Сіконульф (князь Салернський)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сіконульф
лат. Siconulfus
Народився 9 століття
Італія
Помер 849
Діяльність Князівство Салернське
Титул Prince of Salernod
Батько Сіко I
Брати, сестри Сікард
У шлюбі з Ittad
Діти Сіко II

Сіконульф (лат. Siconulfus; †851), перший князь Салернський, брат князя Беневентського Сікарда (832-839), який був убитий своїм воєначальником Радельхізом. Радельхіз усунув Сіконульфа від спадкування престолу і ув'язнив його у Таранто. Мешканці Амальфі звільнили Сіконульфа з тюрми та проголосили його князем у Салерно, що призвело до початку громадянської війни.

У 847 імператор Священної Римської імперії Лотар I доручив герцогу Сполетському Гі I і неаполітанському дуці Сергію I провести перемовини про поділ великого лангобардського князівства. У 849 король Італії Людовик II Radelgisi et Siginulfi principum Divisio Ducatus Beneventani поділив князівство на два окремих зі столицями у Беневенто і Салерно.

Основними містами князівства були Таранто, Кассано, Козенца, Пестум, Конца, Сарно, Нола, Капуя, Теано і Сора. Після смерті Сіконульфа йому спадкував син Сіко.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Kreutz, Barbara M. Before the Normans: South Italy in the Ninth and Tenth Centuries. (University of Pennsylvania Press: Philadelphia, 1991) p. 23.
Королівські титули
Попередник:
не було
князь Салернський
839851
Наступник:
Сіко II