Стенфордська філософська енциклопедія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стенфордська філософська енциклопедія
Stanford Encyclopedia of Philosophy
Посилання plato.stanford.edu
Комерційний ні
Тип онлайн-енциклопедія, вебсайт
Реєстрація відсутня
Мови англійська
Власник Center for the Study of Language & Informationd[1]
Автор Едвард М. Залта
Започатковано 1995
Стан онлайн
ISSN 1095-5054
ZDB 2209056-3
CMNS: Стенфордська філософська енциклопедія у Вікісховищі

Стенфордська філософська енциклопедія, СФЕ (англ. Stanford Encyclopedia of Philosophy, SEP) — інтернет-енциклопедія з філософії, що має вільний доступ для читачів, підтримувана й надається Стенфордським університетом. Кожна стаття написана і підтримується експертом у предметній області, включаючи професорів із 65 академічних інститутів у всьому світі. Крім онлайнового статусу (онлайн-енциклопедії), ця енциклопедія підтримує традиційний академічний підхід, який використовується в більшості енциклопедій та в академічних журналах, досягаючи якості за рахунок використання авторів-фахівців і ретельної перевірки статей компетентною редакційною радою.

Енциклопедія була створена в 1995 році Едвардом М. Залта[en] з метою надання динамічної енциклопедії, оновлюваної регулярно, і таким чином не застаріваючої аналогічно надрукованим на папері енциклопедіям. Положення про енциклопедії дозволяє наявність конкуруючих статей з одної теми, допускаючи відображення суперечливих поглядів у властивій для вчених манері.

За кількома параметрами, таким як індекс цитування, зазначена енциклопедія є найбільш успішним та авторитетним ресурсом з філософії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Directory of Open Access Journals — 2003.

Посилання[ред. | ред. код]