Цей список належить до вибраних списків української Вікіпедії

Список переможців чемпіонату Італії з футболу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

У 1898 році відбувся перший в історії офіційний чемпіонат Італії. У ньому взяли участь 4 команди, а усі матчі відбулися 8 травня на стадіоні «Velodromo Umberto I» у Турині. У фіналі «Дженоа» здолав туринський «Інтернаціонале» у додатковому часі (2:1) та став першим чемпіоном Італії в історії. У наступних розіграшах клуби грали у регіональних групах, переможці яких зустрічалися у плей-оф. Чинний чемпіон захищав титул проти переможця плей-оф. З 1904 року чемпіонат Італії отримав назву Прима-категорія

У 1907 році було організовано два чемпіонати в одному сезоні. В основному чемпіонаті виступають лише італійські гравці, а переможці отримають звання справжнього чемпіона Італії та будуть нагороджені «Кубком Буні». Другорядним турніром став федеральний чемпіонат. До нього допускалися іноземні гравці, які проживали на території Італії. Переможці отримають звання федерального чемпіона Італії та «Кубок Спенслі».

Таке рішення було вмотивовано бажання FIF стимулювати слабші команди які складалися лише з італійських команд, але не могли конкурувати з клубами які мали сильних іноземних гравців. «Дженоа», «Торіно» та «Мілан» вийшли з цих чемпіонатів, протестуючи проти рішення FIF. Переможцем федерального чемпіонату став «Ювентус», а італійського чемпіонату «Про Верчеллі». Згодом FIGC ухвалив рішення не визнавати чемпіонства «Ювентуса» через бойкот інших сильних клубів.

Наступний сезон також пройшов у такому форматі. Переможець федерального чемпіонату отримував «Кубок Оберті» замість «Кубку Спенслі». Більшість сильних клубів змінили стратегію боротьби проти FIF. Вони ухвалили рішення брати участь лише у федеральному чемпіонаті, утримавшись від італійської національної першості. Мотивація клубів була в тому, щоб применшити значення національного турніру. За підсумками сезону федеральним чемпіоном став «Про Верчеллі», а національним «Ювентус». Стратегія клубів змусила FIGC відмовитися від проведення двох чемпіонатів, визнавши «Про Верчеллі» справжнім чемпіоном сезону.

Сезон 1909–10 пройшов у форматі ліги у якій брали участь 9 клубів. Кожна команда проводила два матчі проти суперників (1 вдома та 1 в гостях). За підсумками сезону, команда, яка набирала найбільше очок отримувала звання федерального чемпіона та статус справжнього чемпіона Італії. Команда, яка складається лише з італійських гравців та покаже найкращий результат серед таких команд, отримає звання національного чемпіона. Національним чемпіоном став «Про Верчеллі», а федеральний (основний) титул розіграли «Про Верчеллі» та «Інтернаціонале» в очній зустрічі за чемпіонство. «Інтернаціонале» розгромив суперників (10:3) та став повноцінним чемпіоном, а національний титул «Про Верчеллі» залишився неофіційним.

У сезоні 1910–11 також відбулися зміни у форматі. Після допуску регіонів Венето та Емілії було сформовано дві групи за регіональним принципом (П'ємонт-Ломбардія-Лургія та Венето-Емілія-Романья). Переможці груп виходили у фінал, де визначався чемпіон. Через два роки відбувся поділ чемпіонату на ліги Північної та Південної Італії. У кожній лізі був поділ за географічним принципом. Регіональні переможці змагалися між собою за вихід у національний фінал, у якому грали найкраща команда «півночі» та «півдня».

У 1915 році команди не встигли дограти чемпіонат через початок Першої світової війни. У 1919 році, після закінчення бойових дій, FIGC ухвалила рішення визнати «Дженоа», який на момент зупинення турніру лідирував у своїй лізі, чемпіоном цього сезону. У 1916 році «Мілан» виграв Федеральний кубок, який був заміною чемпіонату Італії. Цей турнір був обмежений лише північними командами, за винятком« Про Верчеллі», та не визнається FIGC офіційним чемпіонством.

У 1921 році відбулися конфлікт між провідними італійськими клубами («Про Верчеллі», «Болонья», «Ювентус») та FIGC. Клуби просили скоротити кількість клубів у вищій італійській лізі, відповідно до плану розробленого головним тренером збірної Італії Вітторіо Поццо. FIGC відхилила пропозицію клубів. У відповідь на це була організована CCI, яка створила свій чемпіонат — Пріма дивізіон. Він пройшов одночасно з чемпіонатом організованим FIGCПрима-категорією. Таким чином в Італії по завершенні сезону було два чемпіони: «Новезе» (FIGC) та «Про Верчеллі» (CCI). Перед початком наступного сезону FIGC погодилася скоротити кількість команд у Північній лізі до 36 клубів («Компроміс Коломбо»), а CCI була розформована. У 1923 році кількість клубів у Північній лізі скоротилася до 24.

У 1926 році з метою реформи італійського чемпіонату була ухвалена Хартія В'яреджо. Клуби, які виступали у лігах Північної та Південної Італії, були об'єднані для виступів в Національному дивізіоні. Ліцензію для виступів у новому турнірі отримали 17 клубів «півночі» та 3 клуби «півдня». Серед положень ухваленої Хартії також була заборона виступів іноземних гравців у новому чемпіонаті. 20 клубів, які виступали в Національному дивізіоні були поділені на групи A та B, по 10 команд у кожній. 3 найкращі команди кожної групи виходили у фінальний раунд, де визначався чемпіон. Дебютний розіграш турніру завершився скандалом. «Торіно» здобув чемпіонство, але після розслідування FIGC вони були позбавлені титула. Було встановлено, що офіційний представник «Торіно», у матчі проти «Ювентуса» який відбувся 5 червня 1927 року, підкупив захисника суперників Луїджі Аллеманді.

У 1929 році Національний Дивізіон розділився на два дивізіони (по 16 команд у кожному), утворивши Серію А (вищий футбольний дивізіон) та Серію Б (нижчий футбольний дивізіон). Сезон 1929–30 був першим офіційним розіграшем нового формату змагань, а чемпіоном став «Інтернаціонале», який виступав під назвою «Амброзіана-Інтер». У наступних сезонах «Ювентус» встановив історичну рекордну серію, здобувши п'ять чемпіонств поспіль.

У 1940-х роках «Торіно», який увійшов у історію італійського футболу під назвою Великий «Торіно», повторив цей рекорд. Гравці та тренерський штаб цієї легендарної команди загинули у авіакатастрофі на Суперзі за чотири тури до кінця останнього чемпіонського сезону.

У середині 60-х років «Інтернаціонале» Еленіо Еррери виграв три чемпіонські титули та двічі поспіль виграв Кубок європейських чемпіонів та Міжконтинентальний кубок.

У 1980 році відбувся корупційний скандал «Тотонеро» у якому було замішані сім футбольних клубів. У результаті розслідування «Мілан» та «Лаціо» були переведені у серію Б. У 1986 сталося ще одне «Тотонеро», у якому були замішані дев'ять клубів з трьох футбольних дивізіонів. Єдиною командою Серії А у цій справі була «Удінезе».

На початку 90-х років «Мілан» під керівництвом Фабіо Капелло виграв чотири чемпіонські титули за п'ять років. Також ця команда три роки поспіль грала у фіналі Ліги чемпіонів, вигравши титул у 1994 році.

У травні 2006 року футбольну Італію сколихнув корупційний скандал, який увійшов у історію під назвою «Кальчополі». «Ювентус», «Мілан», «Фіорентина», «Лаціо» та «Реджина» були замішані у купівлі ігор, змові зі суддями та футбольними чиновниками. У результаті розслідування «Ювентус» був позбавлений чемпіонських титулів 2005 та 2006 років та переведений у Серію Б. Інші клуби отримали штрафні санкції у вигляді позбавлення очків, декілька домашніх матчів без глядачів та виключення з Ліги чемпіонів.

У кінці 2000-х «Інтернаціонале» став третьою командою в історії Серії А, яка виграла п'ять чемпіонств поспіль. У сезоні 2009–10 «Інтернаціонале» під керівництвом Жозе Моурінью не лише став чемпіоном Італії, а також виграв кубок Італії та Лігу чемпіонів, ставши першою італійською командою в історії яка оформила требл.

Наступне десятиліття пройшло під домінуванням «Ювентуса». Туринський клуб виграв дев'ять чемпіонських титулів поспіль, встановивши новий рекорд. За цей період вони також виграли чотири кубки Італії, чотири суперкубки Італії та двічі грали у фіналі Ліги чемпіонів.

Скорочення[ред. | ред. код]

М кількість зіграних матчів В кількість виграних матчів П кількість програних матчів Н кількість нічийних матчів
О кількість очок в чемпіонаті З кількість забитих голів Пр кількість пропущених голів Р різниця забитих та пропущених голів

Примітка: До списку внесені гравці, які виходили на поле бодай в одному матчі переможного турніру.

Чемпіонат Італії (1898—1903)[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1898

«Дженоа»

1 воротаріВільям Бейрд[it]; захисникиЕрнесто Де Галлеані[it], Фаусто Гільйотті[it], Едоардо Пастер[it], Джеймс Спенслі; півзахисникиСільвіо П'єро Бертолло[it], Валліс Гільйон[it], Джон Кортьє Ле Пеллі[it]; нападникиДжованні Боччардо[it], Генрі Дапплс[it], Норман Віктор Лівер[it] Джеймс Спенслі[1] 2 2 0 0 4 4 1 +3
1899 2 воротаріФаусто Гільйотті[it]; захисникиЕрнесто Де Галлеані[it], Говард Пассадоро[it], Едоардо Пастер[it], Джеймс Спенслі; півзахисникиАрклесс[it]; нападникиДжозеф Вільям Агар[it], Генрі Дапплс[it], Етьєн Детендр[it], Норман Віктор Лівер[it], Енріко Пастер[it] 1 1 0 0 2 3 1 +2
1900 3 воротарі — ?, Арістід Пароді[it], Джеймс Спенслі; захисникиЕрнесто Де Галлеані[it], Фаусто Гільйотті[it], Говард Пассадоро[it], Едоардо Пастер[it], Паоло Россі[it]; півзахисникиГенманн[it]; нападникиДжозеф Вільям Агар[it], Джованні Боччардо[it], Генрі Дапплс[it], Джордж Фокус[it] 2 2 0 0 4 10 1 +9
1901

«Мілан»

1 воротаріХуд[it]; захисникиКатулло Гадда[it], Ганс Гейнріх Шутер[it], Луїс Вагнер[it]; півзахисникиДаніеле Анджелоні[it], Герберт Кілпін, Курт Ліес[it]; нападникиДевід Аллісон[it], Геррейро Коломбо[it], Самуель Річард Девіс[it], Едвард Доббі[it], Етторе Негретті[it], Ллевіллін Невілл[it] Герберт Кілпін[1] 2 2 0 0 4 6 2 +4
1902

«Дженоа»

4 воротаріДжеймс Спенслі; захисникиАльфред Картьєр[it], Альберто Деламар[it], Фаусто Гільйотті[it], Говард Пассадоро[it], Едоардо Пастер[it], Паоло Россі[it], Карл Шенфт[it]; півзахисникиАттіло Сальваде[it], Оскар Шеллер[it]; нападникиДжозеф Вільям Агар[it], Генрі Дапплс[it], Енріко Пастер[it], Джеймс Спенслі[1] 4 4 0 0 8 11 4 +7
1903 5 воротаріДжеймс Спенслі; захисникиЕтьєнн Буньйон[it], Паоло Россі[it], Говард Пассадоро[it], Едоардо Пастер[it], Карл Шенфт[it]; півзахисникиДжованні Фоффані[it]; нападникиДжозеф Вільям Агар[it], Енріко Пастер[it], Генрі Дапплс[it], Монтальді[it] 1 1 0 0 2 3 0 +3

Прима-категорія (1904—1922)[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1904

«Дженоа»

6 воротаріДжеймс Спенслі; захисникиЕтьєнн Буньйон[it], Едуардо Пастер[it], Паоло Россі[it], Карл Шенфт[it]; півзахисникиВієрі Арнальдо Гоецлоф[it], Аттіло Сальваде[it], Оскар Шеллер[it]; нападникиДжозеф Вільям Агар[it], Енріко Пастер[it], Сільвіо Пеллерані[it] Карл Шенфт[it][1] 1 1 0 0 2 1 0 +1
1905

«Ювентус»

1 воротаріДоменіко Дуранте[it]; захисникиОресте Мацція[it]; півзахисникиДжоакіно Армано[it], Джек Дімент[it], Джованні Гоцціоне[it], Пол Арнольд Вальті[it]; нападникиАльберто Барберіс[it], Доменіко Донна[it], Луїджі Форлано[it], Уго Меріо[it], Джеймс Сквейр[it], Корло Вітторіо Варетті[it] [1] 6 4 2 0 10 13 3 +10
1906

«Мілан»

2 воротаріФрансуа Менно Кноте[it], Аттіліо Трере; захисникиГерберт Кілпін, Андреа Мескія[it], Гуїдо Мода[it]; півзахисникиАльфред Боссхард[it], Оскар Йозеф Гігер[it], Джузеппе Ріцці; нападникиАттіліо Коломбо[it], Геррейро Коломбо[it], Умберто Малвано[it], Гуїдо Педроні[it], Антоніо Сала[it], Алессандро Трере[it], Ернст Відмер[it] Герберт Кілпін[1] 8 5 2 1 12 14 8 +6
1907 3 воротаріДжераломо Радіче[it]; захисникиАндреа Мескія[it], Гуїдо Мода[it]; півзахисникиАльфред Боссхард[it], Джан Гуїдо П'яцца[it], Аттіліо Трере; нападникиАттіліо Коломбо[it], Ганс Вальтер Імгофф[it], Герберт Кілпін, Йоганн Фердінанд Медлер[it], Камілло Парізіні[it], Алессандро Трере[it], Ернст Відмер[it] Даніеле Анджелоні[it][1] 6 4 2 1 10 17 3 +14
1908

«Про Верчеллі»

1 воротаріДжованні Інноченті, Джованні Сассі[it]; захисникиАнджело Бінаскі, Еуженіо Салванескі, Джузеппе Серветто[it]; півзахисникиГвідо Ара, П'єтро Леоне, Джузеппе Мілано; нападникиМарчелло Бертінетті[it], Вінченцо Фрезія, Феліче Мілано, Карло Рампіні, Аннібаль Вісконті[it] Марчелло Бертінетті[it][1] 6 3 3 0 9 8 4 +4
1909 2 воротаріДжованні Інноченті; захисникиАнджело Бінаскі, Джузеппе Серветто[it]; півзахисникиГвідо Ара, П'єтро Леоне, Джузеппе Мілано; нападникиКарло Корна, Вінченцо Фрезія, Феліче Мілано, Карло Рампіні, Аннібаль Вісконті[it] Джузеппе Мілано[1] 6 4 2 0 10 11 6 +5
1909–1910

«Інтернаціонале»

1 воротаріП'єро Кампеллі, Анджело Де Магістріс[it], Гейні Мюллер[it]; захисникиОскар Енглер[it], Маріо Моретті[it], Карло Стрейт[it], Альфредо Цоллер[it], Роберто Фронте[it], Ганс Дженні[it]; півзахисникиВірджиліо Фоссаті, Ернест Патерлі[it], Ернесто Креспі[it], Карло Пайєр[it], Джованні Капра[it], Джан Марія Кадоні[it], Карло Коччі[it], Фуртер, Стаблер; нападникиЕрманно Аебі, Бернард Шулер[it] Вірджиліо Фоссаті[1] 17 13 1 3 27 65 29 +36
1910–1911

«Про Верчеллі»

3 воротаріДжованні Інноченті; захисникиФеліче Баріле[it], Анджело Бінаскі, Лука Базолла, Модесто Валлє; півзахисникиГвідо Ара, П'єтро Леоне, Джузеппе Мілано; нападникиКарло Корна, П'єтро Ферраро[it], Карло Рампіні Джузеппе Мілано[1] 18 14 3 1 31 49 9 +40
1911–1912 4 воротаріДжованні Інноченті, Джованні Сассі[it]; захисникиФеліче Баріле[it], Анджело Бінаскі, Лука Базолла, Модесто Валлє; півзахисникиГвідо Ара, Феліче Берардо, П'єтро Леоне, Джузеппе Мілано; нападникиКарло Корна, П'єтро Ферраро[it], Карло Рампіні 20 17 2 1 36 63 12 +51
1912–1913 5 воротаріЕтторе Берра[it], Джованні Інноченті; захисникиАнджело Бінаскі, Лука Базолла, Еуженіо Салванескі, Модесто Валлє; півзахисникиФеліче Берардо, Гвідо Ара, П'єтро Леоне, Джузеппе Мілано; нападникиАлессандро Аймоне-Марсан[it], Карло Корна, П'єтро Ферраро[it], Вінченцо Фрезія, Феліче Мілано, Алессандро Рампіні, Карло Рампіні, Енріко Таччіні, Вітторіо Зорцолі[it] 21 18 3 0 39 66 3 +63
1913–1914

«Казале»

1 воротаріКандідо Де Джованні[it], Аттіліо Галліна[it]; захисникиАльберто Бусанкано[it], Аттіліо Мадджіані[it], Маріо Скрівано[it]; півзахисникиЛуїджі Барбезіно, Луїджі Кавасонца[it], Алессандро Джена[it], Джузеппе Пароді, Оресте Роза[it]; нападникиДжованні Бертінотті[it], Секондо Каір[it], П'єтро Альфредо Ферраріс[it], Ферріно[it], Джованні Галліна, Анджело Маттеа, П'єтро Раветті[it], Секондо Сівіардо[it], Амедео Варезе [1] 30 25 1 4 51 89 18 +71
1914–1915[2]

«Дженоа»

7 воротаріАдольфо Гнекко[it], Паскуале Ліззоне[it], Джакомо Ролла[it]; захисникиКлаудіо Казанова, Ренцо Де Веккі, Карло Феррарі[it], Руджеро Майнері; півзахисникиМаріо Барабіно[it], Луїджі Бенвенуто[it], Тіто Даванзеллі[it], Конрад Геррманн[it], Етторе Леале, Алессандро Маньї[it], П'єтро Пелла[it], Енріко Сарді, Доменіко Седіно[it], Джованні Траверсо[it]; нападникиФеліче Берардо, Аугусто Бергаміно, Луїджі Маньяно[it], Едоардо Маріані, Арістодемо Сантамарія, Персі Валсінгам[it] Вільям Гарбатт[1] 21 17 1 3 35 99 21 +78
з 1915 по 1919 рік чемпіонат Італії не проводився через Першу світову війну
1919–1920

«Інтернаціонале»

2 воротаріП'єро Кампеллі, Сільвіо Даль Корзо[it], Данте Сільвестрі[it]; захисникиАллесандро Бельтраме[it], Чезаре Чевеніні[it], Маріо Чевеніні[it], Анджело Фаббрі[it], Джузеппе Фоссаті[it], Густаво Франческоні[it], Алессандро Мілезі[it], Гвідо Оліварес[it], Оресте Віджано[it]; півзахисникиЕміліо Аграді[it], Альдо Чевеніні, Паоло Шейдлер[it]; нападникиЕрманно Аебі, Джузеппе Асті, Франко Бонтадіні, Луїджі Чевеніні, Леопольдо Конті Франческо Мауро[it], Ніно Резеготті[it][3] 23 17 5 1 38 84 28 +56
1920–1921

«Про Верчеллі»

6 воротаріДжузеппе Барберіс[it], Маріо Курті[it]; захисникиАнджело Бінаскі, П'єро Боссола[it], Луїджі Червіні, Вірджиніо Розетта; півзахисникиГвідо Ара, Уго Черія[it], Андреа Де Б'янкі, Джузеппе Пароді, Антоніо Періно[it]; нападникиМаріо Ардіссоне, Франческо Борелло, Карло Корна, Артуро Гай, Маріо Мауліні, Альдо Мілано[it], Реміджіо Мілано[it], Алессандро Рампіні, Луїджі Рампіні, Піо Рампіні, Джузеппе Туріна Гвідо Ара[3] 19 14 1 4 29 45 16 +29
1921–1922 (FIGC)

«Новезе»

1 воротаріЕміліано Савіно[it], Сільвіо Стрітцель[it]; захисникиЕміліона Бонато[it], Маріо Чевеніні[it], Джетано Гріппі[it], Рінальдо Оліваццо[it], Луїджі Верчеллі; півзахисникиДоменіко Аліче[it], Луїджі Чевеніні, Агостіно Фоссаті[it], Етторе Нері[it], Маріо Пароді, Маріо Тоселлі[it]; нападникиДжузеппе Асті, Леоніда Бертуччі[it], Альдо Чевеніні, Карло Чевеніні[it], Карлетто Джамбаротта[it], Арістодемо Сантамарія, Стефано Сантамарія[it] Арістодемо Сантамарія[3] 15 10 5 0 25 32 6 +26

Прима-дивізіон (1922—1926)[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1921–1922 (C.C.I.)

«Про Верчеллі»

7 воротаріМаріо Курті[it]; захисникиВірджиніо Розетта, П'єро Боссола[it]; півзахисникиДжузеппе Пароді, Антоніо Періно[it], Уго Черія[it], Реміджіо Мілано[it], Артуро Гай, Рівера; нападникиМаріо Ардіссоне, Франческо Борелло, Густаво Гай[it], Алессандро Рампіні, Піо Рампіні, Ліваріно, Гамберо, Леоне Гвідо Ара[3] 26 20 3 3 41 71 17 +54
1922–1923

«Дженоа»

8 воротаріДжованні Де Пра, Фердінандо Поматі[it]; захисникиОттавіо Барб'єрі, Дельфо Белліні, Маріо Костелла[it], Маріо Делла Гріса[it], Ренцо Де Веккі, Даніеле Моруцці[it]; півзахисникиГвідо Айкард[it], Луїджі Бурландо, Етторе Леале, Енріко Сарді, Джованні Траверсо[it]; нападникиАугусто Бергаміно, Едоардо Катто, Едоардо Маріані, Етторе Нері[it], Арістодемо Сантамарія Вільям Гарбатт[3] 28 22 6 0 50 75 21 +54
1923–1924 9 воротаріДжованні Де Пра, Фердінандо Серіоло[it]; захисникиОттавіо Барб'єрі, Дельфо Белліні, Маріо Костелла[it], Ренцо Де Веккі, Даніеле Моруцці[it]; півзахисникиГвідо Айкард[it], Луїджі Бурландо, Етторе Леале, Енріко Сарді; нападникиАугусто Бергаміно, Едоардо Катто, Луїджі Кузано[it], Едоардо Маріані, Етторе Нері[it], Арістодемо Сантамарія 26 16 7 3 39 56 16 +40
1924–1925

«Болонья»

1 воротаріМаріо Джанні, Луїджі Джелаті[it]; захисникиДжованні Боргато, Феліче Гаспері, Гастоне Бальді, Джузеппе Мартеллі; півзахисникиДжузеппе Делла Валле, Бернардо Перін, П'єтро Дженовезі, Джино Спадоні[it], Джузеппе Рубіні[it], Альберто Джордані, Пауло Інноченті; нападникиЛуїджі Модоні[it], Джузеппе Муцціолі, Альберто Поцці, Анджело Ск'явіо Германн Фельснер[4] 31 19 6 6 44 67 28 +39
1925–1926

«Ювентус»

2 воротаріДжанп'єро Комбі, Еціо Склаві; захисникиЛуїджі Аллеманді, Маріо Ферреро, Гвідо Джанфардоні[it], Уго Разетто[it], Вірджиніо Розетта; півзахисникиДжованні Барале, Оресте Барале, Карло Бігатто, Джузеппе Граббі, Маріо Менегетті, Маріо Паньяті[it], Йозеф Віола; нападникиТоммазо Каудера[it], Камілло Фенілі[it], Коррадо Гарільйо[it], Ференц Хірзер, Федеріко Мунераті, П'єро Пасторе, Джузеппе Торріані, Антоніо Вояк Єне Карой[5], Йозеф Віола[6][7] 27 20 5 2 45 84 18 +66

Національний дивізіон (1928—1929)[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
У сезоні 1926—1927 переміг «Торіно», але через звинувачення у підкупі суперників, був позбавлений чемпіонського титулу на початку наступного сезону
1927–1928 «Торіно» 1 воротаріМанліо Бачігалупо, Вінченцо Бозіа[it]; захисникиЧезаре Мартін, Джованні Вінченці; півзахисникиПаоло Амадезі[it], Адольфо Балонч'єрі, Енріко Коломбарі, Антоніо Янні, Даріо Мартін, Джузеппе Россетті, Джино Россетті, Маріо Спероне; нападникиІтало Бревіл'єрі[it], Серафіно Каррера[it], Франческо Францоні[it], Хуліо Лібонатті, Фелічано Монті, Нелло Стікко[it], Лучіано Веццані[it] Тоні Карньєллі[8] 34 22 5 7 49 111 37 +74
1928–1929

«Болонья»

2 воротаріМаріо Джанні, Паріде Педреті[it]; захисникиГастоне Бальді, Феліче Гаспері, П'єтро Дженовезі, Ромільдо Меркателлі[it], Еральдо Мондзельйо, Альфредо Пітто; півзахисникиАнтоніо Бузіні, Федеріко Бузіні, Джузеппе Делла Валле, Ніно Лоллі[it], Альберто Поцці; нападникиНіно Коджоллі[it], Джузеппе Мартеллі, Джузеппе Муцціолі, Бернардо Перін, Анджело Ск'явіо Германн Фельснер[9] 33 24 5 4 53 88 34 +54

Серія А (1929—т. ч.)[ред. | ред. код]

1930—1940[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1929–1930 «Амброзіана-Інтер» 3 воротаріВалентіно Дегані, Боніфаціо Смерці[it]; захисникиЛуїджі Аллеманді, Джованні Больцоні[it], Вінченцо Коппо[it], Стефано Галліо[it], Джованні Гаспаріні[it], Гвідо Джанфардоні[it], Сільвіо П'єтробоні; півзахисникиАнтоніо Бласевич[it], Армандо Кастеллацці, Луіджі Кіміньягі[it], Енріко Ріволта, Луіджі Ріцці[it], П'єтро Серантоні, Джузеппе Віані; нападникиДжуліо Балестріні[it], Леопольдо Конті, Джузеппе Меацца, Луїджі Педрацціні[it], П'єтро Поверо[it], Умберто Візентін[it] Арпад Вейс[10] 34 22 6 6 50 85 38 +47
1930–1931 «Ювентус» 3 воротаріАльфредо Бодойра, Джанп'єро Комбі, Умберто Джібаудо[it]; захисникиУмберто Калігаріс, Маріо Ферреро, Вірджиніо Розетта, Джованні Варльєн; півзахисникиОресте Барале, Карло Бігатто, Еуженіо Кастельюччі[it], Карло Кротті, Ліно Моска, Франческо Рієр, Маріо Варльєн, Альдо Воллонйо[it]; нападникиРенато Чезаріні, Джованні Феррарі, Федеріко Мунераті, Раймундо Орсі, Джильберто Польяно[it], Джованні Веккіна, Олів'єро Вояк[it] Карло Каркано[11][12][13][14] 34 25 5 4 55 79 37 +42
1931–1932 4 воротаріДжанп'єро Комбі; захисникиУмберто Калігаріс, Маріо Ферреро, Луїс Монті, Вірджиніо Розетта; півзахисникиЛуїджі Бертоліні, Джованні Феррарі, Джованні Варльєн, Маріо Варльєн; нападникиРенато Чезаріні, Хуан Мальйо, Федеріко Мунераті, Раймундо Орсі, Енцо Роза[it], Джованні Веккіна 34 24 6 4 54 89 38 +51
1932–1933 5 воротаріДжанп'єро Комбі; захисникиУмберто Калігаріс, Маріо Ферреро, Вірджиніо Розетта, Дуїліо Сантагостіно, Джованні Варльєн; півзахисникиЛуїджі Бертоліні, Маріо Джента, Луїс Монті, Маріо Варльєн; нападникиФеліче Борель, Ренато Чезаріні, Джованні Феррарі, Франческо Імберті[it], Федеріко Мунераті, Раймундо Орсі, Педро Сернаджотто, Джованні Веккіна 34 25 4 5 54 83 23 +60
1933–1934 6 воротаріДжанп'єро Комбі, Чезаре Валінассо; захисникиУмберто Калігаріс, Маріо Ферреро, Вірджиніо Розетта, Джованні Варльєн; півзахисникиЛуїджі Бертоліні, Теобальдо Депетріні, Луїс Монті, Маріо Варльєн; нападникиФеліче Борель, Ренато Чезаріні, Джованні Феррарі, Марчелло Михалич, Раймундо Орсі, Педро Сернаджотто 34 23 7 4 53 88 31 +57
1934–1935 7 воротаріЧезаре Валінассо; захисникиУмберто Калігаріс, Альфредо Фоні, Вірджиніо Розетта, Джованні Варльєн; півзахисникиЛуїджі Бертоліні, Теобальдо Депетріні, Луїс Монті, Лучано Рамелла[it], П'єтро Серантоні, Маріо Варльєн; нападникиФеліче Борель, Ліно Касон[it], Ренато Чезаріні, Армандо Дієна, Джованні Феррарі, Гульєльмо Габетто, Раймундо Орсі[15], Альберто Тіберті[it] Карло Каркано[16], Карло Бігатто[17] 30 18 8 4 44 45 22 +23
1935–1936 «Болонья» 3 воротаріМаріо Джанні; захисникиДжордано Корсі, Діно Фйоріні, Феліче Гаспері, Маріо Монтесанто; півзахисникиМікеле Андреоло, Альдо Донаті, Франсиско Федулло, Рафаель Сансоне; нападникиДжерардо Оттані, Бруно Маїні, Карло Регуццоні, Анджело Ск'явіо, Альчіде Іван Віолі[it] Арпад Вейс[18][19] 30 15 10 5 40 39 21 +18
1936–1937 4 воротаріКарло Черезолі, П'єтро Феррарі; захисникиДжордано Корсі, Діно Фйоріні, Феліче Гаспері, Маріо Монтесанто, Маріо Паготто; півзахисникиМікеле Андреоло, Амедео Б'яваті, Альдо Донаті, Франсиско Федулло, Рафаель Сансоне; нападникиДжованні Бузоні, Лодовіко Де Філіппіс, Бруно Маїні, Карло Регуццоні, Анджело Ск'явіо 30 15 12 3 42 45 26 +19
1937–1938 «Амброзіана-Інтер» 4 воротаріДжузеппе Перукетті; захисникиДжузеппе Беллеріо[it], Кармело Буонокоре[it], Еміліо Гатторонк'єрі[it], Уго Локателлі, Костантіно Сала[it], Дуіліо Сетті[it]; півзахисникиАльдо Кампателлі, Джованні Феррарі, П'єро Коллі[it], Нікола Феррара[it], Еціо Менегелло[it], Ренато Ольмі; нападникиП'єро Антона[it], Антоніо Бізігато[it], Антоніо Феррара[it], П'єтро Ферраріс, Аннібале Фроссі, Джузеппе Меацца Армандо Кастеллацці[20] 30 16 9 5 41 57 28 +29
1938–1939 «Болонья» 5 воротаріКарло Черезолі, П'єтро Феррарі; захисникиДіно Фйоріні, Маріо Монтесанто, Маріо Паготто, Секондо Річчі, Альдо Туньйолі[it]; півзахисникиМікеле Андреоло, Джордано Корсі, Франсиско Федулло, Ауреліу Маркезе[it], Рафаель Сансоне; нападникиП'єро Андреолі, Амедео Б'яваті, Бруно Маїні, Етторе Пурічеллі, Карло Регуццоні, Альчіде Іван Віолі[it] Арпад Вейс[21], Германн Фельснер[22] 30 16 10 4 42 53 31 +22
1939–1940 «Амброзіана-Інтер» 5 воротаріАнджело Каймо[it], Джузеппе Перукетті; захисникиДжузеппе Беллеріо[it], Чельсо Баттайя[it], Кармело Буонокоре[it], Уго Локателлі, Бернардо Полі[it], Дуіліо Сетті[it]; півзахисникиАльдо Кампателлі, Енріко Кандіані[it], Антоніо Караччоло[it], Аттіліо Демарія, Джованні Феррарі, Еціо Менегелло[it], Ренато Ольмі, Віктор Поццо[it]; нападникиДжорджо Барсанті[it], П'єтро Ферраріс, Аннібале Фроссі, Умберто Ґуарньєрі[it], П'єтро Ребуцці[it], Вітторіо Ровеллі[it] Тоні Карньєллі[23] 30 20 4 6 44 56 23 +33

1941—1950[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1940–1941 «Болонья» 6 воротаріП'єтро Феррарі, Глауко Ванц; захисникиАртуро Боніфорті[it], Джордано Корсі, Діно Фйоріні, Ауреліу Маркезе[it], Маріо Монтесанто, Маріо Паготто, Секондо Річчі; півзахисникиМікеле Андреоло, Нарціссо Бенетті[it], Амедео Б'яваті, Джованні Феррарі, Рафаель Сансоне; нападникиП'єро Андреолі, Толміно Касадіо[it], Бруно Маїні, Етторе Пурічеллі, Карло Регуццоні, Маріо Сдрауліг[it] Германн Фельснер[24] 30 16 7 7 39 60 37 +23
1941–1942 «Рома» 1 воротаріГвідо Мазетті, Фоско Різорті[it]; захисникиМаріо Ачербі[it], Серджіо Андреолі, Луїджі Брунелла, Луїджі Нобіле; півзахисникиДжузеппе Бономі[it], Ренато Каппелліні, Арістіде Косціа[it], Маріо де Грассі[it], Луїджі ді Паскуале[it], Альдо Донаті, Паоло Якобіні[it], Наїм Кріезіу, Едмондо Морнезе[it]; нападникиАмедео Амадеї, Чезаре Бенедетті[it], Ермес Борзетті[it], Мігель Анхель Панто[it] Альфред Шаффер[25] 30 16 10 4 42 55 21 +34
1942–1943 «Торіно» 2 воротаріАльфредо Бодойра, Філіппо Каваллі[it]; захисникиЛуїджі Кассано[it], Освальдо Ферріні, Сержіу П'ячентіні[it]; півзахисникиФіораванте Бальді, Джачінто Еллена[it], Чезаре Галлеа, Джузеппе Грецар, Еціо Лоїк; нападникиП'єтро Ферраріс, Гульєльмо Габетто, Валентіно Маццола, Ромео Менті, Франко Оссола Андраш Куттік[26], Антоніо Янні[27] 30 20 4 6 44 68 31 +37
У 1944 році відбувся неофіційний чемпіонат Італії. У 2002 році перемогу присвоїли «Спеції»
Сезон 1944–1945 скасовано через другу світову війну
1945–1946 «Торіно» 3 воротаріВалеріо Бачігалупо; захисникиАльдо Балларін, Вірджиліо Марозо, Сержіу П'ячентіні[it], Маріо Рігамонті; півзахисникиЕусебіо Кастільяно, Джузеппе Грецар, Еціо Лоїк, Альфонсо Сантаджуліана[it]; нападникиП'єтро Ферраріс, Гульєльмо Габетто, Оресте Гваральдо[it], Валентіно Маццола, Франко Оссола, Адріано Дзекка[it] Луїджі Ферреро[28] 40 30 4 6 64 108 32 +76
1946–1947 4 воротаріВалеріо Бачігалупо, Данте Піані[it]; захисникиАльдо Балларін, Вірджиліо Марозо, Маріо Рігамонті, Франческо Розетта; півзахисникиЕусебіо Кастільяно, Джузеппе Грецар, Еціо Лоїк, Даніло Мартеллі; нападникиП'єтро Ферраріс, Гульєльмо Габетто, Валентіно Маццола, Ромео Менті, Франко Оссола, Гвідо Тегі[it] 38 28 7 3 63 104 35 +69
1947–1948 5 воротаріВалеріо Бачігалупо; захисникиАльдо Балларін, Вірджиліо Марозо, Маріо Рігамонті, Сауро Тома[it]; півзахисникиЕусебіо Кастільяно, Джузеппе Грецар, Еціо Лоїк, Даніло Мартеллі; нападникиЙозеф Фабіан[it], П'єтро Ферраріс, Гульєльмо Габетто, Валентіно Маццола, Ромео Менті, Франко Оссола Маріо Спероне[29] 40 29 17 4 65 125 33 +92
1948–1949 6 воротаріВалеріо Бачігалупо †, Ренато Гандольфі[it]; захисникиАльдо Балларін †, Вірджиліо Марозо †, П'єро Оперто †, Маріо Рігамонті †, Сауро Тома[it]; півзахисникиП'єтро Біліньйо, Еусебіо Кастільяно †, Рубенс Фадіні †, Луїджі Джуліано, Джузеппе Грецар †, Еціо Лоїк †, Даніло Мартеллі †, Юліус Шуберт †; нападникиАльфіо Бальбіано[it], Еміле Бонджорні †, Гульєльмо Габетто †, Роже Грава †, Валентіно Маццола †, Ромео Менті †, Франко Оссола †; гравці, які дограли чемпіонат після авіакатастрофи на СуперзіГвідо Вандоне[it], П'єтро Берсія[it], Сержіо Луссу[it], Сержіо Марі, Умберто Мотто[it], Оскар Феррарі[it], Антоніо Джаммарінаро, Ландо Маккі[it], Маріо Аудісіо, Андреа Фраконе, Джузеппе Маркетто[it] Леслі Лівслі[30] 38 25 10 3 60 78 34 +44
1949–1950 «Ювентус» 8 воротаріФіліппо Каваллі[it], Джованні Віола; захисникиАльберто Бертуччеллі, Серджо Маненте, П'єтро Рава; півзахисникиРомоло Біццотто, Джакомо Марі, Рінальдо Мартіно, Карло Парола, Альберто Піччініні; нападникиДжамп'єро Боніперті, Йон Гансен, Амос Маріані, Ермес Муччінеллі, Карл Оге Прест, Ерманно Скарамуцці[it], Паскуале Віволо Джесс Карвер[31] 38 28 6 4 62 100 43 +57

1951—1960[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1950–1951 «Мілан» 4 воротаріЛоренцо Буффон, Джованні Росетті[it]; захисникиКарло Беллоні[it], Андреа Бономі, Маріо Фолья[it], Артуро Сільвестрі; півзахисникиКарло Анновацці, Луціано Карньєр, Бенігно де Гранді[it], Нільс Лідгольм, Омеро Тоньйон; нападникиРенцо Буріні, Гуннар Грен, Гуннар Нордаль, Маріо Реносто[it], Ауреліу Сантагостіно[it], Албано Вікаріотто[it] Лайош Цейзлер[32] 38 26 8 4 60 107 39 +68
1951–1952 «Ювентус» 9 воротаріФіліппо Каваллі[it], Джованні Віола; захисникиАльберто Бертуччеллі, Енріко Боніфорті[it], Джузеппе Корраді, Серджо Маненте; півзахисникиРомоло Біццотто, Ріно Ферраріо, Джакомо Марі, Карло Парола, Альберто Піччініні; нападникиДжамп'єро Боніперті, Еміліо Капріле, Йон Гансен, Карл Оге Гансен[it], Ермес Муччінеллі, Карл Оге Прест, Ерманно Скарамуцці[it], Паскуале Віволо Луїджі Бертоліні, Вірджиніо Розетта[33], Дьєрдь Шароші[34] 38 26 8 4 60 98 34 +64
1952–1953 «Інтернаціонале» 6 воротаріДжорджо Гецці; захисникиІвано Блазон, Джованні Джакомацці, Аттіліо Джованніні, Ліно Грава[it], Бруно Падулацці[it]; півзахисникиП'єтро Броккіні[it], Себастьяно Буццін[it], Освальдо Фатторі, Бруно Мацца, Сержіо Морін[it], Майно Нері, Фульвіо Несті, Леннарт Скоглунд; нападникиДжино Армано[it], Серджіо Брігенті, Беніто Лоренці, Лідо Маццоні[it], Іштван Ньєрш Альфредо Фоні[35][36] 34 19 9 6 47 46 24 +22
1953–1954 7 воротаріДжорджо Гецці; захисникиДжованні Джакомацці, Івано Блазон, Гвідо Вінченці, Бруно Падулацці[it], Аттіліо Джованніні; півзахисникиЛеннарт Скоглунд, Фульвіо Несті, Майно Нері, Бруно Мацца, Освальдо Фатторі, П'єтро Броккіні[it], Себастьяно Буццін[it]; нападникиБеніто Лоренці, Джино Армано[it], Серджіо Брігенті, Іштван Ньєрш, Луїджі Замбаіті[it] 34 20 11 3 51 67 32 +35
1954–1955 «Мілан» 5 воротаріЛоренцо Буффон, Ріккардо Торос[it]; захисникиЧезаре Мальдіні, Франко Педроні[it], Артуро Сільвестрі, Франческо Дзагатті[it]; півзахисникиЕрос Бералдо[it], Маріо Бергамаскі, Альфіо Фонтана, Нільс Лідгольм, Едуардо Ріканьї, Хуан-Альберто Скьяффіно, Алессандро Віталі[it]; нападникиАмлето Фріньяні, Гуннар Нордаль, Йорген Соренсен, Валентіно Валлі[it], Албано Вікаріотто[it] Джузеппе Віані[37] 34 21 6 7 48 65 40 +25
1955–1956 «Фіорентіна» 1 воротаріДжуліано Сарті, Ріккардо Торос[it]; захисникиДжамп'єро Бартолі[it], Серджо Червато, Ардіко Маньїні, Франческо Розетта; півзахисникиСержіо Карпанезі[it], Джузеппе К'яппелла, Гвідо Граттон, Бруно Мацца, Альберто Орцан, Мауріліо Пріні, Альдо Скарамуччі[it], Армандо Сегато; нападникиКлаудіо Біссаррі[it], Жуліньо, Мігель Монтуорі, Джузеппе Вірджилі Фульвіо Бернардіні[38] 34 20 13 1 53 59 20 +39
1956–1957 «Мілан» 6 воротаріЛоренцо Буффон, Нарсісо Солдан[it]; захисникиЧезаре Мальдіні, Луїджі Радіче, Франческо Дзагатті[it]; півзахисникиОсвальдо Баньйолі, Ерос Бералдо[it], Пер Бредесен[it], Маріо Бергамаскі, Альфіо Фонтана, Нільс Лідгольм, Чезаре Рейна[it], Хуан-Альберто Скьяффіно, Луїджі Заньєр[it]; нападникиГастоне Бін, Ернесто Куччіароні[it], Еміліано Фаріна[it], Карло Галлі, Амос Маріані, Джанні Меанті[it] Джузеппе Віані[39] 34 21 6 7 48 65 40 +25
1957–1958 «Ювентус» 10 воротаріКарло Маттрель, Джованні Віола; захисникиБеніто Болді[it], Джузеппе Корраді, Бруно Гарцена, Джузеппе Патрукко[it], Ріно Ферраріо; півзахисникиУмберто Коломбо, Флавіо Емолі, Антоніо Монтіко, Джорджо Туркі[it]; нападникиДжамп'єро Боніперті, Джон Чарлз, Омар Сіворі, Джино Стаккіні, Джорджо Стіванелло[it], Романо Волтоліна[it] Любиша Брочич[40] 34 23 5 6 51 77 44 +33
1958–1959 «Мілан» 7 воротаріЛоренцо Буффон, Бруно Дукаті[it], Нарсісо Солдан[it]; захисникиЧезаре Мальдіні, Луїджі Радіче, Сандро Сальвадоре, Маріо Треббі, Франческо Дзагатті[it]; півзахисникиДжанкарло Баччі[it], Ерос Бералдо[it], Ернесто Грілло[it], Нільс Лідгольм, Джанкарло Мільявакка[it], Вінченцо Оччетта[it], Хуан-Альберто Скьяффіно; нападникиЖозе Алтафіні, Гастоне Бін, Джанкарло Данова, Карло Галлі Луїджі Боніццоні[41] 34 20 12 2 52 84 32 +52
1959–1960 «Ювентус» 11 воротаріКарло Маттрель, Джузеппе Вавассорі; захисникиЕрнесто Кастано, Серджо Червато, Бруно Гарцена, Беніто Сарті; півзахисникиУмберто Коломбо, Флавіо Емолі, Джанфранко Леончіні, Саверіно Лойодіце[it], Антоніо Монтіко, Джорджо Россано; нападникиДжамп'єро Боніперті, Джон Чарлз, Бруно Ніколе, Омар Сіворі, Джино Стаккіні, Джорджо Стіванелло[it], Романо Волтоліна[it] Карло Парола[42] 34 25 5 4 55 92 33 +59 Кубок Італії

1961—1970[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1960–1961 «Ювентус» 12 воротаріКарло Маттрель, Джованні Романо[it], Джузеппе Вавассорі; захисникиГульєльмо Буреллі[it], Тарчізіо Бурньїч, Ернесто Кастано, Серджо Червато, Джанфранко Леончіні, Беніто Сарті; півзахисникиУмберто Коломбо, Флавіо Емолі, Еудженіо Фашетті, Саверіно Лойодіце[it], Бруно Мацція[it], Бруно Мора, Бруно Ніколе, Джино Стаккіні; нападникиДжамп'єро Боніперті, Джон Чарлз, Омар Сіворі, Аджело Каролі[it] Карло Парола[43] 34 22 5 7 49 80 42 +38
1961–1962 «Мілан» 8 воротаріДжорджо Гецці, Маріо Ліберолато[it]; захисникиЧезаре Мальдіні, Луїджі Радіче, Сандро Сальвадоре, Джованні Трапаттоні, Маріо Треббі, Франческо Дзагатті[it]; півзахисникиМаріо Давід, Джованні Лодетті, Амброджо Пелагаллі, Джанні Рівера, Діно Сані; нападникиЖозе Алтафіні, Паоло Барізон, Олів'єро Конті[it], Джанкарло Данова, Альсідес Гіджа, Джиммі Грівз, Джино Півателлі Нерео Рокко[44] 34 24 5 5 53 83 36 +47
1962–1963 «Інтернаціонале» 8 воротаріЛоренцо Буффон, Оттавіо Бугатті, Джованні Ферретті[it]; захисникиБруно Болкі, Тарчізіо Бурньїч, Джорджо Делладжованна[it], Джачінто Факкетті, Арістіде Гварнері, Армандо Піккі; півзахисникиУмберто Маскіо, Енеа Масьєро[it], Сандро Маццола, Луїс Суарес, Карло Таньїн[it], Франко Дзальйо; нападникиЛоренцо Беттіні[it], Мауро Біціклі[it], Маріо Корсо, Беньяміно Ді Джакомо, Джеррі Гітченс, Жаїр да Коста, Ежидіо Морбелло[it] Еленіо Еррера[45] 34 19 11 4 49 56 20 +36
1963–1964 «Болонья» 7 воротаріВільям Негрі; захисникиКарло Фурланіс[it], Мірко Павінато[it], Паріде Тумбурус, Франческо Янич, Бруно Капра[it], Едмондо Лоренціні[it]; півзахисникиГельмут Галлер, Ектор ДеМарко[it], Романо Фольї, Джакомо Бульгареллі, Маріно Перані, Бруно Франціні[it], Сідіо Корраді[it]; нападникиГаральд Нільсен, Едзіо Паскутті, Антоніо Ренна[it] Фульвіо Бернардіні[46] 34 22 10 2 54 54 18 +36
1964–1965 «Інтернаціонале» 9 воротаріДжуліано Сарті, Оттавіо Бугатті, Розаріо ді Вінченцо[it]; захисникиДжачінто Факкетті, Тарчізіо Бурньїч, Армандо Піккі, Спартако Ландіні, Арістіде Гварнері, Джорджо Делладжованна[it]; півзахисникиСандро Маццола, Маріо Корсо, Луїс Суарес, Джанфранко Бедін, Серджо Горі, Сауль Малатразі, Карло Таньїн[it]; нападникиАнджело Доменгіні, Жаїр да Коста, Хоакін Пейро, Франческо Канелла[it], Ауреліо Мілані Еленіо Еррера[47][48] 34 22 10 2 54 68 29 +39 Кубок європейських чемпіонів
Міжконтинентальний кубок
1965–1966 10 воротаріДжуліано Сарті, Фердінандо Мініуссі[it]; захисникиДжачінто Факкетті, Тарчізіо Бурньїч, Армандо Піккі, Спартако Ландіні, Маріо Факко, Арістіде Гварнері; півзахисникиСандро Маццола, Маріо Корсо, Луїс Суарес, Джанфранко Бедін, Франко Кордова, Серджо Горі, Сауль Малатразі; нападникиЖаїр да Коста, Анджело Доменгіні, Ренато Каппелліні, Франческо Канелла[it], Хоакін Пейро 34 20 10 4 50 70 28 +42
1966–1967 «Ювентус» 13 воротаріРоберто Андзолін; захисникиДжанфранко Леончіні, Сандро Сальвадоре, Ернесто Кастано, Джанкарло Берчелліно, Беніто Сарті, Еліо Рінеро[it], Альберто Кораміні[it]; півзахисникиДжампаоло Менікеллі, Кінесіньо[it], Адольфо Горі, Луїс дель Соль, Ермініо Фаваллі[it], Джованні Сакко[it], Джино Стаккіні; нападникиВірджиніо Де Паолі, Джанфранко Дзігоні Еріберто Еррера[49] 34 18 13 3 49 44 19 +25
1967–1968 «Мілан» 9 воротаріП'єранджело Беллі[it], Фабіо Кудічіні, Вілльям Веккі[it]; захисникиАнджело Анкіллетті, Бруно Бавені[it], Сауль Малатразі, Роберто Розато, Карл-Гайнц Шнеллінгер, Джованні Трапаттоні; півзахисникиМассімо Джакоміні, Джованні Лодетті, Джанні Рівера, Джорджо Роньйоні[it], Невіо Скала; нападникиАнтоніо Анджелілло, Ліно Голін[it], Курт Хамрін, Бруно Мора, П'єріно Праті, Анджело Сормані Нерео Рокко[50] 30 18 10 2 46 53 24 +29 Кубок володарів кубків
1968–1969 «Фіорентіна» 2 воротаріКлаудіо Бандоні[it], Франко Суперкі; захисникиДжузеппе Брізі[it], Уго Ферранте, Еральдо Манчін[it], Бернардо Рогора, Паоліно Станціал[it]; півзахисникиП'єрлуіджі Ченцетті[it], Джанкарло Де Сісті, Сальваторе Еспозіто, Клаудіо Мерло, Джован Баттіста Піровано; нападникиАмарілдо, Лучано К'яруджі, Джанкарло Данова, Маріо Мараскі[it], Джорджо Маріані[it], Франческо Ріццо Бруно Песаола[51] 30 17 11 2 45 42 11 +31
1969–1970 «Кальярі» 1 воротаріЕнріко Альбертозі, Адріано Реджинато[en]; захисникиП'єрлуїджі Чера, Еральдо Манчін, Маріо Мартірадонна[en], Комунардо Нікколаї, Джузеппе Томазіні[it], Джуліо Дзіньйолі[it]; півзахисникиМаріо Брунера[it], Анджело Доменгіні, Ріцціотті Греатті[it], Нене[it], Чезаре Полі[it]; нападникиСерджо Горі, Коррадо Настасіо[it], Луїджі Ріва Манліо Скопіно[52] 30 16 13 1 45 38 18 +20

1971—1980[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1970–1971 «Інтернаціонале» 11 воротаріІвано Бордон, Лідо В'єрі; захисникиМауро Беллуджі, Тарчізіо Бурньїч, Джанкарло Челла, Бернандіно Фаббіан, Джачінто Факкетті, Маріо Джубертоні[en], Оскар Рієтті[en]; півзахисникиМарко Акіллі[en], Джанфранко Бедін, Маріо Бертіні, Маріо Корсо, Маріо Фрусталупі[en], Сандро Маццола, Габріеле Оріалі; нападникиРоберто Бонінсенья, Жаїр да Коста, Сержіу Пелліццаро[en], Альберто Райф[en] Еріберто Еррера[53], Джованні Інверніцці[54] 30 19 8 3 46 50 26 +24
1971–1972

«Ювентус»

14 воротаріП'єтро Карміньяні, Массімо Пілоні; захисникиСільвіо Лонгобукко, Франческо Моріні, Джанлуїджі Ровета[en], Сандро Сальвадоре, Лучано Спінозі; півзахисникиФабіо Капелло, Франко Каузіо, Антонелло Куккуредду, Джузеппе Фуріно, Гельмут Галлер, Джанп'єтро Маркетті, Адріано Новелліні, Джанлуїджі Савольді[en], Фернандо Віола[en]; нападникиП'єтро Анастазі, Роберто Беттега Честмир Вицпалек[55][56] 30 17 9 4 43 48 24 +24
1972–1973 15 воротаріДіно Дзофф; захисникиСільвіо Лонгобукко, Франческо Моріні, Сандро Сальвадоре, Лучано Спінозі; півзахисникиФабіо Капелло, Франко Каузіо, Антонелло Куккуредду, Джузеппе Фуріно, Гельмут Галлер, Джанп'єтро Маркетті, Джанлуїджі Савольді[en]; нападникиЖозе Алтафіні, П'єтро Анастазі, Роберто Беттега 30 18 9 3 45 45 22 +23
1973–1974

«Лаціо»

1 воротаріФеліче Пулічі[it]; захисникиМаріо Факко, Луїджі Мартіні, Джанкарло Одді[it], Сержіо Петреллі[it], Луїджі Полентес[it], Джузеппе Вілсон; півзахисникиСержіо Борго[it], Вінченцо Д'аміко[it], Маріо Фрусталупі[it], Фаусто Інсельвіні[it], П'єрпаоло Мансервізі[it], Франко Нанні[it], Лучано Ре Чекконі, Франко Тріподі; нападникиДжорджо Кіналья, Паоло Францоні[it], Ренцо Гарласкеллі[it] Томмазо Маестреллі[57] 30 18 7 5 43 45 23 +22
1974–1975

«Ювентус»

16 воротаріДіно Дзофф; захисникиАнтонелло Куккуредду, Клаудіо Джентіле, Сільвіо Лонгобукко Франческо Моріні,, Гаетано Ширеа, Лучано Спінозі; півзахисникиФранко Каузіо, Фабіо Капелло, Оскар Даміані, Джузеппе Фуріно, Фернандо Віола[en]; нападникиЖозе Алтафіні, П'єтро Анастазі, Роберто Беттега Карло Парола[58] 30 18 7 5 43 49 19 +30
1975–1976

«Торіно»

7 воротаріЛучано Кастелліні, Романо Каццаніга[it]; захисникиВітторіо Каполаре[it], Фабріціо Горін[it], Маріно Ломбардо[it], Роберто Моцціні, Джузеппе Паллавічіні[it], Роберто Сальвадорі[it], Нелло Сантін[it]; півзахисникиРоберто Баккін[it], Еральдо Печчі, Клаудіо Сала, Патриціо Сала, Ренато Дзаккареллі; нападникиСальваторе Гаррітано[it], Франческо Граціані, Паоло Пулічі Луїджі Радіче[59] 30 18 9 3 45 49 22 +27
1976–1977

«Ювентус»

17 воротаріДіно Дзофф; захисникиКлаудіо Джентіле, Гаетано Ширеа, Антонелло Куккуредду, Франческо Моріні, Лучано Спінозі, Антоніо Кабріні; півзахисникиРомео Бенетті, Франко Каузіо, Марко Тарделлі, Джузеппе Фуріно, Альберто Маркетті[en]; нападникиРоберто Бонінсенья, Роберто Беттега, Серджо Горі Джованні Трапаттоні[60][61] 30 23 5 2 51 50 20 +30 Кубок УЄФА
1977–1978 18 воротаріДіно Дзофф; захисникиКлаудіо Джентіле, Франческо Моріні, Гаетано Ширеа, Антоніо Кабріні, Лучано Спінозі; півзахисникиФранко Каузіо, Антонелло Куккуредду, Джузеппе Фуріно, Ромео Бенетті, Марко Тарделлі, П'єтро Фанна, Вінісіо Верца[en]; нападникиРоберто Беттега, Роберто Бонінсенья, П'єтро Паоло Вірдіс 30 15 14 1 44 46 17 +29
1978–1979

«Мілан»

10 воротаріЕнріко Альбертозі, Антоніо Рігамонті[en]; захисникиФранко Барезі, Альдо Бет, Сімоне Больдіні[en], Фульвіо Колловаті, Альдо Мальдера, Альберто Міноя[en]; півзахисникиАльберто Бігон, Рубен Бур'яні, Фабіо Капелло, Вальтер де Веккі[en], Джорджо Моріні, Вальтер Новелліно, Джанні Рівера; нападникиРоберто Антонеллі[en], Стефано Кіоді, Джованні Сарторі Нільс Лідгольм[62] 30 17 10 3 44 46 19 +27
1979–1980 «Інтернаціонале» 12 воротаріІвано Бордон, Ренато Чиполліні; захисникиГраціано Біні, Джузеппе Барезі, Наццарено Кануті, Роберто Моцціні, Леонардо Оччіпінті[en], Франко Панчері[en]; півзахисникиДжамп'єро Марині, Еварісто Беккалоссі[en], Габріеле Оріалі, Джанкарло Пазінато[en], Доменіко Казо; нападникиАлессандро Альтобеллі, Клаудіо Амбу[en], Карло Мураро Еудженіо Берселліні[63] 30 14 13 3 41 44 25 +19

1981—1990[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1980–1981

«Ювентус»

19 воротаріДіно Дзофф; захисникиГаетано Ширеа, Антоніо Кабріні, Клаудіо Джентіле, Карло Ості, Сержіо Бріо, Массімо Сторгато[en]; півзахисникиЛіам Бреді, П'єтро Фанна, Антонелло Куккуредду, Франко Каузіо, Джузеппе Фуріно, Доменіко Мароккіно, Чезаре Пранделлі, Марко Тарделлі, Вінісіо Верца[en]; нападникиРоберто Беттега, Джузеппе Гальдеризі Джованні Трапаттоні[64][65] 30 17 10 3 44 46 15 +31
1981–1982 20 воротаріДіно Дзофф; захисникиСержіо Бріо, Антоніо Кабріні, Клаудіо Джентіле, Карло Ості, Гаетано Ширеа; півзахисникиМассімо Боніні, Ліам Бреді, П'єтро Фанна, Джузеппе Фуріно, Доменіко Мароккіно, Чезаре Пранделлі, Марко Тарделлі, Роберто Тавола; нападникиРоберто Беттега, Джузеппе Гальдеризі, Паоло Россі, П'єтро Паоло Вірдіс 30 19 8 3 46 48 14 +34
1982–1983

«Рома»

2 воротаріФранко Суперкі, Франко Танкреді; захисникиАгостіно Ді Бартоломеї, Себастьяно Нела, Мікеле Наппі, Альдо Мальдера, Убальдо Рігетті, П'єтро Верховод; півзахисникиКарло Анчелотті, Одоакре К'єріко[en], Бруно Конті, Пауло Роберто Фалькао, Паоло Джованнеллі, Герберт Прогазка, Клаудіо Валіджі[en]; нападникиПаоло Альберто Фаччіні[en], Мауріціо Йоріо, Роберто Пруццо Нільс Лідгольм[66] 30 16 11 3 43 47 24 +23
1983–1984

«Ювентус»

21 воротаріЛучано Бодіні, Стефано Такконі; захисникиСержіо Бріо, Антоніо Кабріні, Нікола Карікола, Клаудіо Джентіле, Гаетано Ширеа; півзахисникиМассімо Боніні, Джузеппе Фуріно, Джованні Кеттінг, Чезаре Пранделлі, Марко Тарделлі, Роберто Тавола, Беньяміно Віньйола; нападникиЗбігнев Бонек, Доменіко Пенцо[en], Мішель Платіні, Паоло Россі Джованні Трапаттоні[67] 30 17 9 4 43 57 29 +28 Кубок володарів кубків
1984–1985

«Верона»

1 воротаріКлаудіо Гарелла, Сержіо Спурі[it]; захисникиМауро Ферроні[it], Сільвано Фонтолан, Фабіо Марангон[it], Лучано Марангон, Роберто Тричелла; півзахисникиГанс-Петер Брігель, Лучіано Бруні[it], Антоніо Ді Дженнаро, Даріо Дона, П'єтро Фанна, Луїджі Саккетті, Франко Турчетта[it], Доменіко Вольпаті[it]; нападникиПребен Елк'яер-Ларсен, Джузеппе Гальдеризі Освальдо Баньйолі[68] 30 15 13 2 43 42 19 +23
1985–1986

«Ювентус»

22 воротаріСтефано Такконі; захисникиСержіо Бріо, Антоніо Кабріні, Нікола Карікола, Лучано Фаверо, Стефано Піолі, Гаетано Ширеа; півзахисникиІвано Бонетті, Массімо Боніні, Мікаель Лаудруп, Ліонелло Манфредонія, Массімо Мауро, Габріеле Пін[en], Мішель Платіні; нападникиМассімо Бріаскі, Марко Пачоне[en], Альдо Серена Джованні Трапаттоні[69] 30 18 9 3 45 43 17 +26 Міжконтинентальний кубок
1986–1987

«Наполі»

1 воротаріРаффаеле ді Фаско[en], Клаудіо Гарелла; захисникиТебальдо Більярді[en], Джузеппе Брусколотті, Чиро Феррара, Морено Ферраріо, Раймондо Маріно[it], Алессандро Реніка, Джузеппе Вольпечіна[it]; півзахисникиСальваторе Баньї, Луіджі Каффереллі[it], Фернандо Де Наполі, Чіро Муро[it], Франческо Романо, Лучіано Сола[it]; нападникиАндреа Карневале, Бруно Джордано, Дієго Марадона Оттавіо Б'янкі[70] 30 15 12 3 42 41 21 +20 Кубок Італії
1987–1988

«Мілан»

11 воротаріДжованні Галлі; захисникиФранко Барезі, Вальтер Б'янкі[en], Алессандро Костакурта, Філіппо Галлі, Паоло Мальдіні, Роберто Муссі, Мауро Тассотті, Руфо Емільяно Верга; півзахисникиКарло Анчелотті, Маріо Бортолацці, Анджело Коломбо, Роберто Донадоні, Альберіго Евані, Рууд Гулліт; нападникиМассіміліано Каппелліні[en], Граціано Маннарі[en], Данієле Массаро, Марко ван Бастен, П'єтро Паоло Вірдіс Арріго Саккі[71] 30 17 11 2 45 43 14 +29
1988–1989

«Інтернаціонале»

13 воротаріАстутільйо Мальджольйо, Вальтер Дзенга; захисникиДжузеппе Бергомі, Андреас Бреме, Ріккардо Феррі, Андреа Мандорліні, Альберто Ріволта[en], Коррадо Верделлі[en]; півзахисникиДжузеппе Барезі, Нікола Берті, Алессандро Б'янкі, П'єтро Фанна, Романо Гальвані[en], Джанфранко Маттеолі, Лотар Маттеус, Паскуале Доменіко Рокко; нападникиРамон Діас, Даріо Морелло[en], Альдо Серена Джованні Трапаттоні[72] 34 26 6 2 58 67 19 +48
1989–1990

«Наполі»

2 воротаріРаффаеле ді Фаско[en], Джуліано Джуліані; захисникиМарко Бароні, Тебальдо Більярді[en], Джанкарло Коррадіні, Чиро Феррара, Джованні Франчіні, Алессандро Реніка, Массімо Тарантіно[en]; півзахисникиАлеман, Антоніо Буччареллі[en], Массімо Кріппа, Фернандо Де Наполі, Лука Фузі, Массімо Мауро; нападникиКарека, Андреа Карневале, Дієго Марадона, Мауріціо Нері, Джанфранко Дзола Альберто Бігон[73] 34 21 9 4 51 57 31 +26

1991—2000[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
1990–1991

«Сампдорія»

1 воротаріДжанлука Пальюка, Джуліо Нучіарі[en]; захисникиМорено Манніні, Марко Ланна, П'єтро Верховод, Сречко Катанець, Лука Пеллегріні, Мікеле Міньяні[en]; півзахисникиАттіліо Ломбардо, Фаусто Парі, Джузеппе Доссена, Джованні Інверніцці[en], Івано Бонетті, Олексій Михайличенко, Тоніньйо Серезо; нападникиРоберто Манчіні, Джанлука Віаллі, Марко Бранка, Умберто Кальканьйо[en] Вуядин Бошков[74] 34 20 11 3 71 57 24 +33
1991–1992

«Мілан»

12 воротаріСебастьяно Россі, Франческо Антоніолі; захисникиМауро Тассотті, Алессандро Костакурта, Франко Барезі, Паоло Мальдіні, Філіппо Галлі, Енцо Гамбаро[en]; півзахисникиРоберто Донадоні, Деметріо Альбертіні, Франк Райкард, Альберіго Евані, Карло Анчелотті, Дієго Фузер, Рууд Гулліт; нападникиДанієле Массаро, Марко ван Бастен, Джованні Корнаккіні[en], Альдо Серена, Марко Сімоне Фабіо Капелло[75][76][77] 34 22 12 0 56 74 21 +53
1992–1993 13 воротаріСебастьяно Россі, Франческо Антоніолі; захисникиМауро Тассотті, Алессандро Костакурта, Франко Барезі, Паоло Мальдіні, Філіппо Галлі, Енцо Гамбаро[en], Стефано Нава[en]; півзахисникиРоберто Донадоні, Деметріо Альбертіні, Франк Райкард, Джанлуїджі Лентіні, Звонимир Бобан, Фернандо Де Наполі, Стефано Ераніо, Альберіго Евані, Рууд Гулліт, Деян Савичевич; нападникиДанієле Массаро, Жан-П'єр Папен, Марко ван Бастен, Альдо Серена, Марко Сімоне 34 18 14 2 50 65 32 +33 Суперкубок Італії
1993–1994 14 воротаріСебастьяно Россі, Маріо Ієльпо[en]; захисникиМауро Тассотті, Алессандро Костакурта, Франко Барезі, Паоло Мальдіні, Стефано Нава[en], Крістіан Пануччі, Філіппо Галлі; півзахисникиРоберто Донадоні, Деметріо Альбертіні, Марсель Десаї, Звонимир Бобан, Стефано Ераніо, Алессандро Орландо, Браян Лаудруп, Джанлуїджі Лентіні, Анджело Карбоне, Фернандо Де Наполі; нападникиДеян Савичевич, Данієле Массаро, Марко Сімоне, Жан-П'єр Папен, Флорін Редучою 34 19 12 3 50 36 15 +21 Суперкубок Італії
Ліга чемпіонів
1994–1995

«Ювентус»

23 воротаріАнджело Перуцці, Мікеланджело Рампулла, Лоренцо Сквіцці[en]; захисникиЧиро Феррара, Массімо Каррера, Юрген Колер, Морено Торрічеллі, Роберт Ярні, Серджо Порріні, Лука Фузі, Алессандро Орландо; півзахисникиАнджело Ді Лівіо, Паулу Соза, Антоніо Конте, Джанкарло Мароккі, Дідьє Дешам, Алессіо Таккінарді, Сімоне Тоньйон; нападникиАлессандро Дель П'єро, Джанлука Віаллі, Фабріціо Раванеллі, Роберто Баджо, Коррадо Граббі[en], Енріко Фантіні[en] Марчелло Ліппі[78] 34 23 4 7 73 59 32 +27 Кубок Італії
1995–1996

«Мілан»

15 воротаріСебастьяно Россі; захисникиКрістіан Пануччі, Паоло Мальдіні, Філіппо Галлі, Франко Барезі, Франческо Коко, Мауро Тассотті, Алессандро Костакурта; півзахисникиДеметріо Альбертіні, Марсель Десаї, Деян Савичевич, Роберто Донадоні, Джанлуїджі Лентіні, Массімо Амброзіні, Томас Локателлі, Звонимир Бобан, Стефано Ераніо, Джанлука Сордо, Паулу Футре, Патрік Вієйра; нападникиПаоло Ді Каніо, Джордж Веа, Роберто Баджо, Марко Сімоне Фабіо Капелло[79] 34 21 10 3 73 60 24 +36
1996–1997

«Ювентус»

24 воротаріАнджело Перуцці, Мікеланджело Рампулла, Давіде Фальчоні[en]; захисникиЧиро Феррара, Морено Торрічеллі, Паоло Монтеро, Серджо Порріні, Дімаш, Марк Юліано, Джанлука Пессотто; півзахисникиАнджело Ді Лівіо, Антоніо Конте, Дідьє Дешам, Владімір Югович, Аттіліо Ломбардо, Алессіо Таккінарді, Зінедін Зідан, Івано Тротта[en], Нікола Кніголані, Раффаеле Аметрано; нападникиАлен Бокшич, Алессандро Дель П'єро, Мікеле Падовано, Крістіан В'єрі, Нікола Аморузо Марчелло Ліппі[80][81] 34 17 14 3 65 51 24 +27 Суперкубок УЄФА
Міжконтинентальний кубок
1997–1998 25 воротаріАнджело Перуцці, Мікеланджело Рампулла; захисникиЧиро Феррара, Морено Торрічеллі, Паоло Монтеро, Дімаш, Марк Юліано, Алессандро Бірінделлі, Джанлука Пессотто, Марко Замбоні[en], Сальваторе Ароніка; півзахисникиФабіо Пекк'я, Анджело Ді Лівіо, Антоніо Конте, Дідьє Дешам, Алессіо Таккінарді, Зінедін Зідан, Едгар Давідс; нападникиФіліппо Індзагі, Алессандро Дель П'єро, Нікола Аморузо, Даніель Фонсека, Марсело Салаєта, Мікеле Падовано 34 21 11 2 74 67 28 +39 Суперкубок Італії
1998–1999

«Мілан»

16 воротаріСебастьяно Россі, Крістіан Абб'яті, Єнс Леманн; захисникиПаоло Мальдіні, Алессандро Костакурта, Роберто Аяла, Андре Круз, Крістіан Циге, Луіджі Сала[en], Франческо Коко; півзахисникиТомас Гельвег, Деметріо Альбертіні, Ібрагім Ба, Роберто Донадоні, Звонимир Бобан, Джамп'єро Майні, Леонардо Араужо, Массімо Амброзіні, Андрес Гульєльмінп'єтро[en], Брюно Н'Готті, Доменіко Морфео, Федеріко Джунті; нападникиДжордж Веа, Мауріціо Ганц, Олівер Біргофф, Мохаммед Алію Датті[en] Альберто Дзаккероні[82] 34 20 10 4 70 59 34 +25
1999–2000 «Лаціо» 2 воротаріЛука Маркеджані, Марко Баллотта; захисникиПаоло Негро, Джузеппе Фаваллі, Роберто Сенсіні, Синиша Михайлович, Алессандро Неста, Джузеппе Панкаро, Гуеріно Готтарді, Фернанду Коуту; півзахисникиСержіу Консейсан, Дієго Сімеоне, Аттіліо Ломбардо, Павел Недвед, Деян Станкович, Хуан Себастьян Верон, Матіас Алмейда; нападникиАлен Бокшич, Марсело Салас, Роберто Манчіні, Сімоне Індзагі, Фабріціо Раванеллі, Кеннет Андерссон Свен-Йоран Ерікссон[83] 34 21 9 4 72 64 33 +31 Кубок Італії
Суперкубок УЄФА

2001—2010[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
2000–2001 «Рома» 3 воротаріФранческо Антоніолі, Крістіано Лупателлі; захисникиКафу, Антоніо Карлос Заго, Алдаїр, Жонатан Зебіна, Вальтер Самуель, Алессандро Рінальді[en], Амедео Мангоне[en], Венсан Кандела; півзахисникиКрістіано Дзанетті, Маркос Асунсан, Еусебіо Ді Франческо, Хідетосі Наката, Емерсон Феррейра, Гаетано Д'Агостіно, Даміано Томмазі, Джанні Гігу; нападникиВінченцо Монтелла, Франческо Тотті, Габрієль Батістута, Абель Бальбо, Марко Дельвеккіо Фабіо Капелло[84] 34 22 9 3 75 68 33 +35
2001–2002 «Ювентус» 26 воротаріДжанлуїджі Буффон; захисникиЧиро Феррара, Мікеле Параматті, Паоло Монтеро, Ігор Тудор, Джанлука Пессотто, Марк Юліано, Алессандро Бірінделлі, Джанлука Дзамбротта, Ліліан Тюрам; півзахисникиФабіан О'Нілл, Антоніо Конте, Павел Недвед, Крістіан Дзеноні, Енцо Мареска, Алессіо Таккінарді, Едгар Давідс; нападникиМарсело Салас, Алессандро Дель П'єро, Давід Трезеге, Марсело Салаєта, Нікола Аморузо Марчелло Ліппі[85][86] 34 20 11 3 71 64 23 +41
2002–2003 27 воротаріДжанлуїджі Буффон, Антоніо Кіменті; захисникиЧиро Феррара, Паоло Монтеро, Ігор Тудор, Сальваторе Фрезі, Джанлука Пессотто, Марк Юліано, Алессандро Бірінделлі, Джанлука Дзамбротта, Ліліан Тюрам, Еміліано Моретті; півзахисникиАлессіо Таккінарді, Антоніо Конте, Павел Недвед, Крістіан Дзеноні, Мауро Каморанезі, Давид Байокко, Рубен Олівера[en], Едгар Давідс, Маттео Паро[en]; нападникиМарсело Салас, Алессандро Дель П'єро, Давід Трезеге, Марко Ді Вайо, Марсело Салаєта 34 21 9 4 72 64 29 +35 Суперкубок Італії
2003–2004 «Мілан» 17 воротаріДіда, Крістіан Абб'яті; захисникиКафу, Паоло Мальдіні, Каха Каладзе, Алессандро Неста, Даріо Шимич, Алессандро Костакурта, Мартін Лаурсен, Джузеппе Панкаро; півзахисникиФернандо Редондо, Дженнаро Гаттузо, Руй Кошта, Кларенс Зеєдорф, Андреа Пірло, Кака, Массімо Амброзіні, Сержіньйо, Крістіан Броккі; нападникиАндрій Шевченко, Філіппо Індзагі, Йон-Даль Томассон, Марко Борріелло Карло Анчелотті[87] 34 25 7 2 82 65 24 +41 Суперкубок УЄФА
У сезоні 2004–2005 переміг «Ювентус», але через Кальчополі, був позбавлений чемпіонського титулу
2005–2006 «Інтернаціонале» 14 воротаріФранческо Тольдо, Жуліо Сезар, Паоло Орландоні; захисникиІван Кордоба, Ніколас Бурдіссо, Хав'єр Санетті, Синиша Михайлович, Зе Марія, Джузеппе Фаваллі, Марко Матерацці, Вальтер Самуель, П'єр Воме, Марко Андреоллі, Леонардо Бонуччі; півзахисникиДеян Станкович, Крістіано Дзанетті, Луїш Фігу, Давід Пісарро, Хуан Себастьян Верон, Сантьяго Соларі, Кілі Гонсалес, Естебан Камб'яссо, Сезар Родрігес[en], Даніель Маа Бумсонг, Іларіо Алое; нападникиХуліо Крус, Адріано, Альваро Рекоба, Обафемі Мартінс, Доменіко Джермінале, Горан Славковські Роберто Манчіні[88][89][90] 38 23 7 8 76 68 30 +38 Кубок Італії
Суперкубок Італії
2006–2007 15 воротаріФранческо Тольдо, Жуліо Сезар; захисникиІван Кордоба, Хав'єр Санетті, Максвелл, Фабіо Гроссо, Майкон, Ніколас Бурдіссо, Марко Матерацці, Вальтер Самуель, Марко Андреоллі; півзахисникиДеян Станкович, Луїш Фігу, Патрік Вієйра, Олів'є Дакур, Естебан Камб'яссо, Сантьяго Соларі, Ібрагім Мааруфі[en], Маріано Гонсалес; нападникиЗлатан Ібрагімович, Хуліо Крус, Адріано, Ернан Креспо, Альваро Рекоба, Лампрос Хутос[en] 38 30 7 1 97 80 34 +46 Суперкубок Італії
2007–2008 16 воротаріФранческо Тольдо, Жуліо Сезар, Паоло Орландоні; захисникиІван Кордоба, Хав'єр Санетті, Максвелл, Майкон, Ніколас Бурдіссо, Марко Матерацці, Нельсон Рівас, Вальтер Самуель, Крістіан Ківу; півзахисникиДеян Станкович, Луїш Фігу, Луїс Хіменес, Патрік Вієйра, Олів'є Дакур, Естебан Камб'яссо, Сантьяго Соларі, Маніше, Пеле[en], Сезар Родрігес[en]; нападникиЗлатан Ібрагімович, Хуліо Крус, Адріано, Ернан Креспо, Давід Суасо, Маріо Балотеллі 38 25 10 3 85 69 26 +43
2008–2009 17 воротаріФранческо Тольдо, Жуліо Сезар, Паоло Орландоні; захисникиІван Кордоба, Хав'єр Санетті, Максвелл, Майкон, Ніколас Бурдіссо, Марко Матерацці, Нельсон Рівас, Вальтер Самуель, Крістіан Ківу, Давіде Сантон; півзахисникиДеян Станкович, Луїш Фігу, Луїс Хіменес, Патрік Вієйра, Олів'є Дакур, Естебан Камб'яссо, Саллі Мунтарі, Амантіно Мансіні, Франческо Больцоні[en], Рікарду Куарежма; нападникиЗлатан Ібрагімович, Хуліо Крус, Адріано, Ернан Креспо, Віктор Обінна, Маріо Балотеллі Жозе Моурінью[91][92] 38 25 9 4 84 70 32 +38 Суперкубок Італії
2009–2010 18 воротаріЖуліо Сезар; захисникиІван Кордоба, Хав'єр Санетті, Лусіу, Майкон, Марко Матерацці, Вальтер Самуель, Крістіан Ківу, Давіде Сантон; півзахисникиДеян Станкович, Рікарду Куарежма, Тьяго Мотта, Веслі Снейдер, Саллі Мунтарі, Патрік Вієйра, Рене Крхін, Макдональд Маріга, Естебан Камб'яссо, Ален Стеванович, Амантіно Мансіні; нападникиСамюель Ето'о, Давід Суасо, Дієго Міліто, Горан Пандев, Маріо Балотеллі, Марко Арнаутович 38 24 10 4 82 75 34 +41 Кубок Італії
Ліга чемпіонів

2011—2020[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
2010–2011 «Мілан» 18 воротаріМарко Амелія, Флавіо Рома, Крістіан Абб'яті; захисникиАлессандро Неста, Сократіс Папастатопулос, Массімо Оддо, Марек Янкуловський, Джанлука Дзамбротта, Даніеле Бонера, Тіагу Сілва, Дідак Віла, Нікола Легроттальє, Маріо Єпес, Лука Антоніні; півзахисникиМарк ван Боммел, Дженнаро Гаттузо, Кларенс Зеєдорф, Родні Страссер, Матьє Фламіні, Іньяціо Абате, Андреа Пірло, Массімо Амброзіні, Кевін-Прінс Боатенг, Урбі Емануельсон, Александр Меркель; нападникиАлешандре Пату, Філіппо Індзагі, Златан Ібрагімович, Марко Борріелло, Джакомо Беретта[en], Робінью, Роналдінью, Ннамді Одуамаді, Антоніо Кассано Массіміліано Аллегрі[93] 38 24 10 4 82 65 24 +41
2011–2012 «Ювентус» 28 воротаріДжанлуїджі Буффон, Марко Сторарі; захисникиДжорджо К'єлліні, Мартін Касерес, Фабіо Гроссо, Паоло Де Чельє, Андреа Барцальї, Леонардо Бонуччі, Штефан Ліхтштайнер; півзахисникиМікеле Пацієнца[en], Сімоне Пепе, Клаудіо Маркізіо, Елджеро Елія, Андреа Пірло, Артуро Відаль, Емануеле Джаккеріні, Милош Красич, Марсело Естігаррібія, Лука Марроне; нападникиАлессандро Дель П'єро, Мірко Вучинич, Фабіо Квальярелла, Марко Борріелло, Алессандро Матрі, Сімоне Падоїн Антоніо Конте[94][95][96] 38 23 15 0 84 68 20 +48
2012–2013 29 воротаріДжанлуїджі Буффон, Марко Сторарі, Рубінью; захисникиЛусіу, Джорджо К'єлліні, Мартін Касерес, Паоло Де Чельє, Федеріко Пелузо, Андреа Барцальї, Леонардо Бонуччі, Штефан Ліхтштайнер; півзахисникиПоль Погба, Сімоне Пепе, Клаудіо Маркізіо, Сімоне Падоїн, Андреа Пірло, Квадво Асамоа, Артуро Відаль, Емануеле Джаккеріні, Маурісіо Ісла, Лука Марроне; нападникиМірко Вучинич, Себастьян Джовінко, Ніклас Бендтнер, Ніколя Анелька, Фабіо Квальярелла, Алессандро Матрі, Стефано Бельтрам[en] 38 27 6 5 87 71 24 +47 Суперкубок Італії
2013–2014 30 воротаріДжанлуїджі Буффон, Марко Сторарі, Рубінью; захисникиДжорджо К'єлліні, Мартін Касерес, Анджело Огбонна, Паоло Де Чельє, Федеріко Пелузо, Андреа Барцальї, Марко Мотта, Леонардо Бонуччі, Штефан Ліхтштайнер; півзахисникиПоль Погба, Сімоне Пепе, Клаудіо Маркізіо, Сімоне Падоїн, Андреа Пірло, Квадво Асамоа, Артуро Відаль, Маурісіо Ісла; нападникиМірко Вучинич, Карлос Тевес, Себастьян Джовінко, Фернандо Льоренте, Пабло Освальдо, Фабіо Квальярелла 38 33 3 2 102 80 23 +57 Суперкубок Італії
2014–2015 31 воротаріДжанлуїджі Буффон, Марко Сторарі; захисникиДжорджо К'єлліні, Мартін Касерес, Анджело Огбонна, Андреа Барцальї, Леонардо Бонуччі, Штефан Ліхтштайнер, Патріс Евра; півзахисникиРомуло[en], Поль Погба, Сімоне Пепе, Клаудіо Маркізіо, Паоло Де Чельє, Сімоне Падоїн, Андреа Пірло, Квадво Асамоа, Артуро Відаль, Маттіа Вітале[en], Стефано Стураро, Роберто Перейра, Федеріко Маттіелло; нападникиАльваро Мората, Карлос Тевес, Кінгслі Коман, Себастьян Джовінко, Фернандо Льоренте, Алессандро Матрі Массіміліано Аллегрі
[97][98][99][100][101]
38 26 9 3 87 72 24 +48 Кубок Італії
2015–2016 32 воротаріДжанлуїджі Буффон, Нету; захисникиДжорджо К'єлліні, Мартін Касерес, Алекс Сандро, Андреа Барцальї, Маурісіо Ісла, Леонардо Бонуччі, Даніеле Ругані, Штефан Ліхтштайнер, Патріс Евра; півзахисникиСамі Хедіра, Клаудіо Маркізіо, Поль Погба, Ернанес, Маріо Леміна, Сімоне Падоїн, Квадво Асамоа, Стефано Стураро, Роберто Перейра; нападникиСімоне Дзадза, Альваро Мората, Фернандо Льоренте, Хуан Куадрадо, Маріо Манджукич, Пауло Дибала, Кінгслі Коман, Андреа Фавіллі[en] 38 29 4 5 91 75 20 +55 Кубок Італії
Суперкубок Італії
2016–2017 33 воротаріДжанлуїджі Буффон, Нету, Еміль Аудеро; захисникиДжорджо К'єлліні, Мехді Бенатія, Алекс Сандро, Андреа Барцальї, Леонардо Бонуччі, Данієл Алвес, Даніеле Ругані, Штефан Ліхтштайнер, Патріс Евра; півзахисникиМіралем П'янич, Самі Хедіра, Клаудіо Маркізіо, Ернанес, Маріо Леміна, Квадво Асамоа, Стефано Стураро, Томас Рінкон, Роландо Мандрагора; нападникиХуан Куадрадо, Гонсало Ігуаїн, Маріо Манджукич, Марко П'яца, Пауло Дибала, Мойзе Кен 38 29 4 5 91 77 27 +50 Кубок Італії
2017–2018 34 воротаріДжанлуїджі Буффон, Карло Пінсольйо, Войцех Щенсний; захисникиМаттіа Де Шильйо, Джорджо К'єлліні, Мехді Бенатія, Алекс Сандро, Андреа Барцальї, Бенедикт Геведес, Даніеле Ругані, Штефан Ліхтштайнер; півзахисникиМіралем П'янич, Самі Хедіра, Клаудіо Маркізіо, Блез Матюїді, Квадво Асамоа, Стефано Стураро, Родріго Бентанкур; нападникиХуан Куадрадо, Гонсало Ігуаїн, Пауло Дибала, Дуглас Коста, Маріо Манджукич, Федеріко Бернардескі 38 30 5 3 95 86 24 +62 Кубок Італії
2018–2019 35 воротаріВойцех Щенсний, Карло Пінсольйо, Маттіа Перін; захисникиМаттіа Де Шильйо, Джорджо К'єлліні, Мехді Бенатія, Мартін Касерес, Алекс Сандро, Андреа Барцальї, Леонардо Бонуччі, Жуан Канселу, Даніеле Ругані, Леонардо Спінаццола, Паоло Гоцці[en]; півзахисникиМіралем П'янич, Самі Хедіра, Блез Матюїді, Емре Джан, Родріго Бентанкур, Маноло Портанова, Матеус Перейра[en], Грігоріс Кастанос, Ганс Ніколуссі; нападникиКріштіану Роналду, Пауло Дибала, Дуглас Коста, Хуан Куадрадо, Маріо Манджукич, Мойзе Кен, Федеріко Бернардескі, Стефі Мавідіді[en] 38 28 6 4 90 70 30 +40 Суперкубок Італії
2019–2020 36 воротаріВойцех Щенсний, Карло Пінсольйо, Джанлуїджі Буффон; захисникиМаттіа Де Шильйо, Джорджо К'єлліні, Маттейс де Лігт, Алекс Сандро, Даніло, Леонардо Бонуччі, Даніеле Ругані, Меріх Демірал, Джанлука Фработта; півзахисникиМіралем П'янич, Самі Хедіра, Аарон Ремзі, Блез Матюїді, Емре Джан, Адріан Рабйо, Родріго Бентанкур, Сімоне Мураторе[en], Дауда Пеетерс[en]; нападникиКріштіану Роналду, Пауло Дибала, Дуглас Коста, Хуан Куадрадо, Гонсало Ігуаїн, Федеріко Бернардескі, Марко Олів'єрі[en], Джакомо Вріоні[en], Лука Занімакія[en] Мауріціо Саррі[102] 38 26 5 7 83 76 43 +33

2021—2023[ред. | ред. код]

Сезон Переможець турніру Титул Склад Тренер Статистика Інші виграні турніри
М В Н П О З Пр Р
2020–2021 «Інтернаціонале» 19 воротаріСамір Ханданович, Даніеле Паделлі, Йонуц Раду; захисникиАшраф Хакімі, Стефан де Врей, Александар Коларов, Андреа Ранокк'я, Ешлі Янг, Даніло Д'Амброзіо, Маттео Дарміан, Мілан Шкриняр, Алессандро Бастоні; півзахисникиРоберто Гальярдіні, Матіас Весіно, Стефано Сенсі, Іван Перишич, Артуро Відаль, Ніколо Барелла, Крістіан Еріксен, Раджа Наїнгголан, Марцело Брозович; нападникиАлексіс Санчес, Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартінес, Андреа Пінамонті Антоніо Конте[103] 38 28 7 3 91 89 35 +54
2021–2022 «Мілан» 19 воротаріЧіпріан Тетерушану, Майк Меньян; захисникиДавіде Калабрія, Фоде Балло-Туре, Андреа Конті, Алессіо Романьйолі, Тео Ернандес, П'єр Калулу, Фікайо Томорі, Сімон К'єр, Алессандро Флоренці, Маттео Габбія, Лука Станга; півзахисникиІсмаель Беннасер, Сандро Тоналі, Брахім Діас, Даніель Мальдіні, Жуніор Мессіас, Раде Крунич, Тьємуе Бакайоко, Франк Кесс'є; нападникиСаму Кастільєхо, Олів'є Жіру, Златан Ібрагімович, Анте Ребич, Рафаел Леан, Алексіс Салемакерс, П'єтро Пеллегрі Стефано Піолі 38 26 8 4 86 69 31 +38
2022–2023 «Наполі» 3 воротаріАлекс Мерет, П'єрлуїджі Голліні; захисникиКім Мін Дже, Жуан Жезус, Маріу Руй, Амір Ррахмані, Матіас Олівера, Джованні Ді Лоренцо, Лео Естігор, Алессандро Дзанолі; півзахисникиДієго Демме, Еліф Елмас, Пйотр Зелінський, Карім Зедадка, Станіслав Лоботка, Джанлука Гаетано, Тангі Ндомбеле, Андре-Франк Замбо-Ангісса; нападникиВіктор Осімген, Ірвінг Лосано, Джованні Сімеоне, Маттео Політано, Алессіо Дзербін, Адам Унас, Хвіча Кварацхелія, Джакомо Распадорі Лучано Спаллетті 38 28 6 4 90 77 28 +49

Статистика[ред. | ред. код]

Зведені клубні дані[ред. | ред. код]







   Ювентус – 36 (31%)
   Інтернаціонале – 19 (16%)
   Мілан – 19 (16%)
   Дженоа – 9 (8%)
   Торіно – 7 (6%)
   Болонья – 7 (6%)
   Про Верчеллі – 7 (6%)
   Інші клуби – 15 (12%)
Клуб Місто Кількість перемог Сезони (роки)
«Ювентус» Турин 36 1905, 1926, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1950, 1952, 1958, 1960, 1961, 1967, 1972, 1973, 1975, 1977, 1978, 1981, 1982, 1984, 1986, 1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
«Інтернаціонале» Мілан 19 1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2021
«Мілан» Мілан 19 1901, 1906, 1907, 1951, 1955, 1957, 1959, 1962, 1968, 1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996, 1999, 2004, 2011, 2022
«Дженоа» Генуя 9 1898, 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1915, 1923, 1924
«Про Верчеллі» Верчеллі 7 1908, 1909, 1911, 1912, 1913, 1921, 1922
«Болонья» Болонья 7 1925, 1929, 1936, 1937, 1939, 1941, 1964
«Торіно» Турин 7 1928, 1943, 1946, 1947, 1948, 1949, 1976
«Рома» Рим 3 1942, 1983, 2001
«Наполі» Неаполь 3 1987, 1990, 2023
«Фіорентіна» Флоренція 2 1956, 1969
«Лаціо» Рим 2 1974, 2000
«Казале» Казале-Монферрато 1 1914
«Новезе» Нові-Лігуре 1 1922
«Кальярі» Кальярі 1 1970
«Геллас Верона» Верона 1 1985
«Сампдорія» Генуя 1 1991

Переможці за містом[ред. | ред. код]

Географічне розташування чемпіонів Італії з футболу
(число в дужках означає загальну кількість перемог для клуба)
Місто Кількість перемог Клуби
Турин
43
«Ювентус» (36), «Торіно» (7),
Мілан
38
«Інтернаціонале» (19), «Мілан» (19)
Генуя
10
«Дженоа» (9), «Сампдорія» (1)
Болонья
7
«Болонья» (7)
Верчеллі
7
«Про Верчеллі» (7)
Рим
5
«Рома» (3), «Лаціо» (2)
Неаполь
3
«Наполі» (3)
Флоренція
2
«Фіорентіна» (2)
Кальярі
1
«Кальярі» (1)
Казале-Монферрато
1
«Казале» (1)
Нові-Лігуре
1
«Новезе» (1)
Верона
1
«Геллас Верона» (1)

Переможці за регіоном[ред. | ред. код]

Регіон Кількість перемог Клуби
П'ємонт
52
«Ювентус» (36), «Торіно» (7), «Про Верчеллі» (7), «Казале» (1), «Новезе» (1)
Ломбардія
38
«Інтернаціонале» (19), «Мілан» (19)
Лігурія
10
«Дженоа» (9), «Сампдорія» (1)
Емілія-Романья
7
«Болонья» (7)
Лаціо
5
«Рома» (3), «Лаціо» (2)
Кампанія
3
«Наполі» (3)
Тоскана
2
«Фіорентіна» (2)
Сардинія
1
«Кальярі» (1)
Венето
1
«Геллас Верона» (1)

Гравці і тренери[ред. | ред. код]

Список переможців чемпіонату Італії, які здобували титул як гравці і тренери:

Особа Гравець Тренер Всього
Карло Бігатто «Ювентус»: 1926, 1931 «Ювентус»: 1935 3
Армандо Кастеллацці «Інтернаціонале»: 1930 «Інтернаціонале»: 1938 2
Маріо Спероне «Торіно»: 1928 «Торіно»: 1948 2
Альфредо Фоні «Ювентус»: 1935 «Інтернаціонале»: 1953, 1954 3
Етторе Пурічеллі «Болонья»: 1939, 1941 «Мілан»: 1955 3
Джузеппе Віані «Інтернаціонале»: 1930 «Мілан»: 1957, 1959 3
Карло Парола «Ювентус»: 1950, 1952 «Ювентус»: 1960, 1961, 1975 5
Луїджі Радіче «Мілан»: 1957, 1959, 1962 «Торіно»: 1976 4
Джованні Трапаттоні «Мілан»: 1962, 1968 «Ювентус»: 1977, 1978, 1981, 1982, 1984, 1986
«Інтернаціонале»: 1989
9
Нільс Лідгольм «Мілан»: 1951, 1955, 1957, 1959 «Мілан»: 1979
«Рома»: 1983
6
Освальдо Баньйолі «Мілан»: 1957 «Верона»: 1985 2
Альберто Бігон «Мілан»: 1979 «Наполі»: 1990 2
Фабіо Капелло «Ювентус»: 1972, 1973, 1975
«Мілан»: 1979
«Мілан»: 1992, 1993, 1994, 1996
«Рома»: 2001
9
Карло Анчелотті «Рома»: 1983
«Мілан»: 1988, 1992
«Мілан»: 2004 4
Роберто Манчіні «Сампдорія»: 1991
«Лаціо»: 2000
«Інтернаціонале»: 2006, 2007, 2008 5
Антоніо Конте «Ювентус»: 1995, 1997, 1998, 2002, 2003 «Ювентус»: 2012, 2013, 2014
«Інтернаціонале»: 2021
9
Стефано Піолі «Ювентус»: 1985 «Мілан»: 2022 2

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н п Le formazioni dei campioni d'Italia dal 1898 al 1915. www.batsweb.org. Архів оригіналу за 3 вересня 2007. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  2. Чемпіонат не було закінчено через початок Першої світової війни. Після її закінчення «Дженоа» було визнано чемпіоном.
  3. а б в г д Le formazioni dei campioni d'Italia dal 1920 al 1929. www.batsweb.org. Архів оригіналу за 9 вересня 2019. Процитовано 22 грудня 2021.
  4. Bologna 1924-25. www.federossoblu.com. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  5. Помер від інфаркту 28 липня незадовго до перегравання фіналу Північної ліги.
  6. У трьох останніх матчах чемпіонату.
  7. Juventus 1925-26. footballfacts.ru. Архів оригіналу за 20 жовтня 2020. Процитовано 22 грудня 2021.(рос.)
  8. Torino 1927-28. www.archiviotoro.it. Архів оригіналу за 16 листопада 2012.
  9. Bologna 1928-29. www.federossoblu.com. Архів оригіналу за 30 листопада 2020. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  10. Internazionale 1929-30. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 27 листопада 2017. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  11. Juventus 1930-31. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 29 листопада 2017. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  12. Juventus 1931-32. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 6 квітня 2016. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  13. Juventus 1932-33. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 6 квітня 2016. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  14. Juventus 1933-34. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 8 квітня 2016. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  15. Залишив команду у квітні 1935 року.
  16. Головний теренер до 9 грудня 1934 року.
  17. Juventus 1934-35. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 5 квітня 2016. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  18. Bologna 1935-36. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 6 квітня 2016. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  19. Bologna 1936-37. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 24 березня 2021. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  20. Internazionale 1937-38. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 12 листопада 2021. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  21. Головний теренер до 26 жовтня 1938 року.
  22. Bologna 1938-39. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 27 березня 2021. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  23. Internazionale 1939-40. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 12 листопада 2021. Процитовано 22 грудня 2021.(італ.)
  24. Bologna 1940-41. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.(італ.)
  25. Rome 1941-42. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.(італ.)
  26. Головний теренер до 29 грудня 1942 року.
  27. Torino 1942-43. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.(італ.)
  28. Torino 1946-47. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 12 листопада 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  29. Torino 1947-48. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.(італ.)
  30. Torino 1948-49. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 21 грудня 2021. Процитовано 21 грудня 2021.(італ.)
  31. Juventus 1949-50. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  32. Milan 1950-51. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  33. Виконувач обов'язків.
  34. Juventus 1951-52. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  35. Internazionale 1952-53. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  36. Internazionale 1953-54. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  37. Milan 1954-55. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  38. Fiorentina 1955-56. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  39. Milan 1956-57. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  40. Juventus 1957-58. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  41. Milan 1958-59. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  42. Juventus 1959-60. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  43. Juventus 1960-61. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  44. Milan 1961-62. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  45. Internazionale 1962-63. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  46. Bologna 1963-64. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  47. Internazionale 1964-65. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  48. Internazionale 1965-66. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  49. Juventus 1966-67. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  50. Milan 1967-68. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  51. Fiorentina 1968-69. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  52. Cagliari 1969-70. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  53. Головний теренер до 14 листопада 1970 року.
  54. Internazionale 1970-71. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  55. Juventus 1971-72. www.calcio-seriea.net.(італ.)
  56. Juventus 1972-73. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  57. Lazio 1973-74. www.calcio-seriea.net.(італ.)
  58. Juventus 1974-75. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 9 лютого 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  59. Torino 1975-76. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  60. Juventus 1976-77. www.calcio-seriea.net.(італ.)
  61. Juventus 1977-78. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  62. Milan 1978-79. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  63. Internazionale 1979-80. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 20 грудня 2021.(італ.)
  64. Juventus 1980-81. www.calcio-seriea.net.(італ.)
  65. Juventus 1981-82. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 лютий 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  66. Rome 1982-83. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  67. Juventus 1983-84. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 20 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  68. Verona 1984-85. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  69. Juventus 1985-86. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  70. Napoli 1986-87. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  71. Milan 1987-88. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  72. Internazionale 1988-89. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  73. Napoli 1989-90. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 14 червня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  74. Sampdoria 1990-91. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 12 листопада 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  75. Milan 1991-92. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 11 лютого 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  76. Milan 1992-93. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 3 липня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  77. Milan 1993-94. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 12 лютого 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  78. Juventus 1994-95. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  79. Milan 1995-96. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 3 лютого 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  80. Juventus 1996-97. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 7 лютого 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  81. Juventus 1997-98. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 28 червня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  82. Milan 1998-99. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 8 лютого 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  83. Lazio 1999-00. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 11 лютого 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  84. Roma 2000-01. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 3 червня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  85. Juventus 2001-02. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 11 липня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  86. Juventus 2002-03. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  87. Milan 2003-04. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 11 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  88. Internazionale 2005-06. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 14 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  89. Internazionale 2006-07. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 6 квітня 2016. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  90. Internazionale 2007-08. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 15 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  91. Internazionale 2008-09. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 грудня 2021. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  92. Internazionale 2009-10. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 5 квітня 2016. Процитовано 19 грудня 2021.(італ.)
  93. Milan 2010-11. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 23 грудня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  94. Juventus 2011-12. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 24 лютого 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  95. Juventus 2012-13. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 3 березня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  96. Juventus 2013-14. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 5 березня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  97. Juventus 2014-15. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 23 грудня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  98. Juventus 2015-16. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 22 березня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  99. Juventus 2016-17. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 8 березня 2018. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  100. Juventus 2017-18. www.calcio-seriea.net. Архів оригіналу за 23 грудня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(італ.)
  101. Juventus 2018-19. fbref.com. Архів оригіналу за 18 червня 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(англ.)
  102. Juventus 2019-20. fbref.com. Архів оригіналу за 20 листопада 2021. Процитовано 23 грудня 2021.(англ.)
  103. Internazionale 2020-21. fbref.com. Архів оригіналу за 26 вересня 2020. Процитовано 23 грудня 2021.(англ.)

Джерела[ред. | ред. код]