Суперфорсаж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Суперфорсаж
англ. Superfast!
Жанр фільм про пограбуванняd і пародійний фільмd
Режисер Jason Friedberg and Aaron Seltzerd і Джейсон Фрідбергd
Продюсер Джейсон Фрідбергd
Сценарист Джейсон Фрідбергd
У головних
ролях
Лілі Мірожнік, Андреа Наведоd, Даніель Букоd, Кріс Пенгd, Омар Чапарроd, Джозеф Джуліан Соріяd і Амін Джозефd
Оператор Шон Морерd
Дистриб'ютор Lucky Red Distribuzioned і Netflix
Тривалість 85 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2015
IMDb ID 2933474

Суперфорсаж! (англ. Superfast!, букв. «Надшвидкий») — американська пародійна кінокомедія 2015 року, знята Джейсоном Фрідбергом і Аароном Зельцером.[1] Картина пародіює серію фільмів «Форсаж».[2] «Суперфорсаж!» випустили в кінотеатрах і VOD-сервісі 3 квітня 2015 року, щоб збігтися з прем'єрою фільму «Форсаж 7».[3]

Сюжет[ред. | ред. код]

Поліцейський Лукас Вайт таємно входить у світ підпільних вуличних перегонів, щоб приєднатися до банди вуличних гонщиків на чолі з Віном Серенто і наблизитися до злочинного угруповання на чолі з королем злочинців Лос-Анджелеса Хуаном Карлосом де ла Солом. Вранці після програної вуличної гонки Лукас вирушає в гараж Віна з розбитим Smart Fortwo і влаштовується до нього на роботу механіком, попри заперечення Кертіса, друга Віна. Також Вайт налагоджує відносини з сестрою Віна Джорданою.

На наступний день Лукас і Він зустрічаються з бандою, щоб обміняти суперкар де ла Сола на портфель з грошима, але тільки для того, щоб виявити всередині бомбу. Віна переслідує лідер банди, а Лукас випадково знищує детектива Ганновера, свого начальника і єдиного, хто знає про його особу як поліцейського під прикриттям. Пізніше на місце злочину прибувають детектив Рок Джонсон і офіцер Джулі Канаро. Повернувшись в свій гараж, Він і його друзі виявляють в комп'ютері в суперкарі мафіозі інформацію про його незаконні справи, завдяки якій вони мають намір викрасти 100 мільйонів доларів. Для цього Він використовує Раппера Камео, крутого азійського хлопця, і модель, що стала актрисою. У той же час Джордана повідомляє Лукасу, що вона вагітна. Пізніше банда починає пограбування, але в кінцевому підсумку виявляється не на тій вулиці і помилково ловлять священика і монахиню. Пізніше Він і його друзі дізнаються, що секретний сховок знаходиться в ресторані Big Ass Taco. У них є план: проникнути в сховище, вкрасти гроші і втекти в країну, яка не має екстрадиції, без будь-яких жертв, крім Кертіса. На наступний ранок Джонсон і його команда приїжджають в гараж Віна; об'єкт порожній, але Канаро виявляє плани банди, які Джонсон ігнорує.

В Big Ass Taco банда розуміє, що Кертіс їх обдурив, і бере участь в перестрілці з головорізами де ла Сола. В останню хвилину Кертіс гине, захищаючи Віна. Використовуючи відновлений Smart і Toyota Corolla Лукаса, Він і Лукас втікають. Де ла Сол і Сезар переслідують їх з Джонсоном і його командою. Подруга Віна, лесбійка Мішель, бере на себе Канаро, щоб допомогти банді втекти. У той же час, де ла Сол виганяє Сезара зі свого позашляховика після суперечки про клімат-контроль. Джонсон вбиває Сезара в перестрілці і зупиняє де ла Сола, але той тікає, підкупивши детектива чоловічим косметичним комплектом. Почувши вибух, Джонсон направляється в покинутий ресторан і ганяється за бандою. Він наздоганяє Джордану і повідомляє їй і Віну, що Лукас — таємний поліцейський. Лукас пристібає Джонсона до Scion tC Джордани і йде з нею і Віном, в той час як Джонсон щосили намагається схопити свою пляшку дитячої оливки, що стоїть на землі. Сховавши готівку в труси, Лукас і Він погоджуються на ще одну гонку, з ненародженою дитиною Джордани. В цей час з'являється де ла Сол, вимагаючи повернення своїх грошей, але його збиває машина з Мішель і Канаро. Лукас, Він і Джордана потім виходять на гонку, і Він сперечається з пристроєм GPS після того, як він направляє його в магазин перук.

У ролях[ред. | ред. код]

  • Алекс Ешбо — офіцер Лукас Вайт (пародія на Браяна О'Коннера)[4]
  • Дейл Павінскі — Він Дросель (пародія на Домініка Торетто)
  • Лілі Мірожник — Джордана Дросель, пародія на Міа Торетто)
  • Андреа Наведо — Мішель Ториц (пародія на Летті Ортіс)
  • Деніел Буко — Кертіс (пародія на Вінса Кретча)
  • Діо Джонсон — детектив Рок Джонсон (пародія на Люка Хоббса)
  • Рохеліо Дуглас-молодший — Раппер Камео (пародія на Теджена Паркера і Романа Пірса)
  • Кріс Пенг — крутий азійський хлопець (пародія на Хань Лью)
  • Шанель Селая — модель, що стала актрисою (пародія на Жизель Яшар)
  • Шантель Віславскі — офіцер Джулі Канаро (пародія на Моніку Фуентес і Олену Нівес)
  • Омар Чапарро — Хуан Карлос де ла Соль (пародія на Артуро Брагу і Ернана Реєса)
  • Джозеф Джуліан Сорія — Сезар Вільякрус (пародія на Фенікса Кальдерона і Зізі)
  • Гонсало Менендес — детектив Ганновер
  • Амін Джозеф — Дре
  • Луїс Чавес — Гектор
  • Куето Єска — Хосе

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Puchko, Kristy (24 вересня 2013). Fast And Furious Parody Superfast Finds Its Vin Diesel and Paul Walker. CinemaBlend. Архів оригіналу за 28 вересня 2021. Процитовано 1 березня 2015.
  2. Singer, Matt (28 лютого 2015). The Trailer for 'Fast and Furious' Spoof 'Superfast!' Might Make You Angry. ScreenCrush. Архів оригіналу за 28 вересня 2021. Процитовано 1 березня 2015.
  3. Leydon, Joe (5 квітня 2015). Film Review: Superfast!. Variety. Архів оригіналу за 28 вересня 2021. Процитовано 6 квітня 2015.
  4. Имя Лукас Уайт также может быть ссылкой на Лукаса Блэка, который играл Шона Босуэлла в фильме «Тройной форсаж: Токийский дрифт»

Посилання[ред. | ред. код]