Судові справи: Злочин і кара

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Судові справи:
Злочин і кара
Загальні дані
Жанр судове шоу
Країна Україна Україна
Мова українська
Ориг. мережа до січня 2009: 1+1
з січня 2009 — до січня 2017: Інтер, Інтер+
повтори: К2
Тривалість 40 хв
Кількість сезонів 3
Кінокомпанія Film.ua
Місце фільм. Київ Київ
Творча команда
Технічні дані
Формат зобр. PAL 4:3
Формат звуку MPEG
Українськомовна локалізація

«Судові справи: Злочин і кара» — судове шоу, телепрограма на телеканалі «Інтер», яка показує роботу суду в Україні зсередини. Повторні покази з повним українським дубляжем транслюється на телеканалі «К2».

Суть[ред. | ред. код]

У телепрограмі розігрується судовий процес від самого початку до самого кінця. Розглядаються всі справи, які мали місце в українській судовій практиці, такі, як вбивство, шахрайство, крадіжка, пограбування тощо, тобто всі справи, що розглядаються, засновані на реальних судових справах. В цьому шоу можна побачити, як працюють сторони обвинувачення та захисту, як треба поводити себе в суді, як виконується правосуддя, тут телеглядачі можуть побачити застосування українських законів на практиці. Суддя, проголошуючи вирок, прагне не тільки покарати чи виправдати підсудного, а й щоб усі учасники процесу та глядачі зрозуміли сенс закону, як він застосовується в даній ситуації, переконалися у його справедливості.

В ході передачі суддя посилається на відповідні статті Кримінально-процесуального кодексу України, Кримінального кодексу України, що дає змогу глядачам зіставити те, що вони бачать, з реальними законами.

Спочатку «Судові справи» виходили на телеканалі «1+1». З січня 2009 року телепередача «переїхала» на телеканал «Інтер» і транслювалася о 17:00. Приблизно з літа 2009 року до літа 2010 року телепрограма виходила з вівторка по п'ятницю (з січня 2010 — з понеділка) о 18:10-20. А з квітня 2010 року почала паралельно виходити телепрограма «Кримінальні справи» по понеділках, замінивши «судові справи» в цей день; в «Кримінальних справах» брали участь інші судді, прокурори й адвокати. З початком червня 2010 року «Судові справи» змістилися на 15:00 з вівторка по п'ятницю. З жовтня програма відновилася по понеділках, а з листопада 2010 року знову змістилася в прайм-тайм о 18:10 з понеділка по п'ятницю, чергуючись із «Кримінальними справами». З 6 грудня і дотепер «Судові справи» на «Інтері» можна побачити о 14:00 (13:55) з вівторка по п'ятницю. З 2011 року програму «Кримінальні справи» на «Інтері» було закрито, і всі учасники процесу з двох програм «злились» в одну — «Судові справи: Злочин і кара».

Станом на 25 червня 2011 року дану телепередачу закрито та замінено на «Сімейний суд»[1]. Подальша доля проекту наразі невідома, хоча на «Телекритиці» зазначається, що програми плануються йти одночасно[2].

Станом на 19 серпня 2011 року програму відновлено на телеканалі «Інтер». Тепер програма транслюється з вівторка по п'ятницю о 15:00[3]. При цьому «Сімейний суд» не скасовано, ці судові програми транслюються паралельно.

Учасники процесу[ред. | ред. код]

Судді:

Прокурори:

Адвокати:


У «Кримінальних справах» та «Судових справах» раніше можна було побачити:
Судді:

  • Калінська Ірина Михайлівна
  • Войтюк Ірина Анатоліївна
  • Чичков Костянтин Костянтинович
  • Захарова Олена Семенівна

Прокурори:

  • Рогоза Валерій Анатолійович
  • Прокурор Каленчук Андрій

Адвокати:

  • Бабич Олена Іванівна
  • Овод Роман Віталійович
  • Кулішенко Микола Юрійович
  • Дузь Юлія Миколаївна
  • Голодняк Микола Володимирович
  • Адвокат Давиденко.
Секретарем судового засідання незмінно залишається Сологуб Олена Вікторівна. 26 травня 2011 вперше з'явилися секретар Анге́ліна Оксана Вікторівна.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. "Сімейний суд на «Інтері». Архів оригіналу за 26 червня 2011. Процитовано 25 червня 2011.
  2. Film.ua зніматиме для «Інтера» «Сімейні справи». Архів оригіналу за 25 квітня 2011. Процитовано 25 червня 2011.
  3. «Судові справи» — Для душі — Телеканал Інтер. Архів оригіналу за 3 вересня 2011. Процитовано 20 травня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]