Сцена (журнал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сцена
Країна  Франція
Тип щоквартальна газета
Мова французька
Видавець Millennium Press
Формат 21x28 см

Засновано 1996
Власник Марк Ніколя
Головний редактор Сиріл Пласон
Ціна 9 €
Головний офіс 11 Rue des Olivettes, Нант
Наклад 10 000 (2008)
ISSN 1252-9788

lascene.com

«Сцена» (фр. La Scène) — французький культурний журнал, що видається щоквартально. Є одним із засобів масової інформації у Франції.

Історія[ред. | ред. код]

Журнал «Сцена» був створений Марком Ніколя у 1996 році. Видавництво журналу в даний час базується в Нанті, але його культурний вплив є міжнародним. Видавнича компанія «Міленіум Преса» стала першим ЗМІ, що створила журнал, мета якого інформувати акторів про культурне життя у світі . Крім того, сім'я журналу «Сцена» також має дочірні видання «La Lettre du Spectacle», «Le Jurisculture», «CultureMédias», «Juriscène». А також кожні два роки організовує захід для професійних акторів та сценаристів під назвою «BIS-Biennales Internationales du Spectacle», що проводить професійну підготовку діячів культури.

«Сцена» є першим джерелом інформації для артистів. Вона інформує про останні тенденції та новинки у світі музики, театру, танців, опери, цирку, і навіть вуличного мистецтва.

Із моменту свого створення, щороку журнал збільшував тираж та згодом почав видаватися у чотирьох нових форматах. Кольорова версія журналу остаточно сформувалася у 2004 році.

«Сцена» також видає численні спеціалізовані довідники у друкованому форматі та на CD-ROM.

Інформаційне наповнення[ред. | ред. код]

«Сцена» дозволяє стежити за всіма новинами театрального життя і тенденціями в культурному світі. Це певний засіб аналізу, відображення й розуміння сценічного мистецтва, що дозволяє дізнатися про майбутні культурні проекти, активізувати свої контакти й збагатити свою адресну книгу.

У кожному випуску редакція пропонує велике досьє, звіти та інтерв'ю, інформаційні бюлетені, сторінки, що стосуються спектаклів та концертів. Журнал містить понад 200 сторінок.

Головний редактор — Сиріл Пласон.

Нова структура журналу була запущена з кінця 2011 року та дозволяє ознайомитися з новинами культурного світу.


  1. а б The ISSN portalParis: ISSN International Centre, 2005. — ISSN 1252-9788