Стефан Фельстер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стефан Фельстер
Stefan Fölster
Народився 23 травня 1959(1959-05-23) (64 роки)
Німеччина
Громадянство Швеція, Німеччина
Діяльність Нова інституційна економіка
Галузь економічна реформаd[1]
Відомий завдяки Державне багатство народів або Як управління державними активами може посилити чи підірвати економічне зростання
Alma mater Оксфордський університет (доктор філософії); Гарвардський університет (магістр); Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі (бакалавр)
Знання мов англійська[1]
Заклад Королівський технологічний інститут
Мати Кай Фьолстерd
Діти Sofia Fölsterd

Стефан Фельстер (швед. Stefan Fölster) є шведським економістом та автором кількох книг з економіки. Він є президентом Шведського інституту реформ та доцентом Королівського технологічного інституту у Стокгольмі.

Разом із Дагом Деттером він є автором книги «Державне багатство народів, або Як управління державними активами може посилити чи підірвати економічне зростання» (Palgrave MacMillan, 2015 р.)[2]. Книгу включено до списку «Книг 2015 року»[3] журналу The Economist та до «Найкращих книг 2015 року»[4] газети Financial Times.

Фельстер народився у Німеччині та є онуком лауреата Нобелівської премії з економіки Гуннара Мюрдаля та лауреатки Нобелівської премії миру Альви Мюрдаль. Він провів свої ранні роки у Німеччині, вивчав економіку у Каліфорнійському університеті у Лос-Анджелесі та в Оксфордському університеті. На ранньому етапі своєї кар'єри займався економічними дослідженнями у низці шведських установ, зокрема, у Міністерстві фінансів, Стокгольмському університеті та Інституті досліджень економіки промисловості[en] у Стокгольмі. З 1998 по 2001 рр. очолював компанію HUI Research, а з 2001 по 2012 рр. був Головним економістом Конфедерації шведських підприємств[en].

Фельстер є автором та співавтором кількох книг на тему економічних реформ[5]. Його останніми працями є книга «Революція роботів»[6], у якій йдеться про те, хто виграв та хто програв від змін у цифрову добу, та книга «Відродження реформ»[7], яку написано на основі аналізу 109 урядів країн ОЕСР, що завершили свій період перебування при владі між серединою 90-х років та 2012 роком.

Книги[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Czech National Authority Database
  2. «The Public Wealth of Nations — D. Detter — Palgrave Macmillan»
  3. «Books of the year 2015: Shelf life»
  4. «The FT's best books of 2015»
  5. «LIBRIS — sökning: förf: (Fölster, Stefan, 1959-)»
  6. «Robotrevolutionen — ny bok från Stefan Fölster»
  7. «Renaissance for Reforms». Архів оригіналу за 28 жовтня 2016. Процитовано 29 листопада 2016.