Стежкою безкорисливої любові

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стежкою безкорисливої любові
рос. Тропой бескорыстной любви
Жанр дитячий фільм
Режисер Агасі Бабаян
Сценарист Леонід Белокуров
У головних
ролях
Дмитро Орловський
Аркадій Толбузін
Борис Січкін
Оператор Анатолій Казнін
Композитор Мераб Парцхаладзе
Кінокомпанія Центрнаукфільм
Тривалість 74 хв
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1971
IMDb ID 0176246
Наступний Рись виходить на стежку

«Стежкою безкорисливої любові» (рос. «Тропой бескорыстной любви») — радянський художній фільм 1971 року, режисера Агасі Бабаяна. Перший фільм тетралогії про ручну рись на прізвисько Кунак. Фільм поставлений за повістю Віталія Біанкі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Рятуючи своє потомство від нападу ведмедя, самка рисі загинула, але захистила дитинча. Маленьку нетямущу рись підібрав лісник Михалич. Він приніс її до себе додому, вигодував і дав ім'я «Кунак». Кошеня починає досліджувати будинок лісника, потім околиці і ліс. Познайомилося і потоваришувало з собакою. Пройшов рік. Звістка про те, що в будинку у лісника виросла рись, рознеслася по області. Михаличу пропонували за рись великі гроші, але друзів не продають.

Якось раз Михайловичу вдалося затримати компанію небезпечних браконьєрів. Один з них відправляється у в'язницю на рік, але вирішив після виходу на волю помститися принциповому ліснику. Бандитам вдається проникнути в сторожку лісника і вкрасти Кунака. Рідкісну тварину вони продали в цирк. Михаличу, що сумує без друга, знайомі розповідають, що бачили його рись в місті.

Бандити зв'язують Михалича і залишають його в зимовому лісі, в розрахунку на те що він замерзне або його розтерзають вовки. Але в потрібний момент з'являється Кунак, що втік із зоопарку, він розганяє вовків та перегризає мотузку, звільняючи Михалича.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]