Сутінки. Сага: Затемнення

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Затемнення
The Twilight Saga: Eclipse
Жанр Драма, Фантастика, Трилер, Мелодрама
Режисер Девід Слейд
Продюсер Вік Голдфрі, Карен Розенфелт
Сценарист Сценарій:
Меліса Розенберг
Новела:
Стефані Маєр
На основі Затемнення
У головних
ролях
Крістен Стюарт
Роберт Паттінсон
Білі Бурк
Ешлі Грін
Тейлор Лотнер та ін.
Оператор Хав'єр Агірресаробеd
Композитор Говард Шор
Художник Paul Denham Austerberryd
Кінокомпанія Summit Entertainment
Дистриб'ютор Fórum Hungaryd[1] і Netflix
Тривалість 124 хв
Мова англійська
Країна США США
Рік 2010
Дата виходу Україна Україна: 7 липня 2010
США США: 30 червня 2010
Кошторис $68 million[2]
Касові збори $698 491 347[3]
IMDb ID 1325004
Попередній Молодий місяць
Наступний Світанок
twilightthemovie.com

«Сутінки. Сага: Затемнення»(англ. «The Twilight Saga: Eclipse») — фільм режисера Девіда Слейда за однойменним романом Стефані Маєр. Третій фільм Сутінкової саги. Світова прем'єра фільму відбулась 30 червня 2010, а в Україні представлений глядачам 7 липня 2010 року. Режисер фільму — Девід Слейд. В головних ролях як і в попередніх фільмах: Крістен Стюарт (Белла), Роберт Паттінсон (Едвард), Тейлор Лотнер (Джейкоб). Бюджет фільму становив 68 млн дол. США.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сієтлом прокотилася хвиля загадкових убивств, хтось створює армію вампірів, але хто і для чого? Беллі Свон знову доводиться обирати між коханням Едварда та дружбою Джейкоба. Молодий вовкулака намагається переконати Беллу, що він краще за мертвого і бездушного вампіра. Він насмілюється відкрито говорити з Беллою про власні почуття до неї. Від вибору Белли між Джейкобом та Едвардом залежить також вибір між життям та смертю.

Виявляється, що армію вампірів створює Вікторія, яка хоче помститися Беллі та Калленам. Заради перемоги та захисту Белли вампіри та перевертні утворюють союз на час битви. Дівчина робить свій остаточний вибір і обіцяє вийти заміж за Едварда, якщо той не заперечуватиме, аби вона перетворилася на вампіра. Про це дізнається Джейкоб. Розпочинається бій, Вікторію та її армію знищено. Каллени та перевертні не зазнають втрат, щоправда, Джейкоб отримує важку рану, з якою його організм успішно справляється. Проте він не може змиритися з вибором Белли й усамітнюється.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. http://nmhh.hu/dokumentum/158992/2010_filmbemutatok_osszes.xlsx
  2. The Twilight Saga: Eclipse (2010). Box Office Mojo. Amazon.com. Архів оригіналу за 11 липня 2010. Процитовано 12 липня 2010.
  3. http://boxofficemojo.com/movies/?page=main&id=eclipse.htm