Східно-західна автомагістраль (Алжир)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Східно-західна автомагістраль

Східно-західне шосе в околицях Орана (Алжир)
Загальні дані
Країна  Алжир
Номер 1
Довжина 1,216 км
Напрямок схід-захід
початок кордон Марокко
кінець кордон Тунісу
Дорожнє покриття асфальтобетон
Міста Константіна, Сетіф, Алжир, Бліда, Оран, Тлемсен

CMNS: Східно-західна автомагістраль у Вікісховищі

Східно-західне автомагістраль (араб. الطريق السيار شرق-غرب‎), також відома як шосе A1, є проектом будівництва автомагістралі в Алжирі, більшість якої буде завершено до 2015 року. Проект шестисмугової автомагістралі через Алжир було запущено в 2007 році, і він вважається одним з найбільших проектів громадських робіт у світі[1].

Проект вартістю 11 мільярдів доларів США реалізується складним консорціумом міжнародних постачальників, і існують занепокоєння щодо корупції, марнотратства та затримок[2][3]. Центральний і західний відрізки дороги були побудовані консорціумом China Railway Construction Corporation і CITIC, тоді як східний відрізок був побудований японським консорціумом Kajima Corporation, Nishimatsu Construction Company, Itochu Corporation, Hazama Corporation і Taisei Corporation[4].

Маршрут[ред. | ред. код]

Тунель (2015)

Після завершення магістраль пролягатиме на довжину 1,216 км від кордону з Марокко до кордону з Тунісом, з’єднуючи великі прибережні міста Алжиру[5]. Інші вузлові дороги також будуються, що забезпечує сполучення з іншими важливими містами внутрішньої частини країни. Шосе Схід-Захід було першим етапом п'ятирічного плану Алжиру, який передбачав витрати 40,9 мільярдів доларів США на модернізацію дорожньої мережі та збільшення пропускної здатності портів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. East-West Highway - Road Traffic Technology. Архів оригіналу за 8 October 2010. Процитовано 9 листопада 2010.
  2. East-West Highway to trouble. Africa-Asia Confidential. Архів оригіналу за 27 листопада 2010. Процитовано 9 листопада 2010.
  3. Echorouk Online - Delayed development projects cost Algeria a loss of 10.5 billion dollars. Архів оригіналу за 24 липня 2011. Процитовано 9 листопада 2010.
  4. East-West Highway, Algeria. Road Traffic Technology.
  5. Construction of East West Highway in Algeria. 9 листопада 2010. Архів оригіналу за 2 жовтня 2010. Процитовано 9 листопада 2010.

Посилання[ред. | ред. код]