Сталеві магнолії (фільм, 2012)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сталеві магнолії
Steel Magnolias
Жанр жіночий бадді-мувіd
Режисер Kenny Leond
Продюсер Neil Merond і Craig Zadand
Сценарист Robert Harlingd
У головних
ролях
Квін Латіфа, Елфрі Вудард, Філісія Рашад, Джілл Скотт, Адеперо Одує, Кондола Рашад
Композитор William Rossd
Кінокомпанія Sony Pictures
Дистриб'ютор Lifetimed
Мова англійська
Країна США
IMDb ID 2328749
mylifetime.com/movies/steel-magnolias

«Сталеві магнолії» (англ. Steel Magnolias) — американський телефільм за участі Квін Латіфи, Елфрі Вудард, Філісії Рашад, Джілл Скотт, Адеперо Одує та Кондоли Рашад. Прем'єра відбулась 7 листопада 2012 року на кабельному каналі Lifetime. Це римейк однойменного фільму 1989 року з Саллі Філд, Доллі Партон, Ширлі Маклейн, Ганною Деріл, Олімпією Дукакіс та Джулією Робертс у головних ролях, який у свою чергу заснований на п'єсі Роберта Гарлінга.

Фільм отримав позитивні відгуки критиків, більшість з яких відзначали гру Елфрі Вудард. ЇЇ було номіновано на премію Гільдії кіноакторів США за найкращу жіночу роль у телефільмі або мінісеріалі за роль у стрічці. Прем'єра фільму зібрала біля екранів 6,5 мільйонів глядачів, що зробило його одним із трьох найбільш успішних в історії каналу Lifetime.

В ролях[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

В жовтні 2011 року було оголошено, що Lifetime починає роботу над римейком класичного фільму 1989 року, але з афроамериканським акторським складом. Вже 19 березня 2012 року стало відомим, що до фільму приєднались шість акторок, відзначені нагородами. Серед них:

Зйомки почались у квітні і тривали протягом весни в місті Атланта штату Джорджія. Перший трейлер фільму вийшов 3 липня, а у серпні запущений другий проморолик, після чого пачалась і рекламна кампанія.

Посилання[ред. | ред. код]