Сіан Брук

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сіан Брук
Народилася 1980[2]
Лічфілд, Стаффордшир[d], Стаффордшир, Англія, Велика Британія
Громадянство  Велика Британія[3]
Діяльність акторка, кліматична активістка
Alma mater Королівська академія драматичного мистецтва (2002)[3] і The Friary Schoold
Роки діяльності 2002 — тепер. час
IMDb nm1604939

Сіан Брук (Sian Brooke; справжнє ім'я Сіан Елізабет Філліпс) — британська акторка, відома за роллю Евр Холмс в серіалі «Шерлок».

Ранні роки[ред. | ред. код]

Сіан Елізабет Філліпс народилась 1979 року в місті Лічфілд, графство Стаффордшир, Англія. Вона — наймолодша з трьох дітей в сім'ї, Донька офіцера поліції та вчительки. Її батьки — валлійці. Освіту Сіан здобувала в «The Friary School» у рідному місті. У віці 11 років приєдналася до Молодіжного театру Лічфілда. Пізніше стала членом Національного молодіжного театру та студентом Королівської академії драматичного мистецтва, яку закінчила 2002 року.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Сіан розпочала акторську кар'єру в Національному молодіжному театрі. Її дебютом на телебаченні стала роль Крісти в серіалі «Динотопія» (2002). Також з'являлась у таких серіалах як «Готель „Вавилон“», «Війна Фойла» та «Детектив Джек Фрост». Крім того, Сіан озвучила радіодрами «Вбивство в тилу» та «Мрії в Африці». Театральні роботи Брук включають такі постановки, як «Урожай», «Вмираюче місто», «В клубі», «Цілком можливо». Разом з Королівською шекспірівською компанією з'являлась у таких п'єсах: «Сон літньої ночі», «Король Лір», «Ромео та Джульєтта». З липня по серпень 2008 грала роль Дороті Ґейл в мюзиклі «Чарівник країни Оз», режисером якої стала Джуд Келлі. У 2011 Сіан зіграла у двох постановках в Лондонському театрі Алмейда: «Моє місто» Стівена Полякова та «Причини бути гарною» Ніла Лабута. З серпня по жовтень 2015, Брук грала роль Офелії в «Гамлеті» разом з Бенедиктом Камбербетчем. У 2017 акторка знялася в серіалі «Шерлок» виконавши роль таємної сестри Шерлока Холмса — Евр. Спочатку її прослуховували на роль кількох персонажів, але потім сценаристи розповіли Брук, що за всіма цими героями стоїть одна особа — Евр — майстриня перевтілень. Саме роль сестри Холмсів принесла їй світову славу. Пізніше, того ж року, Сіан Брук зіграла одну з ролей в міні-сералі «The Moorside».

2019 року виконала роль Броні Склодовської в фільмі «Небезпечний елемент».

Особисте життя[ред. | ред. код]

30 березня 2010 року Сіан вийшла заміж за британського актора і театрального режисера Вільяма Бакхерста. У березні 2013 року в подружжя народився син Бен, а в 2015 — наступна дитина.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Справжнє прізвище Сіан — Філліпс. Вона взяла псевдонім щоб її не плутали з акторкою Сіан Філліпс, а Брук — це прізвище англійського генерала часів Громадянської війни, який служив у її рідному місті Лічфілд.

Примітки[ред. | ред. код]