ Фогель
10 "Invasion of the Bodyjacker!" "Вторгнення Бодіджекера" 11.11.06. Рой Бардін Роджер Сліфер
11 "The Freaks Come Out at Night" "Виродки Виходять Вночі" 25.11.06. Рой Бардін Марті Ізенберґ
12 "Bad Blood" "Погана Кров" 02.12.06. Рой Бардін Роланд Ґонзален
13 "The Journal" "Журнал" 09.12.06. Рой Бардін Стів Мерфі
14 "The Gaminator" "Ґамінатор" 16.12.06. Рой Бардін Венделл Морріс
15 "Graduation Day: Class of 2105" "Випускний День: Клас 2105" 24.03.07. Рой Бардін Джулія Левальд
16 "Timing Is Everything" "Терміни - це Все" 31.03.07. Рой Бардін Джо Келлі
17 "Enter the Jammerhead" "Введіть Джаммерхеда" 07.04.07. Рой Бардін Джулія Левальд
18 "Milk Run" "Рутинний Шлях" 14.04.07 Рой Бардін Стівен Мелшінґ
19 "The Fall of Darius Dunn" "Падіння Даріуса Данна" 21.04.07. Рой Бардін Річ Фогель
20 "Turtle X-Tinction" "Вимирення Черепах" 28.04.07. Рой Бардін Марті Ізенберґ
21 "Race For Glory" "Гонка за Славою" 08.09.07. Рой Бардін Ларрі Гамма
22 "Head of State" "Глава Держави" 15.09.07. Рой Бардін Джон Дрдек
23 "DNA is Thicker than Water" "ДНК Густіше Води" 06.10.07. Рой Бардін Роланд Ґонзален
24 "The Cosmic Completist" "Космічний Завершитель" 13.10.07. Рой Бардін Джеймс Фельдер
25 "The Day of Awakening" "День Пробудження" 20.10.07. Рой Бардін Стів Мерфі
26 "Zixxth Sense" "Шосте Чуття" 27.10.07. Рой Бардін Річ Фогель

Сезон 7[ред. | ред. код]

Номер Назва Переклад Дата виходу Режисер Сценарист
1 "Tempus Fugit" "Час Летить" 13.09.08. Рой Бардін Ерік Базарт
2 "Karate Schooled" "Навчений Карате" 20.09.08. Рой Бардін Майкл Раян
3 "Something Wicked" "Щось Зле" 27.09.08. Рой Бардін Майкл Раян
4 "The Engagement Ring" "Обручка" 04.10.08. Рой Бардін Роберт Девід
5 "Hacking Stockman" "Злом Стокмана" 18.10.08. Рой Бардін Джо Келлі
6 "Incredible Shrinking Serling" "Неймовірне Скорочення Серлінга" 25.10.08. Рой Бардін Роберт Девід
7 "Identity Crisis" "Кризис Ідентичності" 01.11.08. Рой Бардін Майкл Раян
8 "Web Wranglers" "Скандаліст в Мережі" 08.11.08. Рой Бардін Роберт Девід
9 "SuperQuest" "Супер Квест" 15.11.08. Рой Бардін Роберт Девід
10 "Virtual Reality Check" "Перевірка Віртуальної Реальності" 22.11.08. Рой Бардін Майкл Раян
11 "City Under Siege" "Місто під Облогою" 29.11.08. Рой Бардін Стів Мелшінґ
12 "Super Power Struggle" "Супер Боротьба" 21.02.09. Рой Бардін Роберт Девід
13 "Wedding Bells and Bytes" "Весільні Дзвони і Байти" 28.02.10. Рой Бардін Метью Дрек, Роберт Девід
14 "Mayhem from Mutant Island" "Погром з Острову Мутантів" 27.03.10. Рой Бардін Метью Дрет, Джон Дрек