Сінчук Слава

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Слава Сінчук
В'ячеслав Сінчук
Основна інформація
Дата народження 6 січня 1964 р.
Місце народження Львів
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Професія співак
Гурт «Галактика»

Слава Сінчук (В'ячеслав Сінчук) (нар. 6 січня 1964(19640106) у Львові)  — лідер-вокаліст, гітарист, композитор, аранжувальник рок-групи Галактика. Виконує АОР-рок, СИМФО-рок. Член Асоціації діячів естрадного мистецтва України. Член журі музичних конкурсів і фестивалів.

Біографія[ред. | ред. код]

Дід Слави спілкувався з онуком англійською, а батько навчав Славу музиці з самого раннього дитинства. Ще бувши школярем закінчив п'ять класів музичної школи по класу баяна. Першу свою групу зібрав ще навчаючись в старших класах, назвавши її «Teen Gentleman». Хлопці грали кавери на популярні в той час пісні «Deep Purple», «Nazareth», «Black Sabbath» і т. д. Тоді Славу прозвали «Nazareth», що надовго стало його другим ім'ям. В той самий час він пише свої перші пісні та починає працювати солістом групи «Фаворити».

У 1981 Слава епізодично брав участь у виступах львівської групи Супер Вуйки.

У 1985 Славу запросили у Москву у групу «Червоні Маки». Там він познайомився з гітаристом і композитором Сєвою Татаренко, а через деякий час разом із ним пішов з «Маків». Так народилася група «Галактика»]]. Після насичених гастролів по СНД через фізичне та моральне перевиснадження група розпадається, але за час її існування у Москві на студії грам-запису «Мелодія» створюється перша платівка, яка стає популярною та навіть перевидається. Слава збирає новий склад групи, там же на «Мелодії» записує англомовний диск і разом із продюсером Ованесом-Мелік-Пашаєвим група їде в Америку, де працює 5 років. Незважаючи на те, що американці називали «GALAXY» музикою, випереджаючою час, закріпитися в Американському шоу-бізі групі не вдалося. Група розпадається. А Сінчук за сімейних обставин повертається в Україну, де вирішує втілити свою мрію — створити групу світового рівня на батьківщині. Разом із першим складом групи своє повернення Слава Сінчук ознаменовує пам'ятним концертом «Галактика-РОК», де збирає до себе найкращі рок-гурти СНД. На теренах України у співпраці з фінансовою корпорацією «АТІКА» Слава випускає свій перший український відеокліп на хіт «Всё прошло» і продовжує працювати над новими альбомами. З 2002 по 2006 рік плідно співпрацює з продюсером Андрієм Колясою.

У 2010 році переживає клінічну смерть.

Після одужання взяв участь у відновлених Супер Вуйках (упродовж 2011—2015 рр.).

У 2015 році почалася активна творча співпраця зі співачкою та композитором Каріною Плай — запропонував їй увійти в оновлений склад ГАЛАКТИКИ, випустив із нею два спільних альбоми.

Проживає і працює у Львові.

Дискографія[ред. | ред. код]

  1. «В атмосфере гласности»
  2. «Всё как в сказке»
  3. Рок-Панорама 1987
  4. GALAXY
  5. Made in USA
  6. Lost in Heaven
  7. Heart of Stone
  8. Стіна (feat. Karina Plai ) -  unrelease yet

Посилання[ред. | ред. код]